Τρίτη, Αυγούστου 02, 2011

Η Ελλάδα ΠΡΩΤΗ στην Ευρώπη και ΤΡΙΤΗ στον κόσμο σε εκτρώσεις.



Ακόμα αναρωτιώμαστε γιατί "γερνάει" η Ελλάδα ;;; Από τη μία η υπογεννητικότητα αφού πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να κάνουν ένα μόνο παιδί με την δικαιολογία ότι δεν θα μπορούν να "προσφέρουν αυτά που θέλουν " σε πολλά παιδιά ( οι παλιοί που έκαναν 5 και 6 παιδιά δεν τα μεγάλωσαν σωστά ; ) .Από την άλλη οι ευκολία των προγαμιαίων σχέσεων και η δικαιολογία για καριέρα , οικονομική άνεση κτλ οδηγούν πολλές Ελληνίδες γυναίκες στην "εύκολη" λύση της έκτρωσης.Μόνοι μας αυτοκτονούμε σαν Έθνος , ας κάνουμε και μια αυτοκριτική και μην τα βάζουμε πάντα μόνο με τους άλλους .......Έχουμε βάλει όλοι το χεράκι μας για την "Εξαφάνιση της χώρας μας ".

Σύμφωνα με πηγές το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση. 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι εφηβικής ηλικίας.
250.000 εκτρώσεις γίνονται στη χώρα μας ετησίως, αριθμός υπερδιπλάσιος των γεννήσεων. Οι ειδικοί υποπτεύονται ωστόσο ότι τα περιστατικά ξεπερνούν τα 500.000. 190.000 εκτρώσεις γίνονται ετησίως στη Μ. Βρετανία, που έχει 5πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα.
40.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα αποφασίζονται από κορίτσια κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
1 στα 4 κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει έκτρωση, σύμφωνα με έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου.
1 στις 2 έφηβες που κάνουν έκτρωση δεν έχει ενημερώσει ούτε τη μητέρα της.
Τα ποσοστά της ανευθυνότητας
4 στα 10 ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας φαίνεται ότι δεν λαμβάνουν κανένα προφυλακτικό μέτρο προστασίας από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
9 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, με ενεργή σεξουαλική ζωή, δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να κάνουν παιδιά στα επόμενα 2 – 3 χρόνια, δεν κάνουν, όμως, τίποτε για να προστατευθούν από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
Ενώ στις χώρες της Ευρώπης το αντισυλληπτικό χάπι χρησιμοποιείται από το 22% των γυναικών κατά μέσο όρο, η χρήση του στην Ελλάδα φθάνει μόλις το… 3,2%!

Το κόστος είναι μεγάλο όχι μόνο για τον ψυχισμό της γυναίκας αλλά και για την ίδια της την ψυχή .Είναι μεγάλη αμαρτία μην το ξεχνάμε .Καταστρεφόμαστε όχι μόνο κοινωνικά και Εθνικά αλλά κυρίως Πνευματικά .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου