Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ !


Η ντροπή μου από το ξεφτίλισμα της πατρίδας μου στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού στις Κάννες, αντικαταστάθηκε από οργή λίγες μέρες αργότερα. Άκουγα τους εθνοσωτήρες στην Βουλή να μας τρομοκρατούν με μια επερχόμενη καταστροφή που μόνο οι ίδιοι θεωρούν ότι μπορούν να αποτρέψουν.
Μου μοιάζει απίστευτο ότι αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα, αυτοανακηρύσσονται τώρα ως σωτήρες της.

Αντί οι 300 να πάνε όλοι μαζί στις Θερμοπύλες με μοναδικό στόχο να σταματήσουν τον εχθρό, ερίζουν για τους ρόλους τους στα στρατηγικά έδρανα. Αλλά διστάζουν να πάρουν τα όπλα  φοβούμενοι το πολιτικό κόστος της αλήθειας…
Στο μεταξύ άφησαν το στενό αφύλακτο και την χώρα στις ορέξεις των κατακτητών.
Επάγγελμα Πολιτικός! Μια επιστήμη που μόνο οι παρεπιδημούντες την Βουλή κατέχουν: Διαχειριστές των προσδοκιών του λαού που τους ψηφίζει. Τις ερμηνεύουν ως πελατειακό βόλεμα.  Διαπλέκονται για να συντηρηθούν. Διαβρώνουν το σύστημα. Ακυρώνουν την αξιοκρατία. Η πρόοδος του έθνους αποτελεί ευπρόσδεκτη συγκυρία προς καπηλεία.
Δυο συμμαθητές από παλιά τζάκια, επαγγελματίες πολιτικοί, διαχειρίζονται σήμερα τις προσδοκίες μας. Πλαισιωμένοι από παρόμοιους,  ερίζουν και αποδομούν αλλήλους. Ο λαϊκίστικος λόγος τους δεν υπόσχεται πλέον παροχές, αλλά ανέφικτες θεραπείες της ασθένειας που μετέδωσαν. Δεν «τα φάγαμε μαζί» κ. Πάγκαλε. Τουλάχιστον όχι εξ’ ίσου. Μας καταντήσατε, μεν, παχύσαρκους και νωθρούς με τα δανεικά που μας θρέψατε. Αλλά, κοιτάξατε τελευταία τον εαυτό σας στον καθρέφτη; Κάποια «βαριά» πολιτικά κορμιά επιδεικνύουν το μέτρο που τους διέπει…
Το «αυτονόητο» για την ηγεσία είναι να αποτραπεί η χρεοκοπία που προκάλεσαν οι «ανόητες» πολιτικές τους. Διαθέτουν την ευφυΐα να το κατανοήσουν; Ή ήταν όλο ένα ευφυές κόλπο κερδοσκοπίας της χρηματοπιστωτικής πελατείας τους. Ο παλμός των αγορών τελευταία ανήκε στην Ελλάδα. Μεθυστική εξουσία παγκόσμιας εμβέλειας! Όσοι ήταν κοινωνοί των παλινδρομήσεων που ανεβοκατέβαζαν τις χρηματαγορές, κονόμησαν χοντρά!
Ευφυΐα ή ανοησία; Όποιο να ήταν από τα δυο, δεν ωφέλησε τον Ελληνικό λαό.
Το «διακύβευμα»  των ημερών ήταν ένα σοβαρό μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τους πιστωτές μας μέχρι τέλη Φεβρουαρίου και εκλογές τον Μάρτιο, με καθαρή ατζέντα αναδόμησης και ανάπτυξης της χώρας. Για να προκύψει, χρειάζεται σοβαρότητα που λείπει από τους πολιτικούς μας ηγέτες. Θα τα καταφέρει;  Με την Ιταλία στο προσκήνιο, εύκολα θ’ αφεθεί η χώρα να συνεχίσει την κατρακύλα της, ενδεχομένως ανατρέποντας τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου. Θέλαμε Δημοψήφισμα αντί να τα πάρουμε όταν υπήρχαν…
Η χώρα χρειάζεται επανάσταση, με την έννοια «ανάσταση ξανά». Το τετράμηνο αυτό δίνει την χρονική ευκαιρία να δημιουργηθούν τα νέα σχήματα που θα την ξεκινήσουν. Ίσως αυτό να φοβούνται όσοι ζητούν εκλογές εδώ και τώρα. Γιατί είναι προφανές ότι η επανάσταση θα γίνει ερήμην τους και οι πολιτικοί θα φύγουν κυνηγημένοι.
Είναι ώρα να δημιουργήσουμε και να διεκδικήσουμε το μέλλον της χώρας μας. Τα φυτώρια των νέων κινήσεων πρέπει να μπολιαστούν. Να γίνουν μια εθνική δύναμη. Να σώσουν την Ελλάδα από τους πολιτικούς της!
Γιώργος Κουρμούζης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου