Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2011

Απίστευτο! Ο ΓΑΠ τώρα έγινε επαναστάτης κατά των δανειστών φίλων του

Επί δύο χρόνια ήταν ο «γιες μεν» των δάνειων δυνάμεων, υπέγραφε κάθε επιταγή τους και έριχνε τη χώρα στα βράχια με τις επιλογές του. Τώρα θυμήθηκε να φορέσει... ζιβάγκο και να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί απέτυχε στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αφήνοντας μάλιστα να διαρρεύσει ότι το ίδιο θα κάνει και στην επιστολή που θα συντάξει.


Ποιος τα έκανε όλα αυτά; Ποιος άλλος από τον Γιώργο Παπανδρέου, που για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε ότι ζει σε δικό του κόσμο με την ομιλία που έκανε στις Βρυξέλλες, επιμένοντας ακόμη και στην καταστροφική επιλογή του περί δημοψηφίσματος.

Ο Γ. Παπανδρέου, που δεν θα τον χάλαγε καθόλου να πάρει τη θέση του απερχόμενου προέδρου του ΕΣΚ Πολ Ράσμουσεν, μιλώντας στη συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, επιχείρησε για άλλη μια φορά να χρεώσει την αποτυχία του στην προηγούμενη «συντηρητική κυβέρνηση», όπως είπε, την οποία διαδέχτηκε, ενώ υπεραμύνθηκε της πρότασής του για δημοψήφισμα.

«Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε ως έθνος και χώρα. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς και να δουλέψουμε μαζί, γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό» είπε, παραδίδοντας και μαθήματα τώρα στους Ευρωπαίους. Μιλώντας άλλωστε για την Ε.Ε., υποστήριξε ότι «έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών-μελών της», τονίζοντας ότι η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η αυστηρότητα στη φορολογία δεν αρκούν για να λύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση.

Η απάντησή του ήρθε λίγο αργότερα από τους Οικολόγους Πράσινους που τόνισαν σε ανακοίνωσή τους «ότι δεν μπορεί να υπάρχει αλληλεγγύη και με τους πολίτες που βλέπουν τις θυσίες τους να πηγαίνουν χαμένες και με όσους μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση με τις αποφάσεις τους», είναι το μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων, που απέστειλαν χθες παρέμβαση-χαιρετισμό στο Συνέδριο των Γερμανών Πράσινων στο Κίελο, εις ένδειξιν διαμαρτυρίας που δεν εκλήθη κανένα πράσινο κόμμα, αλλά ήταν παρών ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο τελευταίος βρέθηκε εκεί για να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου