Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2012

Πωλούν -και στην Τουρκία- κρατική περιουσία χωρίς καν εκτίμηση αξίας;


Σα να πήγαινε για υποβολή σεβασμού στην οθωμανική Υψηλή Πύλη, εμφανίστηκε στην Τουρκία ο επικεφαλής του Προγράμματος Ιδιωτικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να προωθήσει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων σε Τούρκους επιχειρηματίες!

Μπερδεύοντας λίγο τα πράγματα, στην προσπάθεια να επιδείξει «ευρωπαϊκό προφίλ» και φιλική διάθεση, κατόρθωσε να εμφανιστεί ως… μικροπωλητής σε λαϊκή αγορά ο οποίος χρησιμοποιεί τον πομπώδη προφορικό με σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ενδιαφερομένων… Έτσι τα εννοούσαν τα «road shows» που υπόσχονταν από το Ταμείο για την προσέλκυση επενδυτών; Γιατί άνθρωποι της αγοράς μιλούν για ερασιτεχνισμούς;
Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ, το τρία τοις εκατό (3%) της ελληνικής γης είναι προς πώληση (το παράνομο πρακτορείο των Σκοπιανών ΜΙΑ αντιγράφοντας την τουρκική ΧΟΥΡΙΕΤ έκανε λόγο για 30%… σε ένα κάπως ύποπτο λάθος, ενώ το ελληνικό Ταμείο έσπευσε να τους δικαιολογήσει μιλώντας για ακούσιο σφάλμα…), τονίζοντας ότι οι τουρκικές εταιρείες είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες στο να επενδύσουν στην Ελλάδα. Μάλιστα τόνισε ότι είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια εναντίον των Τούρκων επενδυτών. Μεταξύ των τουρκικών εταιρειών για τις οποίες επέδειξε ενδιαφέρον ο Έλληνας απεσταλμένος, είναι η κρατική πετρελαϊκή BOTAS, λέγοντας ότι θα ήθελε να τη δει να συνεργάζεται με την ελληνική ΔΕΠΑ.
Ανέφερε όμως και ότι το Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που έχει συσταθεί έχει στο χαρτοφυλάκιό του περί τα 71.000 ακίνητα την αξία των οποίων την εκτίμησε σε περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Να κάνουμε μια απλή και αφελή ερώτηση: Έκανε ποτέ το Ταμείο επίσημη εκτίμηση της αξίας των ακινήτων; Διότι εάν ΔΕΝ την έκανε και προκηρύσσει διαγωνισμούς όπως π.χ. αυτός για το Ελληνικό (υπενθυμίζεται ότι κάποτε κυβερνητικοί παράγοντες συζητούσαν να το πουλήσουν 5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο και το διαφήμιζαν και για επιτυχία…), λυπούμαστε που θα το αναφέρουμε, αλλά πως ακριβώς πάνε να πουλήσουν ή να παραχωρήσουν;

Με ποιο κριτήριο θα αξιολογήσουν τις προτάσεις που θα κατατεθούν; Κανείς δεν φοβάται μήπως κληθεί να δώσει διευκρινήσεις είτε στη Βουλή είτε στην ίδια τη Δικαιοσύνη; Πως θα απαντήσουν σε ενδεχόμενη καταγγελία για «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας; Μήπως τελικά και αυτός ο θεσμός (το Ταμείο) έχει συσταθεί με τον παλιό-καλό και αρκούντως γνωστό τρόπο, δηλαδή «στο γόνατο»; Ερωτήματα θέτουμε εμείς…
Ο Έλληνας αξιωματούχος κατέστησε σαφές ότι λόγω του ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πάρουν δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες αυτήν την στιγμή, η συνεργασία με ελληνικές εταιρείες είναι η καλύτερη λύση, ώστε να δανειοδοτηθούν.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Invest in Greece, Αριστομένης Συγγρός, που βρέθηκε και αυτός στην Τουρκία, ανακοίνωσε στους Τούρκους επιχειρηματίες ότι ορισμένα από τα οικόπεδα στα νησιά του Αιγαίου, θα μπορούσαν να μεταφερθούν προς αυτούς.
Ο Σελίμ Εγιελί, επικεφαλής του Τουρκο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι, πολλές ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις στον φορέα τους αναζητώντας πιθανούς συνεργάτες ή επενδυτές από την Τουρκία.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ http://oloigiatilefkada.blogspot.com/ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΩΣ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ…

http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου