Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Επιμένει στις καταγγελίες για «αδήλωτους» λογαριασμούς Ελλήνων πολιτικών στην Ελβετία, ο βουλευτής του ελβετικού κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδης, και στο ότι η Ελλάδα αρνείται την συνεργασία για ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών αγνοώντας όμως ότι ήδη από τον Νοέμβριο του 2010 οι δύο χώρες έχουν υπογράψει σχετική συμφωνία.
Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των βουλευτών έχει αποστείλει επιστολή προς τον κ. Ζησιάδη με την οποία τον καλεί για κατάθεση εντός 15 ημερών.
Ο κ. Ζησιάδης απάντησε στην κλήση με νέα επιστολή στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
«Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα Ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.
Μετά τα ανωτέρω, εσείς κύριε πρόεδρε (Σ.Σ. η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο), αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005 δεν επιθυμούν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;».
Όμως, ο κ. Ζησιάδης, μαζί με την επιστολή του, επισυνάπτει την απάντηση της Ελβετίδας υπουργού Οικονομικών η οποία είναι διαφορετική από την ερμηνεία που της δίνει ο ίδιος. Συγκεκριμένα η κυρία Widmer-Schlumpf του απάντησε ότι όντως από το 2005 έως το 2009 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για ανταλλαγή πληροφοριών, κάτι όμως που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το Νοέμβριο του 2010 με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.
Υπό αυτά τα δεδομένα αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα πραγματικά κίνητρα του κ. Ζησιάδη που τον οδήγησαν να συμπεράνει ότι «οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν επιθυμήσουν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης».
«H ανεπαρκής στρατηγική είναι ακριβή, η κακή στρατηγική μπορεί να αποβεί μοιραία, ενώ όταν το διακύβευμα περιλαμβάνει επιβίωση, η πολύ κακή στρατηγική είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρος».
"Poor strategy is expensive, bad strategy can be lethal, while when the stakes include survival, very bad strategy is almost always fatal."
Colin S. Gray, Modern Strategy (New York: Oxford University Press, 1999), 1.
(Από τον Όμηρο Αλεξάνδρου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου