Με αφορμή της Νηστείας του Δεκαπενταύγουστου που αρχίζει την 1η Αυγούστου σας δίνω μια αγαπημένη νηστίσιμη συνταγή .
Τι χρειαζόμαστε:1 πακέτο φύλλο κρούστας
5-6 μέτριες βρασμένες πατάτες
2 μέτρια τριμμένα κολοκυθάκια
2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
1 φλυτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζ. μάραθο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Πως το κάνουμε:Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια (στον χοντρό τρίφτη) κι ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά λιγάκι.
Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη και τις ρίχνουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά να περάσει το λάδι σε όλο μας το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και την ντομάτα, τον άνηθο και τον μάραθο (αν έχουμε, δίνει ωραίο άρωμα). Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.
Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε τα μισά φύλλα βάζοντας ανάμεσά τους λίγο λάδι, ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Χαράζουμε και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
5-6 μέτριες βρασμένες πατάτες
2 μέτρια τριμμένα κολοκυθάκια
2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
1 φλυτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζ. μάραθο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Πως το κάνουμε:Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια (στον χοντρό τρίφτη) κι ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά λιγάκι.
Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη και τις ρίχνουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά να περάσει το λάδι σε όλο μας το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και την ντομάτα, τον άνηθο και τον μάραθο (αν έχουμε, δίνει ωραίο άρωμα). Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.
Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε τα μισά φύλλα βάζοντας ανάμεσά τους λίγο λάδι, ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Χαράζουμε και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
(Καλή σας όρεξη και ελπίζω να σας αρέσει !!!)
Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στο blog μου, να είστε καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήH τιμή είναι δική μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ .