Υλικά:
1 κούπα ταχίνι1 κούπα ζεστό νερόχυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια2 βανίλιες2 κ.γ. κανέλα 1/8 κ.γ. γαρύφαλο1 κ.γ. γεμάτο baking1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)1 κούπα ζάχαρη λευκή ή μαύρη.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με το ταχίνι να διαλυθεί καλά.Βάζουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά,στερεά και υγρά.Τέλος,προσθέτουμε και το διαλυμένο ταχίνι.Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ.Αδειάζουμε μέσα στο ταψί το μείγμα και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά,μέχρι να ροδίσει καλά.Αφήνουμε να κρυώσει,κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.Mπορούμε αν θέλουμε να το πασπαλίσουμε με σησάμι πρίν το βάλουμε στο φόυρνο ή αφού ψηθεί και κρυώσει καλά να του ρίξουμε άχνη ζάχαρη .(syntagesapospiti.blogspot.com)
Καλή σας όρεξη ........
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου