Τρίτη, Αυγούστου 23, 2011

Οι κλέφτες της Κερνίτσας θα τιμωρηθούν.





Η οικονομική κρίση, έχει αυξήσει τις κλοπές, εκτός από τα σπίτια και σε χωράφια, αντλίες, περιφράξεις κλπ, αλλά και σε μοναστήρια και εκκλησίες!
Σε μία από τις πρόσφατες επισκέψεις μας στην Μονή Κερνίτσας, μάθαμε από τις μοναχές, ότι κλέφτες προ ημερών, κλέψανε εκατό μελίσσια, ενώ έβρεχε και φύγανε, χωρίς να γίνουνε αντιληπτοί.
Από τα μελίσσια, το μέλι συντηρεί τις μοναχές και το κερί χρησιμεύει για τα κεριά της εκκλησίας, της Παναγίας της Μονής Κερνίτσης.

Προσωπικά όταν ακούσαμε το νέο αυτό, σαστίσαμε και φοβηθήκαμε, για αυτούς που τόλμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο, δίχως ίσως να γνωρίζουν, πέραν από το αμάρτημά τους και την ιστορία του μοναστηριού…
Μπορεί εμείς, οι μοναχές και όσοι μελετάτε το νέο αυτό, να τους συγχωρήσαμε, η Παναγία όμως είναι φιλεύσπλαχνη, αλλά και δίκαιη…
Μεταξύ πολλών θαυμάτων – παθημάτων κλεπτών της Μονής, θα αναφερθούμε σε περιστατικά κλοπής ζώου από την Μονή, που δεν έμειναν, όπως και όλα τα άλλα, ατιμώρητα.

Κάποιος Γρανιτσιώτης, περίπου το 1960, είχε κλέψει το καλύτερο τράγο του Μοναστηριού. Ο ίδιος ανέφερε ότι, κατά την απομάκρυνσή του από την Μονή, μία γυναίκα τον χτυπούσε συνεχώς στη πλάτη. Φοβήθηκε, μήπως είναι η Παναγία και άφησε τον τράγο ελεύθερο, ο οποίος και γύρισε μόνος του, στην Μονή.

Ένας άλλος ζωοκλέφτης, με το όνομα, Χρήστος Λούτος από την Λάστα, είχε κλέψει τέσσερα πρόβατα και έγινε αντιληπτός από τον ηγούμενο, τότε του μοναστηριού.
Ο κλέφτης όμως αρνήθηκε την πράξη του και ορκίστηκε στη εικόνα της Παναγίας!
Μέχρι όμως να γυρίσει σπίτι του, είχε πεθάνει το βόδι του, την άλλη μέρα η αγελάδα του και την άλλη, μερικά δικά του πρόβατα.
Αποφάσισε να παραδώσει τα κλεμμένα πρόβατα και αφού μετανόησε, το κακό σταμάτησε.

Για αυτό το λόγο καλούμε, όσους πήρανε τα μελίσσια των καλογριών, να τα παραδώσουνε.
Να σκεφτούν τους εαυτούς τους, αν δεν σκέφτονται την ίδια την Μονή της Παναγίας Κερνίτσης και να μην ρισκάρουν, ποιος ξέρει την ζωή, την δική τους ή των δικών τους…

Παρ’όλα αυτά, η Παναγία μας, ας τους συγχωρήσει, κάτι που είπανε και οι μοναχές μας, φοβισμένες για αυτούς…

http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/
Με εκτίμηση,
Γ-Χ-Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου