Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2011

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: "Ο ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ"!



Μου είπαν μερικοί ότι σκανδαλίζονται, γιατί βλέπουν πολλά στραβά στην Εκκλησία, και εγώ τους είπα:Βλέπεις, η μύγα ξέρει μόνον που υπάρχουν σκουπίδια, ενώ η μέλισσα ξέρει πως εκεί πέρα είναι ένας κρίνος, πιο εκεί ένα ζουμπούλι...
- Όπως έχω καταλάβει, άλλοι άνθρωποι μοιάζουν με την μέλισσα και άλλοι με την μύγα. Αυτοί που μοιάζουν με την μύγα ψάχνουν σε κάθε περίπτωση να βρούν τι κακό υπάρχει και ασχολούνται μ' αυτό. Δεν βλέπουν πουθενά κανένα καλό. Αυτοί που μοιάζουν με την μέλισσα βρίσκουν παντού ό,τι καλό υπάρχει.
Ο βλαμμένος ο άνθρωπος βλαμμένα σκέφτεται, όλα τα παίρνει αριστερά, όλα τα βλέπει ανάποδα. Ενώ, όποιος έχει καλούς λογισμούς, ό,τι και να δη, ό,τι και να του πης, θα βάλει καλό λογισμό.
{ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Γ΄. σελ.27-28 }.ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Αφιερώνουμε αυτές τις απλές, αλλά σοφές κουβέντες του πατρός Παισίου, σε...πολλούς και διάφορους. Ξέρουν εκείνοι!


-Αν ρωτήσης μια μύγα: «έχει λουλούδια εδώ στην περιοχή;», θα πη: «δεν ξέρω. Εκεί κάτω στον λάκκο έχει κονσερβοκούτια, κοπριές, ακαθαρσίες», και θα σου αραδιάσει όλες τις βρωμιές στις οποίες πήγε.

Αν όμως ρωτήσεις μια μέλισσα: «είδες καμμιά ακαθαρσία εδώ στην περιοχή;», θα σου πη: «ακαθαρσία; όχι, δεν είδα πουθενά. Εδώ ο τόπος είναι γεμάτος από ευωδιαστά λουλούδια» και θα σου αναφέρη ένα σωρό λουλούδια του κήπου, του αγρού κ.λ.π.


πηγη

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/10/11

    2)
    Ο καθαιρεθείς από την ΝΑΤΟ-ικη επέμβαση στην χώρα του , ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι , έχει υπέκυψε στα τραύματά του κοντά γενέτειρά του Σύρτη , όπως δήλωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο .
    Όπως αναφέρεται ο Μουαμάρ Καντάφι συνελήφθηκε τραυματισμένος και στα δύο του πόδια και εξέπνευσε σε ένα ασθενοφόρο.
    Το Aljazeera , το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι έδειξε τις πρώτες φωτογραφίες ενός νεκρού Καντάφι οι οποίες ελήφθησαν μέσω ενός κινητού τηλέφωνου , άρα και αμφιβόλου ευκρινείας .
    Σε μία φωτογραφία, το πρόσωπό του Καντάφι, είναι καλυμμένο με αίμα .
    Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
    http://4.bp.blogspot.com/-rfKYkMgqPJc/TqAewnMtUZI/AAAAAAAAhrE/ZDWFvQZrVEg/s320/001aa.JPG

    Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο Καντάφι χτύπησε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στην Σύρτη ( Sirte.)
    Στις προηγούμενες εκθέσεις είχε αναφερθεί ότι ο Καντάφι συνελήφθη και είναι βαριά τραυματισμένος .
    Ωστόσο το Αλ Λιβύη, ένα τηλεοπτικό κανάλι πιστό στο συνταγματάρχη Καντάφι, έχει αρνηθεί αυτές τις αναφορές .
    Εναπόκειται στο Λιβυκό λαό να αποφασίσει για την τύχη του έκπτωτου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης, δήλωσε την Πέμπτη , ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ , καθώς το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο
    Καντάφι είχε τραυματιστεί και ακολούθως συνελήφθη στη γενέτειρά του Σύρτη .
    Ποια η αλήθεια και ποιο το ψέμα , θα φανεί σύντομα , αλλά λογικά για να κάνει αυτές τις δηλώσεις ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ , μάλλον η σύλληψη του Καντάφι είναι ένα γεγονός , και , απλώς ο Ρώσος Πρόεδρος , δια της δηλώσεως του αυτής , προσπαθεί διπλωματικά να αποτρέψει την δολοφονία του έκπτωτου ηγέτη συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι .

    HEIL GAP ( or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/11

    MIA DIORTHOSI

    Ο καθαιρεθείς από την ΝΑΤΟ-ικη επέμβαση στην χώρα του , ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι , υπέκυψε στα τραύματά του κοντά γενέτειρά του Σύρτη , όπως δήλωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή