Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2012

Λογοκρισία στα blogs θα επιβάλλει η Google

blogger_1-2-2012Η Google ανακοίνωσε αθόρυβα αλλαγές... στην πλατφόρμα των blog της, που θα της επιτρέψουν να επιβάλλει λογοκρισία ανάλογα με τη χώρα, στα πρότυπα των αλλαγών που ανακοίνωσε πρόσφατα το Twitter.
Το Twitter ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι απέκτησε την τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής μηνυμάτων σε χώρες όπου επιβάλλεται λογοκρισία, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις.
Όμως, η αντίστοιχη ανακοίνωση της Google τρεις εβδομάδες νωρίτερα – η οποία θάφτηκε σε μια ιστοσελίδα βοήθειας προς τους bloggers – πέρασε απαρατήρητη, μέχρι που επισημάνθηκε από την σελίδα TechDows.
Η Google έγραψε ότι από τις 9 Ιανουαρίου αρχίζει να ανακατευθύνει την κίνηση των blogs σε URL με βάση το domain name της χώρας του αναγνώστη.
Για παράδειγμα, ένας Έλληνας επισκέπτης ενός blog της Google με domain σε .com, θα ανακατευθύνεται σε URL που τελειώνει σε .gr
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κίνηση αυτή στοχεύει στο να αποφευχθεί η αφαίρεση περιεχομένου σε παγκόσμιο επίπεδο. Με άλλα λόγια, να είναι δυνατή η λογοκρισία σε μια συγκεκριμένη χώρα.

directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου