Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2011

«Βόμβα» Γιούνκερ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών



Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών στην Ελλάδα, την οποία δεν αποκλείει ως ενδεχόμενο, φέρεται να είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί μια συνολική λύση για το πρόβλημα της χώρα μας."Δεν είμαι αρμόδιος να εξηγήσω αν θα γίνει επιλεκτικό χρεοστάσιο ή όχι… Δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα, αλλά θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για την αποφύγουμε".
Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτά δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εισαγωγής τραπεζικού φόρου, ώστε να χρηματοδοτήσουν οι τράπεζες το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, αφού, όπως είπε "δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία για το θέμα".
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ευρωζώνη χρειάζεται μια συνολική λύση για την κρίση στην Ελλάδα, που θα πρέπει να περιλαμβάνει και την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
"Πρέπει να αρθρώσουμε μια συνολική λύση σήμερα, ωστόσο, το Eurogroup θα πρέπει να κάνει την τεχνική εργασία στη συνέχεια με τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να συναντιώμαστε κάθε δύο εβδομάδες για να προσθέτουμε νεα στοιχεία", είπε ο κ. Γιούνκερ. "Μια συνολική λύση πρέπει να περιλαμβάνει την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα", συμπλήρωσε.(ethnos.gr)

Σχόλιο oneiropagidas:Το " πρέπει να γίνουν τα πάντα " με τρομάζει ...ετοιμαστείτε να πουληθήτε Έλληνες και οι ίδιοι ,οι δικοί μας εκεί πάλι μας πήγαν στο παζάρι ....γιατί αυτό είναι αυτή η σύσκεψη ....ένα παζάρι και όποιος δώσει την καλύτερη προσφορά μας έκλεισε .Αλήθεια οι δικοί μας ( ΓΑΠ ,Βενιζέλος κτλ ) που είναι γιατί μιλάνε όλο οι άλλοι αντί αυτών ;Θα βάλουν άραγε κανένα Σαρκοζί να μας ενημερώσει όταν "πτωχεύσουμε" ;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου