Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2011

Λουκάς Παπαδήμος ή όπως λέμε σύστημα ΠΑΣΟΚ...

papadimos_loukasΈνας «τεχνοκράτης», πολιτικής κοπής ΠΑΣΟΚ & Κώστα Σημίτη, ο Λουκάς Παπαδήμος, προαλείφεται για (διορισμένος) πρωθυπουργός. Και ενώ ακόμα δεν ανέλαβε, άρχισε να παίζει ανοικτά το παιχνίδι της Ιπποκράτους.
Ζήτησε ουσιαστικά η κυβέρνηση να μην είναι προσωρινή & μεταβατική, δηλαδή να έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια, δείχνοντας να μην κατανοεί ότι δεν θα έχει την απαραίτητη πολιτική νομιμοποίηση, που στις αστικές δημοκρατίες παρέχει μόνο η εκλογική διαδικασία. Και ζήτησε λοιπόν ο κ. Παπαδήμος και κάτι άλλο: να μετέχουν στην κυβέρνηση και στελέχη της ΝΔ και μάλιστα, πρωτοκλασάτα (αυτά τουλάχιστον λένε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ). Ό,τι δηλαδή ζητεί και το ΠΑΣΟΚ, για να «διαχύσει» την πολιτική ευθύνη και το πολιτικό κόστος στο αντίπαλο κόμμα.
Να ξεχάσουμε λοιπόν τις εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου; Διότι όλα αυτό δείχνουν, αν τουλάχιστον γίνουν δεκτοί οι όροι του κ. Παπαδήμου. Όταν έρθει η ώρα, στο ΠΑΣΟΚ, όπου άλλωστε έχουν πάρει διαζύγιο με την πολιτική εντιμότητα & αξιοπιστία, θα βρουν δύο χιλιάδες προσχήματα, υποχρεώνοντας τη ΝΔ να αναλάβει το κόστος να ρίξει την κυβέρνηση.

Εδώ, θα βοηθηθούν από «διαφόρους» στις Βρυξέλες. Πολλοί είναι αυτοί σε Αθήνα & Βρυξέλες, «προοδευτικοί» κατά τα άλλα, οι οποίοι επιδεικνύουν «αλλεργία» στην εκλογική διαδικασία. Για αυτό, από τη Συγγρού πρέπει να μπει μια «κόκκινη γραμμή». Να καταστεί σαφές με δημόσια δήλωση προς πάσα κατεύθυνση, ότι αν δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη εκλογών, τότε η ΝΔ θα αποσύρει τη στήριξή της.
Νέος εκβιασμός λοιπόν και νέα απόπειρα «στριμώγματος» της ΝΔ. Όλοι ζητούν από τη ΝΔ να «ταυτιστεί» όσο το δυνατόν περισσότερο με την ασκούμενη πολιτική. Επίσης, ο κ. Παπαδήμος θέλει να έχει «ουσιαστικό ρόλο». Κι ας μην είναι αιρετός. Μάλλον νομίζει ότι μας κάνει χάρη... Πάντως, το ΠΑΣΟΚ δίνει τα ρέστα του, όπως και το 1989, για να αποτρέψει την αυτοδυναμία της ΝΔ. Αυτός είναι αυτή τη στιγμή ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στόχος του, όπως και το να κερδίσει χρόνο, για να προλάβει να ανασυνταχθεί. Αν τελικά ο «πράσινος» Λουκάς Παπαδήμος οριστεί νέος πρωθυπουργός, όλα θα κινηθούν γύρω από την κατεύθυνση της υπονόμευσης της κυβερνητικής προοπτικής της ΝΔ.
Νίκος Χιδίρογλου

(elora.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου