Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2012

Ο "προστάτης" του Κίμωνα



Όνομα και επώνυμο έχουν οι αξιωματικοί, αλλά και οι πολιτικοί προστάτες τους, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στο «φιάσκο Κουλούρη».
Τη στιγμή που οι εισαγγελικές Αρχές διενεργούν προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού, στο «κάδρο» των ευθυνών μπαίνουν και οι ένστολοι, οι οποίοι έδειξαν την πόρτα της ελευθερίας στον πρώην υπουργό.
Τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν είναι απλά και εύλογα: Εάν στη θέση του Κίμωνα Κουλούρη ήταν κάποιος άλλος πολίτης, θα είχε συλληφθεί ναι ή όχι; Θα είχε οδηγηθεί σιδηροδέσμιος ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών; Γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση; Για ποιο λόγο δεν σημειώθηκε σύλληψη και δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία παρά το γεγονός ότι –σύμφωνα με όλους τους νομικούς- σημειώθηκαν από τρία μέχρι τέσσερα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα; Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, εν τέλει, ισχύει για όλους ή για μερικούς;
Ισχύει μόνο για τους ανίσχυρους, τους «ανώνυμους» και ότι άλλο επίθετο συνοδεύεται από το στερητικό «α»;

Παρακολουθήστε τι είπε ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Ραχωβίτσας στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla radio:

Συνοδηγός ο Κίμων
Τα ευτράπελα της υπόθεσης Κουλούρη ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά το περιστατικό του Σαββάτου που οδήγησε στον τραυματισμό του άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στη zougla.gr και στην εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, κ. Νίκος Καραδήμας, αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο «ακινητοποίησης» του πρώην υπουργού έσπευσε, μεταξύ άλλων, και ο διευθυντής βάρδιας της ΓΑΔΑ.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος προκειμένου να διαπιστώσει το τι ακριβώς είχε συμβεί αλλά και να οδηγήσει τον κ. Κουλούρη στη Τροχαία Καισαριανής για τα… περαιτέρω.
Αυτό συνέβη. Αλλά όχι ακριβώς όπως επιτάσσει ο Νόμος. Ο κ. Κουλούρης, ο οποίος υπενθυμίζουμε λίγη ώρα πριν παραβίαζε ανενόχλητος τους ερυθρούς σηματοδότες, επιβιβάστηκε στη θέση του συνοδηγού και ο εν λόγω αξιωματικός στα πίσω καθίσματα. Ακόμη μια πρωτοτυπία.
Κατά τις ίδιες καταγγελίες μάλιστα ο ίδιος αξιωματικός μερίμνησε όταν η «παρέα» έφτασε στη Τροχαία Καισαριανής προκειμένου ο πρώην υπουργός να αποχωρήσει σαν να μη συνέβαινε τίποτα, γράφοντας τους Νόμους στα παλαιότερα των… υποδημάτων του.
Χωρίς να πραγματοποιηθεί σύλληψη, χωρίς να οδηγηθεί ο κ. Κουλούρης στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης…
Ο κ. Αναγνωστόπουλος
Από το ρεπορτάζ της zougla.gr προκύπτει ότι ρόλο «πυροσβέστη» για να αποσιωπηθεί η υπόθεση που διασαλεύει κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας ανέλαβε ο Αστυνομικός Διευθυντής-επόπτης ΓΑΔΑ, κ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος εκείνο το βράδυ εκτελούσε χρέη υπευθύνου βάρδιας. Άγνωστο για ποιο λόγο προσέτρεξε στο συμβάν. Τα υποννούμενα των συναδέλφων του πάντως, παραπέμπουν σε «πολιτικές παρεμβάσεις».
Ο κ. Αναγνωστόπουλος, λοιπόν, χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφερθεί ο πρώην υπουργός στη Τροχαία, παρέμεινε και αποχώρησε μαζί του, σα να μη συνέβη τίποτα.

Τι μεσολάβησε και τι εκτυλίχθηκε εντός της Τροχαίας Καισαριανής ουδείς γνωρίζει και είναι κάτι που απομένει να αποκαλυφθεί από την ποινική προκαταρκτική που βρίσκεται σε εξέλιξη…
Η zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αστυνομικό διευθυντή προκειμένου να δώσει τη δική του απάντηση στα όσα καταγγέλλονται. Δεν τα καταφέραμε.   
Δείτε την παρέμβαση του κ. Καραδήμα στην «Πέτρα Σκανδάλου» 

Τα… ακαταδίωκτα» αδικήματα
Οι νομικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινώνησε η zougla.gr επισημαίνουν ότι ο κ. Κουλούρης διέπραξε σε χρόνο-ρεκόρ τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβρισης και πρόκληση σωματικών βλαβών, τα οποία διώκονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου