Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2011

Θα μας πάει πίσω.. η άρση του λαθρονομοσχεδίου; .


Σε πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή (kathimerini.gr) με τίτλο "Απούσα και φωνασκούσα αντάμα...", ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης οδύρεται για την πιθανή άρση του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας των μεταναστών και επιρρίπτει ευθύνες στην.. απούσα Αριστερά. Διαβάζουμε σχετικά:

"Οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη εκτός του Προεδρικού Μεγάρου εμπεριείχαν και τη γνωστή πολιτική μπαγαποντιά που χαρακτηρίζει το πολιτεύεσθαι του προέδρου του ΛΑΟΣ. Ανάμεσα στους τρεις γενικούς όρους («όχι σε νέα μείωση μισθών και συντάξεων, όχι σε παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και όχι στο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας», δηλαδή το γνωστό πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής που μπορεί να παρομοιαστεί «καλύτερα πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και άρρωστος») ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τον «ομογάλακτο εταίρο», δηλαδή τον κ. Αντώνη Σαμαρά, να ζητήσει την άρση του νόμου για την ιθαγένεια των μεταναστών.... [...]
Οπως και να έχει το ζήτημα, όμως, το θέμα μπήκε στην ατζέντα και οι πιέσεις για αλλαγή του νόμου θα ενταθούν. Κι αν ο κ. Καρατζαφέρης εξέθεσε μια φορά τον κ. Σαμαρά, εξέθεσε πολλαπλώς την απούσα Αριστερά.   Θέλει, δεν θέλει η Αριστερά, της αρέσει, δεν της αρέσει αυτή τη στιγμή διευθετούνται κάποια πράγματα. Δεν είναι μόνο η τύχη των πολιτικών αρχηγών, ούτε οι πόντοι που θα κερδίσει κάθε κόμμα στις εκλογές που έρχονται. Δεν είναι μόνο ένα μικροπολιτικό παζάρι. Ακόμη κι αν αυτές είναι οι προθέσεις των δύο κομμάτων, τα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα ασφαλώς εμφιλοχωρούν. Εστω ως προφάσεις για να γίνει το παζάρι.
[...] Είναι ευτύχημα που ο κ. Σαμαράς δεν έθεσε εκ νέου τον όρο για αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας των μεταναστών, αλλά αυτό δεν έγινε επειδή υπήρχε ένα αριστερό αντίβαρο. Απλώς έτυχε. Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν έμπαινε στο τραπέζι. Μπορεί απελπισμένο το ΠΑΣΟΚ να έλεγε «ας πάει και το παλιάμπελο» και να βρισκόμασταν ξαφνικά μερικά χρόνια πίσω...".
Κατά τον κ. Μανδραβέλη δηλαδή, είναι απόλυτος νεοσυντηρητισμός η κατάργηση ενός νόμου που προστατεύει τους μετανάστες μοιράζοντας ιθαγένειες σαν να ήταν πασατέμπο.
Ωστόσο σύμφωνα με τους "προοδευτικούς", μας βοηθά και στο πρόβλημα μας με τα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον οι μετανάστες έχουν υψηλά ημερομίσθια και επομένως υψηλες κρατήσεις και εισφορές, διασώζοντας με αυτό τον τρόπο τελικά την ασφάλιση μας!!! 
Επίσης μας βοηθούν να ζούμε καλυτερα ωθώντας με την υψηλά αμοιβόμενη εργασία τους και τη δική μας.
Τέλος μειώνουν την ανεργία των Ελλήνων, αφού οι περίσσοτεροι Έλληνες και ιδιαίτερα οι νέοι θα μεταναστεύσουν σε άλλα μέρη..
Συγχωρείστε μας την ειρωνία.. προέρχεται από την προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε το ζήτημα σύμφωνα με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται η "προοδευτική" Αριστερά!"

Eαν μας έλεγαν κάποτε ότι θα ερχόταν η εποχή που θα βλέπαμε αριστερίζοντες κεντρώους με δεξιές τσέπες να βάλλουν κατά ακροδεξιών αριστερών, θα γελούσαμε με το αστείο.

Ζούμε πράγματι μεγάλες στιγμές, εδώ και δεκαετίες .. Όπου τα κόμματα της αριστεράς αρνούνται να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις, δηλαδή αρνούνται να βοηθήσουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τον λαό που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν! Ωστόσο δεχονται αδιαμαρτύρητα τους παχυλούς μισθούς και τις επιδοτήσεις τόσο του ελληνικού όσο και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ωστόσο, το παράλογο αγγίζει τα όρια του όταν θεωρείται η εναντίωση στο επαίσχυντο (από όποια πλευρά και αν το δει κανείς) νομοσχέδιο περί ιθαγένειας συντηρητισμός, διότι θα μας πάει μερικά χρόνια πίσω. Ποσα χρόνια πίσω μας έχουν πάει, και θα μας πάνε ακόμη, οι τρωγλοδύτες που κατοικούν στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες; -αλλά που εμείς "τυχαία' ανακαλύψαμε την ύπαρξη τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Πότε θα αναλάβουν οι τέως αποικιοκράτες εταίροι μας τις ευθύνες τους για την κατάντια αυτών των λαών που μη γνωρίζοντας άλλον "αφέντη" κατευθύνονται προς την Ευρώπη με χώρα εισόδου την Ελλάδα, πρώτη και καλύτερη;

Πράγματι, έχουν ξεγυμνωθεί όλοι τους, και πρέπει πλέον να είναι βέβαιοι πως κανείς μας δεν θα τους  κάνει τη χάρη να κρύψει το γεγονός πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Εμείς, οι Έλληνες, μπορεί να γυρίσουμε σε κατάσταση τριτοκοσμικής χώρας.. την έχουμε ξαναδεί την ταινία άλλωστε. Οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, της όποιας εξουσίας, τι θα απογίνουν;

HellasOnTheWeb.Org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου