Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

Την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη!!




Την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους ζητά με ερώτησή της στην Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη προς το υπουργείο Εξωτερικών, με το αιτιολογικό της ευκολότερης πρόσβασης και άρα αύξησης της τουριστικής κίνησης στις περιοχές αυτές.Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υποστηρίζει πως τα τελετυταία χρόνια η αύξηση της έλευσης Τούρκων τουριστών στην χώρα μας στα νησιά, στα οποία έχει ήδη καταργηθεί η βίζα, είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη άυξηση της επιχειρηματικής κίνησης.


«Στο νομό Εβρου, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η έκδοση βίζας για Τούρκους πολίτες, προκειμένου να μεταβούν στις ακριτικές περιοχές για μονοήμερη επίσκεψη. Το γεγονός αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά για εκείνους που θέλουν αυθημερόν να επισκεφθούν την περιοχή, στερώντας έτσι από τον Εβρο έναν πολύτιμο πόρο για την επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής»αναφέρει στην ερώτηση της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Το υπουργείο απάντησε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στις ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία, να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα κατηγορίες όπως επιχειρηματίες και σπουδαστές, αλλά και ταξιδιώτες καλής πίστης, με προσπάθεια μείωσης του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 24 ωρών.

Μεταξύ των ταξιδιωτών καλής πίστης είναι άτομα εγνωσμένου οικονομικού και κοινωνικού κύρους, πανεπιστημιακοί, ερευνητές κλπ.

«Με τα μέτρα αυτά έχει επιτευχθεί η ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτούντων θεώρηση εισόδου και έχουμε επιτύχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκ μέρους των Τούρκων πολιτών, πολλών επισκέψεων στη χώρα μας, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάζονται συνέχεια στις Προξενικές Αρχές, καθώς σε μεγάλο αριθμό εξ αυτών χορηγούνται πλέον θεωρήσεις ετήσιας διάρκειας και πολλαπλών εισόδων» αναφέρει η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου