Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2012

Με το δικό μας "αμήν"




Στην πύλη των εκκλησιαστικών ειδήσεων  Amen διαβάσαμε :


"O Δ΄ Τόμος της σημαντικής εκδοτικής προσπάθειας για την συγκέντρωση και παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, παρουσιάστηκε επίσημα, το βράδυ της Δευτέρας, σε εκδήλωση στην οποία παρέστησαν Ιεράρχες, κληρικοί, προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους της κοινωνικής ζωής και πλήθος κόσμου.
Στον τόμο που επιμελήθηκε το πνευματικό ανάστημα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, Aρχιμ.π.Επιφάνιος Οικονόμου, περιλαμβάνεται το πρώτο μέρος της πλούσιας αρθρογραφίας του κυρού Χριστοδούλου.



Την εξαιρετική έκδοση χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος ενώ την παρουσίασαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, ο Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθ.Γιώργος Μπαμπινιώτης και η Καθ. Μερόπη Σπυροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών."


Περίλυπος δε σχολιαστής, αφού είδε και άκουσε την τιμή που έκαναν στον κοιμηθέντα οι συνεχιστές του έργου του, διερωτάτο :
"Οι  άγιοι πατέρες καταχειροκρότησαν τον δωσίλογο Μπαμπινιώτη. Τι θα έλεγε άραγε ο τιμώμενος Χριστόδουλος, αν ζούσε; 
Ύστερα του ήρθε στο μυαλό η "λαοσύναξη" με τα λάβαρα, θυμήθηκε όμως κι άλλα.
Τι θα έλεγε; μονολόγησε. Μα, δεν το είχε πει; συνέχισε απευθυνόμενος πάντα προς εαυτόν : "Υπάρχει ο καλός οικουμενισμός και ο κακός οικουμενισμός, εμείς είμαστε με τον καλό οικουμενισμό", ήταν η αμφίσημη δήλωση που είχε κάνει σε σχετική με τον οικουμενισμό ερώτηση. Δηλαδή, ήταν και είμαστε με την καλή νέα τάξη!
΄Ωστε λοιπόν έχουμε και τον "καλό οικουμενισμό", όπως πλέον έχουμε και τις καλές αιρέσεις. Διότι το ίδιο ακριβώς μας είπε και ένας ορθόδοξος επίσκοπος, αυτός της Πολωνίας : "Οι αιρέσεις είναι θείον δώρον"!
Αυτά τα "θεία δώρα" ταΐζουν τους πολιτικούς, που άλλοι δηλώνουν θρήσκοι και έτεροι - οι περισσότεροι - σκεπτικιστές, αγνωστικιστές, όχι όμως και άθεοι ή αντίχριστοι. Θα χάσουν την πελατεία τους (την ψήφο).


"So help me God", καταλήγει ο κάθε νέος αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την ορκομωσία του. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του θεού, εξολοθρεύει αδιακρίτως όσους δεν τους βοηθά, σαν αυτόν, ο θεός τους. Δεν δέχονται το θεό του καλού οικουμενισμού και της καλής νέας τάξης.



Λοιπόν, να καθήσουμε όλοι φρόνιμα, σκέφτηκε, να θυμόμαστε τα λάβαρα του Χριστόδουλου, να αγοράσουμε τα βιβλία με τις ομιλίες του και το βράδυ των εκλογών που μας έρχονται να κάνουμε την προσευχή μας. Την άλλη μέρα, με τα ψηφοδέλτια στο χέρι και μόνοι μέσα στη σκηνή του μαρτυρίου, να κλείσουμε τα μάτια, να κάνουμε το σταυρό και στα τυφλά να βάλουμε στο φάκελο την προτίμηση. Αυτή θα είναι, νομίζω, η καλύτερη συμβουλή για όλους τους πνευματικά ανήσυχους. Η προσευχή μας δεν μπορεί να μην εισακουστεί.".

Έκλεισε την πύλη των εκκλησιαστικών ειδήσεων ο σχολιαστής και ευχήθηκε με ένα δικό του "αμήν" να παραμείνει πάντα κλειστή.

1 σχόλιο: