Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2012

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !

Η Τρόικα, τούτες τις κρίσιμες στιγμές επιμένει στη σκληρή, αδιάλλακτη γραμμή, ενώ οι εκπρόσωποί της βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδος. Οι απαιτήσεις της για το νέο μνημόνιο (περί αυτού πρόκειται) γίνονται ξεκάθαρες, και συμπυκνώνονται στο εξής: Οικονομική εξαθλίωση του 90% των Ελλήνων. Εξαθλίωση που τώρα μας καθίσταται σαφές πως περνά μέσα και από την αποδυνάμωση της άμυνας της χώρας. Προφανώς οι κοι Τόμσεν, Μπαρόζο, Σόιμπλε, Ρέσλερ κτλ κτλ, δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να συνορεύεις με την Τουρκία. Η θέση του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α είναι σαφής: Ούτε ευρώ να μην περικοπεί από τα κονδύλια τα προοριζόμενα για την άμυνα και την ασφάλεια της πατρίδας.

Δεν φτάνει η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, δεν αρκεί η μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δεν αρκεί η περιθωριοποίηση μιας ολόκληρης κοινωνίας, τώρα ζητούν να απομακρυνθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και αξιωματικοί. Μας ζητούν λοιπόν να αδειάσουν τα σχολεία από δασκάλους και ο στρατός από αξιωματικούς. Να αποδυναμωθούν τα τελευταία οχυρά άμυνας: Παιδεία και άμυνα.
Ο καθείς αντιλαμβάνεται πως έχουμε εισέλθει στη σφαίρα του απόλυτου εκβιασμού από την πλευρά των δανειστών μας. Είναι τυχαίες οι δηλώσεις (κυρίως απο Βερολίνο), που λένε ότι ''εξαντλήθηκε η υπομονή μας με τους Έλληνες;'' Ναι, το σενάριο της χρεοκοπίας είναι δραματικό. Από την άλλη όμως, τα νέα μέτρα που μας ζητούν να πάρουμε, δεν μας οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια από την οποία η Ελλάδα θα κάνει δεκαετίες να ορθοποδήσει; Μήπως πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για σχέδιο Β, σχέδιο εξόδου από το ευρώ, συντεταγμένα όμως και με προοπτική; Μήπως αντί να αργοπεθαίνει για μια, ίσως και δύο γενιές η πατρίδα, στον αποστειρωμένο νεκροθάλαμο του ευρώ, είναι καλύτερο το σοκ (δύο, τρία, πέντε χρόνια;) της οργανωμένης επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και η ανάταση επιτέλους της εθνικής οικονομίας, μέσω της επανοικοδόμησης μιας ελληνικής παραγωγής;
Και κάτι ακόμη: Ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., και λαμβάνοντας δύναμη από την θετική, θετικότατη αποδοχή που έχει η μέχρι σήμερα παρουσία και ο δημόσιος λόγος μας (κάτι που εισπράττουμε καθημερινά, μέσα από τα συνέδριά μας, τις αναλύσεις μας κοκ), απαιτούμε το αυτονόητο: Ούτε ένα ευρώ περικοπή από την άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Η κατάσταση είναι ήδη οριακή ως προς την ισχύ της αποτροπής της χώρας, οι ισσοροπίες με την Τουρκία ακόμη πιό οριακές.
Και θα το επαναλάβουμε, γενόμενοι εκ νέου μονότονοι: Οικονομία ξαναχτίζεις, πατρίδα ακρωτηριασμένη δεν απανακτάς....

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου