Τετάρτη, Αυγούστου 24, 2011

Συναίνεση με διαφωνία για τις μεταμοσχεύσεις


Ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις και το ζήτημα της εικαζόμενης συναίνεσης τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
"Είχαμε μια γρήγορη, γόνιμη και αποτελεσματική συνάντηση" είπε αμέσως μετά, στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

"Για το θέμα των μεταμοσχεύσεων είχαμε συμφωνία αλλά και διαφωνία" είπε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος προηγουμένως έσπευσε να διευκρινίσει πως εκτός από εκπρόσωπος της Πολιτείας ήρθε στην Αρχιεπισκοπή και ως μέλος του εκκλησιάσματος.
Όπως είπε ο νόμος θα ισχύσει από το 2013 οπότε "έχουμε μπροστά μας ενάμιση χρόνο για συνεννόηση".
Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι υπάρχει μια διαφωνία στο ζήτημα της εικαζόμενης θέλησης. Η Εκκλησία, είπε, είναι επιφυλακτική γύρω από το ζήτημα αυτό.
Αυτή η διαφωνία όμως, συνέχισε, δεν μας εμποδίζει στο να συνεργαστούμε. "Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας" σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και έκανε γνωστό ότι ο υπουργός μόλις του επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, θα παραστεί σε συνεδρίαση της ΔΙΣ προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα.
"Ο υπουργός θέλει να έρθει στην Ιερά Σύνοδο για να συζητήσουμε το θέμα, για να μας ακούσει" είπε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο υπουργός Υγείας έφτασε στην Αρχιεπισκοπή στις 12 το μεσημέρι και έγινε θερμά δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.(news247.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου