Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012

Ο Πούτιν φοβάται προσπάθεια νοθείας στις εκλογές στην Ελλάδα

Ο Πέτρος Ευθυμίου ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που αμφισβήτησε ανοιχτά τις ρωσικές εκλογές - Τι σχέση έχουν οι υποκλοπές, το Βατοπέδι, οι υδρογονάνθρακες με την σημερινή εκλογική κατάσταση;
«Μηδενί δίκην δικάσεις πρίν αμφί μύθοιν ακούσεις»(Φωκυλίδης 6ος π.Χ)
Στα δύο τελευταία άρθρα μου, των δύο τελευταίων ημερών στούς AegeanTimes.gr, προσπαθώ έμμεσα πλήν σαφώς, να ευαισθητοποιήσω ή αλλιώς να αφυπνίσω την δημοκρατική ευαισθησία και την “συνείδηση” πολιτικών, κομμάτων και ενεργών πολιτών, με στόχο την “θωράκιση” της κορυφαίας διαδικασίας ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, τίς βουλευτικές εκλογές, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού.
Είναι προφανές και “ηλίου φαεινότερον” ότι
οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, αποτελούν διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα ενδιαφέρει πολλούς.
Κατ’αρχάς τούς άμεσα ενδιαφερομένους πολίτες, εντός και εκτός, αυτής της χώρας, και κατά δεύτερον τά μεγάλα γεωπολιτικά “συμφέροντα” στην ευρύτερη περιοχή μας.
Οι δημοσκοπήσεις, δημοσιοποιημένες ή μυστικές, είναι σε πρώτη προτεραιότητα από τούς έχοντας τα αντίστοιχα “συμφέροντα”.


Η πολιτική ιστορία της χώρας μας, και ειδικότερα οι χρονικοί περίοδοι (1950-1967), με αντίστοιχα “πολιτικά περιβάλλοντα”, δηλ. παρόμοιες συνθήκες και διάταξη του πολιτικού σκηνικού, όπως ο κατακερματισμός των πολιτικών κομμάτων, η ένταση των πολιτικών παθών, η ασκούμενη πολιτική με σειρά ανάλγητων οικονομικών και πολιτικών μέτρων, η υποχώρηση του δικομματισμού, κτλ., μας παρέχει σημαντικά “στοιχεία” αλλά και μάς διδάσκει για τούς τρόπους τους οποίους μετέρχονται, οι “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν τα πολύτιμα “συμφέροντά” τους.
Τα μεγάλα, διαφορετικά, γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή, με τούς εκάστοτε εκπροσώπους τους και ντόπιους υπαλλήλους τους, ενεργοποιούνται έντονα αυτήν την χρονική περίοδο, είτε για να “διαφυλάξουν” τίς ήδη διαμορφωμένες υφιστάμενες “φίλιες πολιτικές καταστάσεις”, όπως “φιλικές” κυβερνήσεις πρός τα ανάλογα συμφέροντά τους, είτε να διαμορφώσουν νέες, επηρεάζοντας με κάθε τρόπο την “βούληση” του Ελληνικού λαού.
Τα ΜΜΕ έχουν την τιμητική τους σε αυτόν τον “αγώνα” επιβολής φίλιων κυβερνήσεων στον τόπο.
Η περίοδος 1950-1967, και ειδικώτερα οι εκλογές του 1965, έφεραν την “δικτατορία” των συνταγματαρχών, το “ξεπούλημα” της Κύπρου (ο φάκελλος της οποίας ακόμη δεν ανοίχθηκε), και άλλων δεινών στον τόπο μας, τα οποία “πληρώνουμε” έως σήμερα, και καλό είναι, την Ιστορία μας, να τήν γνωρίζουμε όλοι οι Έλληνες, μάς διδάσκει, ανεξαρτήτου της κομματικής ή της πολιτικής μας τοποθέτησης, ενός εκάστου ημών.
Αφορά την πατρίδα μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας.
Κάθε “παρέμβαση” με στόχο την επιρροή της βούλησης του Ελληνικού λαού, απο συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας μας, έχει σχεδιασθεί προσεκτικά, και η εφαρμογή του όποιου σχεδίου, χρησιμοποιεί ανθρώπους και υλικά κατά τρόπον τέτοιο, της μεγιστοποίησης του επιθυμητού αποτελέσματος.
Η Ρωσία με αίτημά της στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ζήτησε να της επιτραπεί η αποστολή ομάδας Ρώσων παρατηρητών στην Ελλάδα, προκειμένου να καταγράψουν τυχόν "παρασπονδίες" στην έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Έχει η Μόσχα “πληροφορίες” που να θέτουν ζήτημα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος στίς εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 ;;;
Η απάντηση της Ρωσικής πρεσβείας όταν ερωτήθη ανάλογα από το defencenet.gr για το αίτημά τους, είναι ότι, "δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Στέλνουμε παρατηρητές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είχαμε στείλει παρατηρητές και στην Ελλάδα στις περιφερειακές εκλογές του 2010. Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. “Η Ελλάδα θέλουμε να είναι “φιλική χώρα".
Πίσω όμως από την ευγενική διπλωματική διατύπωση, το γεγονός είναι ότι υπάρχει θέμα.
Με την ανάληψη της κυβέρνησης απο τον ΓΑΠ το 2009 και την μονομερή (από Ελληνικής πλευράς) ακύρωση της συμφωνίας της κατασκευής του αγωγού “Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη”, οι σχέσεις της Ελλάδος με την Ρωσία μπήκαν σε “ψυχρό” δρόμο, και βέβαια αυτό το “κλίμα” επιδεινώθηκε με διάφορες αψυχολόγητες ενέργειες Ελλήνων πολιτικών, στην προσπάθειά τους να “δώσουν” εξετάσεις νομιμοφροσύνης, να δείξουν πόσο καλοί “δοσίλογοι” είναι, στα αντίπαλα των Ρώσων συμφέροντα, με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα “ότι εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα”.
Κατά το περιοδικό “Επίκαιρα”, το “σχέδιο δολοφονίας” του Κώστα Καραμανλή «Πυθία Ι» φέρονται να το αποκάλυψαν σε απόρρητο έγγραφο Ρώσοι πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας, η οποία είχε στείλει στην Ελλάδα «Ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα ατόμων, από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» συνομιλιών μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι πράκτορες της ρωσικής ασφάλειας διαπίστωσαν και κατέγραψαν γεγονότα τα οποία οδηγούν σε συμπεράσματα για “ενδεχόμενο σχέδιο δολοφονίας” του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Μεταξύ 20 και 25 Απριλίου 2008 η ομάδα αυτή ενεπλάκη με άτομα τα οποία παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό. Τα άτομα διέφυγαν αλλά στο όχημα που εγκατέλειψαν βρέθηκαν χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούσε ο Κώστας Καραμανλής, πληροφορίες για τους άνδρες ασφαλείας του, όπλα, κυάλια νυχτερινής όρασης και εκρηκτικά.
Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας όπως υποστήριζαν οι Ρώσοι περιελάμβανε τέσσερα σημεία:

1.Πολιτική αποσταθεροποίηση η οποία υποτίθεται επιτεύχθηκε με το σκάνδαλο “Βατοπαίδι”.

2.Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιήθηκε με την υποβάθμιση της οικονομίας.

3.Κοινωνική αποσταθεροποίηση με κοινωνικές αναταραχές και τρομοκρατικές ενέργειες και εναντίον πολιτών.

4.Προβλήματα και προσκόματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
Παρόλα αυτά το ενημερωτικό δελτίο της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επισημαίνει ότι η εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών δεν μπορεί να ελεγχθεί και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση.
Κατά τούς Ρώσους υπήρχε “σχέδιο αποσταθεροποίησης” της χώρας, με αποτελέσματα ανάλογα, τα οποία συνεπάγεται αυτό το “σχέδιο’.
Πάντως η αλλαγή κυβέρνησης τελικά επετεύχθη και ή ανάληψη της κυβέρνησης απο τον “δοσίλογο” ΓΑΠ, είχε ώς αποτέλεσμα να φέρει είς πέρας τα εντολάς “έξωθεν” με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα για την πατρίδα μας.
Σε αυστηρό τόνο, μήνυμα προς τον κ. Α.Σαμαρά, έστειλε ο κ. Κ.Καραμανλής, να αποσύρει τους ανθρώπους του, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπεράσπιση του φερόμενου ως εγκεφάλου αυτού που οργάνωνε την δολοφονια Καραμανλη απο τίς μυστικές υπηρεσίες. Ο κ. Α. Σαμαρας δεσμεύτηκε για την απόσυρση του στενού του φίλου απο την υποθεση χωρίς όμως να είναι κατηγορηματικός.
Η υπόθεση δημιουργεί καχυποψία στις σχέσεις τών δύο ανδρών, και αν δεν υπάρξουν σοβαρά και απτά δείγματα “γραφής” τότε θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.
Ποιός ή ποιοί εκβιάζουν τον κ. Κ. Καραμανλή ;;;
Ποιός ή ποιοί δέν θέλουν να μιλήσει ο κ. Κ. Καραμανλής ;;;
Ποια στοιχεία ήρθαν στο φως για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμνλή;;;
Ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του εισαγγελέα, για το σχέδιο δολοφονίας;;;
Άλλωστε όλα αυτά τα επιβεβαίωσε και ο αμερικανός πρέσβης στα τηλεγραφήματα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks, ότι δηλαδή θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποτρέψει κάθε αμυντική και εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας.
Η στάση του κ. Κ. Καραμανλή για την ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα η εξωτερική και οικονομική πολιτική που ασκούσε φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τόσο τους Αμερικανούς όσο και άλλους  “συμμάχους” μας, οι οποίοι φαίνεται πως ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.
Όπως δημοσιεύει γνωστή εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της δικαστικής προκαταρκτικής εξέτασης προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις, ότι οι καταγγελίες για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή έχουν βάση και για αυτό το λόγο η υπόθεση θα πάει σε τακτική ανάκριση.
Λόγω όμως των πρόσφατων δηλώσεων του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργού και «προπηλακισθέντα» από την Χρυσή Αυγή, Πέτρου Ευθυμίου, και Έλληνα εκπροσώπου στον ΟΑΣΕ, περί της εγκυρότητος των Ρωσικών εκλογών, το ρωσικό αίτημα το οποίο κατατέθηκε από την οργάνωση, μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης, «Centre for Monitoring Democratic Processes «Quorum», η οποία ζητεί τη σχετική διαπίστευση, έτσι ώστε οι Παρατηρητές του, να μπορούν να παρακολουθήσουν επιτοπίως τη διεξαγωγή των Ελληνικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαίου 2012.
Ο κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο “αγαπητός” του συστήματος, είναι ο πρώτος "Ευρωπαίος" πολιτικός, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως το αποτέλεσμα και την εγκυρότητα των πρόσφατων Ρωσικών εκλογών.
Το αίτημα είναι καθ’ όλα νόμιμο, στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας και είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση Παπαδήμου να το αποδεχθεί.
Το υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για την διεξαγωγή των εκλογών και την έκδοση των αποτελεσμάτων και ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, μόλις πριν από μερικές ημέρες υπέγραψε μαζικές ελληνοποιήσεις Αλβανών, όπως δημοσίευσε αλβανική εφημερίδα, μαζί με τα ονόματα των «ελληνοποιηθέντων» Αλβανών.
Κάποιοι έχουν αποφασίσει να “παίξουν” με την φωτιά, και να επιχειρήσουν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ της 6ης Μαΐου, προς όφελος των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ;;;
Η νομικοπολιτική πρακτική που εμφανίζεται στον ελληνικό κατεξοχήν χώρο και αφορά τον διορισμό μιας ιδιότυπης μορφής κυβέρνησης, της λεγόμενης Υπηρεσιακής, αποτελεί εθιμικό "δίκαιο".
Κύριος σκοπός της είναι η διακυβέρνηση της χώρας και η διεξαγωγή των
εκλογών στο διάστημα που μεσολαβεί από την παραίτηση, της μέχρι τότε
Κυβέρνησης, και τη διάλυση της Βουλής, μέχρι το σχηματισμό νέας που
αναδεικνύεται από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Διακυβέρνηση, περιορισμένη, αφού η αποσύνδεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης από το Κοινοβούλιο, ο περιορισμένος χρόνος παραμονής της, αλλά και η αποστολή της, της στερούν τη δυνατότητα ευρείας άσκησης εξουσίας.
Οι κυβερνήσεις αυτές, περιβεβλημένες με τον τίτλο του "κομματικά αχρωμάτιστου" των μελών τους, παρείχαν φαινομενικά τουλάχιστον, τις εγγυήσεις για ουδέτερη διακυβέρνηση και για διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η γνήσια και ανόθευτη έκφραση της βούλησης του εκλογικού σώματος.
Σκοπός ήταν να εξασφαλισθεί ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός δε θα χρησιμοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό για να επηρεάσει τις εκλογές και ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με διαφάνεια υπό την εποπτεία ενός ανώτατου δικαστικού.
Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και η παραίτηση του πρωθυπουργού πριν τις εκλογές για να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτική. Οι Έλληνες πάντως το θεωρούν συνταγματικό έθιμο, διασφαλίζον το αδιάβλητο των εκλογών.
Είθισται πάντως, εάν δέν τοποθετηθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, να τοποθετούνται μεμονωμένοι υπηρεσιακοί υπουργοί σε κρίσιμα για τις εκλογές υπουργεία, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών.
Παρά τίς όποιες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις κάποιων πολιτικών αρχηγών, η κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου έκρινε “σοφότερον” να κρατήσει τίς “καρέκλες” της, έως την τελευταία στιγμή και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης και ρευστότητας.
Δεν άλλαξε τίποτα και κανείς, οδηγούν την χώρα σε εκλογές, οι ίδιοι, οι οποίοι την χρεοκοπήσαν και φτωχοποιήσαν βίαια τον Ελληνικό λαό.
Η στόχευση σαφής, η διατήρηση στην εξουσία των μνημονιακών κυβερνήσεων, με κάθε μέσον όμως ;;;
Οι υδρογονάνθρακες της περιοχής θα “βάλουν” φωτιά τελικά στην πυριτιδαποθήκη της Μεσογείου και ολόκληρου του κόσμου ;;;
http://utidanos.blogspot.com/

Λάζαρος Ελευθεριάδης 
aegeantimes.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου