Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη με τον πρόεδρο της πολιτικής παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» κ. Μιχαήλ Ηλιάδη.

Ερ. 1. Κ. Ηλιάδη, θα ξεκινήσω με μία ερώτηση, η οποία θέλει πολύ συζήτηση, αλλά θα ήθελα να μου πείτε με λίγα λόγια, τελικά η πολιτική είναι ποιμαντική;
Απ. Η απάντηση στο ερώτημά σας εξαρτάται από το τι ορίζουμε ως πολιτική. Είναι μια αδιάφορη λειτουργία ή είναι μια λειτουργία που επιφέρει συνέπειες; Εμείς θεωρούμε ότι είναι αυτή που ρυθμίζει το πρόγραμμα, το περιεχόμενο και το ήθος της καθημερινής μας ζωής. Όμως η καθημερινή ζωή των πιστών ανθρώπων πρέπει να είναι ταυτόσημη με την πνευματική ζωή της Εκκλησίας και αφού όπως προείπαμε καθορίζεται από την πολιτική, άρα η πολιτική Ποιμαίνει τους ανθρώπους. 


Ερ. 2. Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της Εκκλησίας μας στην πολιτική; Πιστεύετε ότι η απουσία της Εκκλησίας από την πολιτική ζωή του τόπου έχει παίξει ρόλο στη σημερινή κρίση;




Απ. Είναι σαφές ότι η απουσία της Εκκλησίας από την πολιτική ζωή έχει παίξει ουσιαστικό ρόλο στην σημερινή κρίση, μιας κι αυτή είναι πρωτίστως πνευματική. 
Λέγοντας όμως, Εκκλησία εννοούμε το σύνολο του κλήρου και του πιστού λαού. Συνεπώς, για να ακριβολογούμε, το Ιερατείο έχει ακέραια ευθύνη που άφησε τους πολιτικούς να μετατρέψουν την Χριστιανική Ελλάδα σε χώρα άθεη και ανίερη, σύμφωνα με τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και τις υπαγορεύσεις των ξένων και ενοπίων χρηματοδοτών τους. Οι κληρικοί άφησαν την Ελλάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι και να οδηγηθεί εκεί που ήθελε η μειοψηφία. Τώρα η αθεϊστική μειοψηφία τείνει να γίνει πλειοψηφία, αφού δεν συναντάει καμία αντίσταση. Στο όνομα της δήθεν Ορθόδοξης Πνευματικότητας έπαψαν οι ιερείς μας να προβάλλουν οποιαδήποτε αντίσταση.
Ξέρετε υπάρχει μία πλάνη την οποία μεθοδικά καλλιεργούν πολιτικοί και δημοσιογράφοι για την μη ανάμιξη των κληρικών στην πολιτική. Οι άνθρωποι που υιοθετούν την πλάνη αυτή συγχέουν τον ρόλο με τον λόγο. Συγχέουν, δηλαδή, την απαγόρευση της Εκκλησίας για την ανάληψη κοσμικών και πολιτικών αξιωμάτων από τους Κληρικούς με την υποχρέωση που έχει κάθε Κληρικός να ανοίγει τα μάτια των ανθρώπων ώστε να βλέπουν τις πνευματικές παγίδες, τις οποίες με μέθοδο και σύστημα στήνουν οι πολιτικοί. Γιατί απλούστατα δεν θέλουν να ακούγεται ο λόγος της Εκκλησίας επειδή γνωρίζουν πολύ καλά την τεράστια δύναμη της Εκκλησίας! Γνωρίζουν πως η Εκκλησία επηρεάζει τον λαό γιατί ο λαός εμπιστεύεται τους ιερείς του. Όμως, αυτό ακριβώς είναι το έργο της Εκκλησίας! Να επηρεάζει τους ανθρώπους χωρίς ιδιοτέλεια και με ευθυκρισία, στην εφαρμογή του θελήματος του Θεού και όχι του θελήματος των ανθρώπων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εκκλησία δεν είναι περιεχόμενο της Ελλάδος, αλλά το περιέχον.
Όσοι άρχοντες δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να υπακούουν στις οδηγίες της Εκκλησίας.

Ερ. 3. Γιατί ο Καποδίστριας έχει τόσο σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του καταστατικού σας;

Απ. Ο Ιωάννης Καποδίστρια ήταν ο τελευταίος συνειδητός χριστιανός Κυβερνήτης, που έκανε βίωμα του το γεγονός ότι η Εκκλησία είναι η ψυχή του Γένους και η πολιτεία το σώμα, το οποίο χωρίς την ψυχή του είναι ένα πτώμα, όπως κινδυνεύει να γίνει σήμερα. Ο Καποδίστριας ομολόγησε, πολιτεύτηκε και νομοθέτησε σύμφωνα με την Πίστη του. 
Το τεράστιο έργο το οποίο επετέλεσε σε τρία μόλις χρόνια, δημιουργώντας κράτος από τα ερείπια, δείχνει πέραν των αναμφισβητήτων ικανοτήτων του ανδρός και το ήθος του Κυβερνήτη, το οποίο δεν πήγαζε από κάποια κοσμική Σχολή παρά από το Πανεπιστήμιο της Ευλαβείας και της Πίστεως.
Ερ. 4. Πρόσφατα είδαμε την υποστήριξή του κόμματός σας από το Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, πιστεύετε ότι αν έμπρακτα δήλωναν την υποστήριξή τους, όλοι οι ιερείς και αρχιερείς στο κόμμα σας, λέγοντας στους πιστούς να σας ψηφίσουν ώστε να υπάρχει αντιπροσώπευση των πιστών, θα υπήρχαν πιθανότητες να μπει η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στη Βουλή; Αν ναι, γιατί κ. Ηλιάδη δεν το κάνουν αυτό οι ιερείς και αρχιερείς μας;

Απ. Αν οι μισοί Κληρικοί της Πατρίδος μας – ιδίως αυτοί που έχουν πνευματική επίδραση στους πιστούς – υποστήριζαν την Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», όχι μόνο θα έμπαινε αυτή στη Βουλή αλλά θα γινόταν Κυβέρνηση, τώρα που τα άλλα κόμματα της Βουλής έχουν γίνει θέατρο! Οι Κληρικοί μας, όμως, διστάζουν να μιλήσουν στους Ενορίτες τους (άλλοι δεν γνωρίζουν καν την Παράταξη) γιατί έχουν αυτοπαγιδευθεί στην απάτη των πολιτικών ότι η Πολιτική είναι ένας χώρος απρόσιτος στους Κληρικούς. Όμως εμείς γνωρίζουμε ότι ο Θεός «είναι πανταχού Παρών» και γι’ αυτό πρέπει να είναι πανταχού παρόντες και οι Ιερείς Του, αλλιώς ο λαός θα μείνει χωρίς πνευματική επιστασία, βορά στα συμφέροντα των πολιτικών που όλοι γνωρίσαμε, των ανθρώπων δηλαδή της καλοπέρασης με ανταπόδωση τις προδοτικές τους υπηρεσίες στα ξένα αφεντικά που οργανώνουν και κατευθύνουν τα κόμματά τους. Δυστυχώς υπάρχει και μια μικρή μερίδα κληρικών που έχει συνυφανθεί με τους πολιτικούς, διαπλέκεται μαζί τους και αυτό φαίνεται αν εξετάσει κανείς τους εκκλησιαστικούς συνεργάτες μερικών τέτοιων Κληρικών, Ιερέων και Αρχιερέων.

Ερ. 5. Ποια είναι η θέση σας απέναντι στο Μνημόνιο αλλά και στο υπέρογκο χρέος;

Απ. Το υπέρογκο χρέος δημιουργήθηκε αφενός λόγω τους συνεχούς δανεισμού στον οποίο προέβαιναν οι Ελληνικές κυβερνήσεις για να καλύψουν τα ελλείμματα τα οποία η ανερμάτιστη και άφρων πολιτική τους δημιουργούσε, αφετέρου λόγω των τοκογλυφικών όρων των δανείων που μας συνοδεύουν εδώ και πολλά χρόνια.
Ας θυμηθούμε ότι κάθε νέο δάνειο την τελευταία δεκαετία χρησιμοποιείτο σε ποσοστό άνω του 90%, για την κάλυψη τόκων και τοκοχρεολυσίων παλαιοτέρων δανείων. Μόνο για τους τόκους έχουμε δώσει 130 δις € από το 2000 έως το 2011. Αυτό συνεπώς είναι ένα εν πολλοίς παράνομο χρέος, το οποίο έχουν φορτώσει στον Ελληνικό λαό οι πολιτικοί μας, οι οποίοι χάριν μιας πρόσκαιρης εικονικής ευημερίας θυσίασαν το μέλλον. 
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το χρέος διογκώνεται, όχι μόνο από τον ανήθικο ανατοκισμό του τόκου, αλλά και διότι πληρώνουμε αδρά τις ζημιές τις Τραπεζών, δηλαδή ιδιωτικών εταιρειών. Σύμφωνα με το νόμο 3723/2008 ο ζημιές των Τραπεζών περνούν στον προϋπολογισμό, δηλαδή φορτώνονται στον Ελληνικό λαό. Από τον Μάρτιο του 2009 έχουμε δώσει 106 δις € επισήμως στις Τράπεζες!
Με το νέο Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις που υπεγράφησαν στις 12 Φεβρουαρίου από την παράνομη κυβέρνηση η Ελλάδα απεδέχθη εκτός των άλλων τα παρακάτω: 
την άρση της ασυλίας που προστάτευε την ιδιωτική περιουσία και τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, τον χρυσό και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Χώρας, 
απαγόρευση δανεισμού από τρίτες χώρες, 
το Αγγλικό Δίκαιο σαν βάση επίλυσης των όποιων διαφορών μας με τους δανειστές,
η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους θα αποτελεί πλέον προτεραιότητα έναντι όλων των υπολοίπων υποχρεώσεων του κράτους. Έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός στην ΤτΕ στον οποίο θα εισρέουν όλα τα νέα δάνεια, τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων και μέρος των φορολογικών εσόδων, εφόσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.
Είναι σαφές πλέον ποια είναι η «σωτηρία» στους Χώρας για τους κυβερνώντες. Στερούν τα στοιχειώδη για την διαβίωσή τους από τους Έλληνες πολίτες, διαλύουν το σύστημα Υγείας στους Χώρας και το κράτος πρόνοιας, με στόχο τη δημιουργία πλεονάσματος για να τα δώσουν στους δανειστές.
Εμείς θεωρούμε παράνομες τις συμβάσεις που υπεγράφησαν και θα αγωνισθούμε για την ακύρωσή τους.

Ερ. 6. Πιστεύετε ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι πολιτικοί που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση;

Απ. Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έχει την αποκλειστική ευθύνη για το κατάντημα της Πατρίδος μας. Όλοι αυτοί οι ψοφοδεείς εντολοδόχοι τόσο της σημερινής Βουλής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ευθύνονται για την εξαθλίωση του λαού μας. Συνεπώς, όλοι αυτοί πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη και να δημευθούν οι περιουσίες των πραγματικών ενόχων. Αυτό που γίνεται τώρα με τον κ. Τσοχατζόπουλο είναι «στάχτη στα μάτια» και κοροϊδία του λαού μας. Συνελήφθη την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, εν μέσω κραυγαλέας δημοσιότητος για να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ώστε το σύστημα, τελικά, να εξαγνιστεί στα μάτια του κόσμου ότι δήθεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Αυτό, βεβαίως, δεν αναιρεί την πραγματικότητα ότι το βασικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Τσοχατζόπουλος, διεκδικεί κορυφαία θέση στον μακρύ Κατάλογο των καταχραστών πολιτικών , για τους οποίους η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα δώση μάχη για την παραδειγματική τους τιμωρία και για τον παντελή εκτοπισμό τους από τα πολιτικά πράγματα της Πατρίδος μας.

Ερ. 7. Μέσα από το καταστατικό της Παράταξή σας αρνείστε έντονα και κατηγορηματικά τη μασωνία και τη Νέα Τάξη πραγμάτων που θέλει να επιβάλει. Δεν είναι όμως ουτοπικό να πιστεύετε ότι μπορείτε να τα βάλετε με τη μασωνία τη στιγμή που παγκόσμια οι δυνάμεις της είναι τεράστιες; 

Απ. Το όποιο πιθανολογούμενο αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποτελεί αιτία για την υποταγή μας. Οι πρόγονοί μας πάντοτε αγωνίζονταν για τα ιδανικά τους, αδιαφορώντας τόσο για το αποτέλεσμα, όσο και για την ίδια τους τη ζωή. Ας θυμηθούμε τον ηρωικό Κυναίγειρο που προσπάθησε μόνος του να σταματήσει τον Περσικό στόλο με χέρια και με δόντια(!), τον Λεωνίδα, τον Παύλο Μελά και τόσους άλλους. Υπάρχουν πλέον πολλοί Έλληνες που μας γνωρίζουν και συντάσσονται με τις θέσεις μας, οι οποίες προκύπτουν από την Ρωμαίικη Παράδοσή μας. Οι Ορθόδοξοι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει μασωνία. Εξ άλλου, η Μασωνία είναι δυνατή αλλά ο Θεός μας είναι Παντοδύναμος!

Ερ. 8. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν την ύπαρξή σας. Έχετε κάνει προσπάθειες προβολής μέσα από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης; 

Απ. Οι προσπάθειες μας είναι συνεχείς προς τη κατεύθυνση αυτή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Εμείς αφενός δεν έχουμε καμία σχέση με τη πολιτική που προωθούν, αφετέρου η οικονομική μας δυνατότητα είναι πολύ μικρή ώστε να αγοράσουμε χώρο ή χρόνο. Εμείς στηριζόμαστε αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών και των φίλων της Παρατάξεως. Έτσι, όμως, μπορούμε να διατηρούμε την πλήρη ανεξαρτησία μας. Ευτυχώς που υπάρχει το Διαδίκτυο στο οποίο ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του και η δική σας πρόσκληση, για την οποία σας ευχαριστούμε.

Ερ. 9. Πρόσφατα σε ανακοίνωσή σας για την ίδρυση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπατε ότι ο κ. Καμμένος προωθεί τις αρχές της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ». Αν αυτό ισχύει, τότε γιατί δεν εξετάζετε το ενδεχόμενο συνεργασίας; 

Απ. Η αναφορά στο κ. Καμμένο είχε ειρωνικό τόνο, γιατί πολλές από τις αναφορές του στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του είναι καταγεγραμμένες θέσεις τις Παρατάξεώς μας, απλώς αυτός έχει την δυνατότητα να τις προβάλλει.
Ο κ. Καμμένος είναι σχεδόν επί είκοσι χρόνια βουλευτής κι έχει τεράστια ευθύνη τόσο αυτός όσο και οι πολιτικοί συνεργάτες του για το κατάντημα της Πατρίδος μας, διότι υπηρέτησαν συγκεκριμένες πολιτικές. Η όποια διαφοροποίησή του το τελευταίο διάστημα στο θέμα του Μνημονίου δεν τον απαλλάσσουν από τις ευθύνες του.
Όσον αφορά στην όποια συνεργασία, εμείς θέτουμε συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Σίγουρα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που υπηρέτησαν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα το οποίο καταγγέλλουμε, με ανθρώπους που δεν αποκηρύσσουν εγγράφως την μασωνία, με ανθρώπους που δεν εμπνέονται από το όραμα της Ρωμιοσύνης, με ανθρώπους που δεν έχουν καταλάβει την αιτία της σήψεως που κατατρώγει την Πατρίδα μας. Δεν επιθυμούμε να ανακατέψουμε τη λάσπη και να φέρουμε στην επιφάνεια αυτούς που μέχρι χθές είχαν εκτοπισθεί στον πάτο της λάσπης αυτής!

Ερ. 10. Ποια η θέση σας για τους λαθρομετανάστες;

Απ. Έχουμε φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Η Ελλάδα έχει γίνει «ξέφραγο αμπέλι». Καθαρά προεκλογικά δε, για να μετριάσουν την αγανάκτηση των πολιτών μιλούν για ίδρυση πολλών «κέντρων φιλοξενίας» λαθρομεταναστών, δηλαδή στοίβαξης ανθρωπίνων υπάρξεων σε κελιά. Με τέτοιες χιτλερικές μεθόδους υπονοούν ότι θα λύσουν το πρόβλημα, το οποίο η πολιτική τους σκοπιμότητα και συνάμα ανικανότητα δημιούργησε.
Η ουσιαστική έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής στην Πατρίδα μας έχει σαν αποτέλεσμα την σημερινή τραγική πραγματικότητα που βιώνει η Ελλάδα, η οποία μεσοπρόθεσμα μουσουλμανοποιείται, ενώ αλλοιώνεται επικίνδυνα η εθνολογική σύνθεση και η κοινωνική συνοχή. Έχει δε σαν συνέπεια να αυξάνουν τα ποσοστά τους οι ακροδεξιές – ρατσιστικές οργανώσεις.
Εμείς προτείνουμε άμεσο επαναπατρισμό όλων των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη Χώρα. Χάραξη εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ποσόστωση των αλλοδαπών που μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα, απαίτηση υιοθέτησης από την Ε.Ε. συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να πιεστεί η Τουρκία να παραλαμβάνει άμεσα – την ίδια μέρα – όσους συλλαμβάνονται στην Ελληνο-τουρκική μεθόριο κ.ά.

Ερ. 11. Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες της πολιτικής σας; 

Απ.

Παιδεία
Η Παιδεία είναι βασική προτεραιότητα της παρατάξεως μας. Η Παιδεία πρέπει να είναι βαθειά και ουσιαστική να μορφώνει τους νέους μας με Αρχές και ήθος, δηλαδή με τα ιδανικά της Ελληνορθόδοξης Παραδόσεως μας, όπως, εξ άλλου, επιτάσσει το Σύνταγμα, το οποίο οι Κυβερνώντες μας έχουν από δεκαετιών θέσει σε αχρησία. Η Παιδεία μας πρέπει να παράγει Πολιτισμό και όχι να μιμείται τις φρικαλεότητες της Ευρώπης, τις εξαλλότητες και τις συμπεριφορές παρανοϊκών ανθρώπων, που έγιναν διάσημοι από τα Διεθνή Κέντρα που επιδιώκουν την αποκτήνωση των λαών.

Οικονομία 
Ακύρωση όλων των συμφωνιών (Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων) που δεσμεύουν τη Χώρα, υποδουλώνουν το λαό μας και αναιρούν την Εθνική μας κυριαρχία.
Άμεση στάση πληρωμών, έως ότου γίνει μέσω διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου λεπτομερής καταγραφή του Ελληνικού χρέους. Απόδοση ευθυνών σε όσους πολιτικούς εμπλέκονται στη τραγωδία της Πατρίδος μας και δήμευση των περιουσιών τους.
Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και άμεσος έλεγχος στις υπόλοιπες Τράπεζες, ώστε να έλθουν στο φως όλα τα οικονομικά τους στοιχεία προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με την ελάφρυνση των δανειοληπτών κ.α. 
Οι τράπεζες οφείλουν να είναι ένα εργαλείο της πραγματικής Οικονομίας. Πρέπει να σταματήσει ο παρασιτικός και τοκογλυφικός ρόλος του τραπεζικού συστήματος. 
Επειδή η σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας και η συνεχής εξαθλίωση του λαού μας δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον: αν η Ε.Ε. δεν σεβαστεί την Ελλάδα και δεν την βοηθήσει όπως υποχρεούται, με μεταφορά πόρων στο πλαίσιο μίας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής, τότε, παρότι δεν είμαστε αντιευρωπαϊστές θα υποχρεωθούμε να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, ώστε να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας μας που απαιτείται.
Ανάταξη της παραγωγικής βάσης της Χώρας, με στόχο την αυτάρκεια αλλά και την τόνωση των εξαγωγών.

Λαθρομετανάστευση
Σημαντικότατο θέμα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί όπως περιγράψαμε ανωτέρω.

Ανεξάρτητες εξουσίες 
Με ειδική νομοθεσία θα γινει η αποσύνδεση της Δικαστικής και της Εκτελεστικής εξουσίας από την κρίση των εκάστοτε κυβερνώντων. Οι δικαστικοί και οι αξιωματικοί θα κρίνονται από τα συμβούλια κρίσεων των κλάδων τους και όχι από τους υπουργούς, ούτε οι προαγωγές θα γίνονται από το ΚΥΣΕΑ.

Δημόσια Διοίκηση
Περιορισμός των υπουργείων σε οκτώ και κατάργηση των θέσεων των υφυπουργών.
Δημιουργία ενός συστήματος Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο δεν θα έχουν δυνατότητα τα πολιτικά πρόσωπα να παρεμβαίνουν. Η κατάργηση της κομματοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση και η ψήφιση ενός δίκαιου και μακροχρόνιου φορολογικού συστήματος, αναλόγου και με την φοροδοτική ικανότητα κάθε πολίτη, λύνει εν πολλοίς τα θέματα της γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, ενώ ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που λέγεται κατ’ ευφημισμόν έτσι ενώ είναι νόμος που απαλλάσσει τους υπουργούς από τις οποιεσδήποτε ευθύνες τους!. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, πλην των περιπτώσεων που σχετίζονται με την εκφορά του πολιτικού λόγου. 

Εξωτερική πολιτική
Ανεξάρτητη και διεκδικητική εξωτερική πολιτική με στόχο την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και την οικονομική και γεωστρατηγική μας αναβάθμιση. Στα πλαίσια αυτά, απαιτείται ουσιαστική αναβάθμιση των σχέσεων μας με τη Ρωσία, αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής κατευνασμού και συνεχούς υποχωρητικότητας έναντι της Τουρκίας, επιστροφή στο ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος – Κύπρου, τελεσίγραφο στα Σκόπια για το όνομα του κρατικού μορφώματος κ.α.
Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) και εκμετάλλευση του τεράστιου πλούτου που βρίσκεται στο υπέδαφος της Χώρας.

Δημογραφικό 
Ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος ως ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδος. Στήριξη της οικογένειας με συγκεκριμένα μέτρα, όπως κανονικός μισθός στις τρίτεκνες μητέρες κ.α.

Ερ. 12. Υπάρχουν κάποιες κοινές θέσεις με άλλα κόμματα, ιδιαίτερα με τα αντιμνημονιακά. Γιατί κάποιος να επιλέξει την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»;

Απ. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τη δική μας παράταξη είναι οι άνθρωποι οι οποίοι εκφράζουν αυτές τις θέσεις. Ποιοι πραγματικά πιστεύουν ό,τι διακηρύττουν και το αποδεικνύουν τόσο με την προσωπική τους ζωή όσο και με την πολιτική τους διαδρομή. Όταν οι θέσεις αυτές ακούγονται από αναξιόπιστα πρόσωπα που συμμετέχουν σε ετερόκλητες προεκλογικές συσπειρώσεις για να επιβιώσουν εκλογικά ή από άλλους οι οποίοι υπηρέτησαν για χρόνια το άθλιο πολιτικό σύστημα όντας βουλευτές και τώρα σηκώνουν σημαίες ευκαιρίας εκμεταλλευόμενοι το πατριωτικό και θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, τότε ο Ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει. Όλοι αυτοί είναι καμένα χαρτιά.
Είναι άλλωστε εύλογο όσοι είναι εναντίο του Μνημονίου να έχουν ανάλογες ίσως θέσεις για την οικονομία. Η πολιτική όμως δεν είναι μόνον η οικονομία. Η πολιτική είναι πρωτίστως Παιδεία και Πολιτισμός και εδώ υπάρχουν χαώδεις διαφορές της Παρατάξεώς μας με τα άλλα κόμματα.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του pentapostagma.gr.

Οι προσεχείς εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την Πατρίδα μας. 
Όσοι πιστεύουν στις αξίες της Ρωμιοσύνης, που είναι αξίες αιώνιες και όχι προσωρινές, ας ενωθούν μαζί μας!
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι η παράταξη των Ελλήνων που είναι αποφασισμένοι να αποτινάξουν την πολιτική τυραννία.
Σ’ αυτές τις εκλογές έχουμε επιλογή! 
Αγωνιστείτε μαζί μας για να μπούμε στη Βουλή!
Ψηφίζουμε «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/blog-post_3565.html#ixzz1sxwanAd6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου