Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2012

Επειδή όλα έχουν μία τιμή.. να νοικιάσουμε την Ακρόπολη προτείνει βουλευτής .




Μία ευφάνταστη πρόταση, εντελώς αλλιώτικη από τις άλλες, έκανε ο πρώην υπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ούτε λίγο,ούτε πολύ προτείνει να ενοικιαστούν σε ιδιώτες όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, ακόμα και η Ακρόπολη!
Ο κ. Γιακουμάτος, σε δηλώσεις του στο ρ/σ "Βήμα", τόνισε ότι με την πρόταση του δεν εκχωρείται τίποτα, απλώς έτσι γίνεται αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
"Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα", τόνισε.
Και προσθέτει: "Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;".  
Ερωτηθείς για τις πιθανές αντιδράσεις από την πρόταση του, ο κ. Γιακουμάτος έκανε λόγο για "ελληναράδες", σημείωσε ότι η πρόταση του βρίσκεται στο πλαίσιο της ιδεολογίας της ΝΔ και συμπλήρωσε: "Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας".
Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία διετία, διάστημα κατά το οποίο η χώρα βιώνει την κρίση, διάφορα ξένα ΜΜΕ- πρωτίστως ο λαϊκός γερμανικός Τύπος-, έχουν προτείνει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και νησιά.
Και τώρα εμείς οι "ελληναράδες", τι να απαντήσουμε, που γενικά μας "αποστόμωσε" με τα επιχειρήματα του!!!
Όλα θα έχουν μία τιμή για τον "εθνοπατέρα" ... ακόμα και η τιμή του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου