Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

Στα ΑΕΙ και ΤΕΙ η ευθύνη για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών



Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ΤΕΙ θα αναλάβουν τη διαχείριση για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών, μετά την κατάργηση Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.
"Ο σχεδιασμός για τη στέγαση και τη σίτιση είναι η διαχείριση τους να δοθεί σε περιφερειακό επίπεδο, στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα. Θα υπάρχει η χρηματοδότηση του δημοσίου αλλά η διαχείριση αυτών των εστιών θα πάει στα πανεπιστήμια", ανέφερε.
Γνωστοποίησε ότι θα δημιουργηθεί νέος οργανισμός, ο οποίος θα θέτει τις προδιαγραφές για τη φοιτητική και μαθητική σίτιση και στέγαση και θα έχει τον έλεγχο και την εποπτεία σε όλες αυτές τις υπηρεσίες που αφορούν φοιτητές και σπουδαστές.
Τέλος, άφησε αιχμές για την αποτελεσματικότητα του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, σημειώνοντας πως "πέρυσι το καλοκαίρι η διοίκηση του ΕΙΝ απέδωσε 2.400 δωμάτια τα οποία ήταν κατειλημμένα ή επινοικιαζόμενα, δηλαδή, πλούτος και περιουσία του ελληνικού λαού επί χρόνια χρησιμοποιούνταν με κάθε είδους πρόσχημα και δεν δινόταν σε αυτούς που την χρειάζονταν". (enet.gr)



Σχόλιο oneiropagidas :Δε θα σχολιάσω το "χάλι" που οδηγείτε την Παιδεία , είναι γνωστό ότι αποψή μου είναι οι γονείς να προσλαμβάνουν δικούς τους δασκάλους στο σπίτι για να μαθαίνουν στα παιδιά τους αυτά που πρέπει , τα σωστά και όχι αυτά που τους "πλασάρουν " στα σχολεία - φυτώρια Νεοταξικών πολιτών .Αλλά το τελευταίο τι το θέλατε ;το θεωρείτε επιχείρημα αυτό που είπατε ;εδω το κάνει και θα το κάνει μέχρι να μας ξεπουλήσει τελείως ο Προεδρός σας κ.jeffry οι φοιτητές και τα δωμάτια σας πείραξαν;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου