Σάββατο, Ιουλίου 23, 2011

Άρωμα θανάτου στο Όσλο με περισσότερους από 100 νεκρούς (vid)



Σοκαρισμένη είναι η Νορβηγία μετά την πρωτοφανή βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στον πανικό που ακολούθησε όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε συγκέντρωση της κομματικής νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης αυξάνονταν, ενώ, μέχρι το ξημέρωμα, είχε συλληφθεί ένας άνδρας ως υπεύθυνος για τις δολοφονίες.
Πρόκειται για τον 32χρονο Νορβηγό Anders Behring Breivik, ακροδεξιό, με εχθρικές για το Ισλάμ απόψεις, φονταμενταλιστή, ο οποίος είχε γράψει στο Twitter του πως "ένα άτομο με πίστη είναι ίσο σε δύναμη με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα"."Ένας άνθρωπος συνελήφθη (...) Με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για Νορβηγό", δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Δικαιοσύνης Κνουτ Στορμπέργκετ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Γενς Στόλτενμπεργκ. "Δεν ξέρω πολλά για αυτόν", πρόσθεσε.


Οι Νιου Γιορκ Τάιμς, καθώς και η νορβηγική εφημερίδα Εξπρέσεν, ανέφεραν πως μία ομάδα με τον τίτλο "υποστηρικτές της παγκόσμιας τζιχάντ" ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση σχετικά με το εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια φανατικών ισλαμιστών, ή, τρομοκρατική πράξη ακροδεξιού.
Ωστόσο απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον συλληφθέντα και για τις δύο επιθέσεις. Μετά τη σύλληψη του 32χρονου η αστυνομία ανακάλυψε κρυμμένα εκρηκτικά στο νησί Οτόγια. Εξω από το σπίτι που έχει δηλώσει ο δράστης ως διεύθυνση κατοικίας - ένα τετραώροφο με κόκκινα τούβλα- στο δυτικό Οσλο βρίσκονται περίπου δέκα αστυνομικοί.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang επικαλείται φίλο του συλληφθέντος ο οποίος λέει ότι ο 32χρονος έγινε ακροδεξιός πριν από λίγα χρόνια, ότι εξέφραζε ακραίες εθνικιστικές απόψεις σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και όταν πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν.Σοκάρουν οι μαρτυρίες
Η ωμότητα του δράστη σοκάρει με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν απέλπιδες προσπάθειες να γλιτώσουν από τη μανία του. Πολλοί στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν βούτηξαν στο νερό αλλά πολλοί δεν κατάφερνα να σωθούν αφού ο 32χρονος τους ακολούθησε και τους πυροβολήσει ενόσω κολυμπούσαν.
Άλλοι μάρτυρες περιγράφουν σκηνές αλλοφροσύνης με πλήθος κόσμου να κρύβεται πίσω από δέντρα και θάμνους για να αποφύγουν τα πυρά.
Μάλιστα ο νεαρός Adrian Pracon δήλωσε στο CNN ότι κατάφερε να ζήσει, παριστάνοντας ότι ήταν νεκρός!
"Εγώ και άλλοι δύο βρισκόμασταν πεσμένοι στο έδαφος, πάνω από άλλα, άψυχα σώματα, και κάναμε ότι ήμασταν νεκροί" είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το CNN από το δωμάτιο του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται.Η ειδεχθής τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε εχθές η Νορβηγία, χαρακτηρίστηκε από τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Γκίαρ Μπέκεβολντ ως "η χειρότερη επίθεση που δέχθηκε η Νορβηγία μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο". Ενδεικτικό είναι ότι μετά το βομβαρδισμό στο 'Όσλο, μέλη του στρατού εγκαταστάθηκαν σε διάφορα σημεία της Νορβηγικής πρωτεύουσας και η αστυνομία συνέστησε στους τρομοκρατημένους πολίτες να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους.........


ΣΧΟΛΙΟ ONEIROPAGIDAS:Εμένα πάλι γιατί μου έφερε μνήμες τις 11 Σεπτεμβριου στην Αμερική;;Μετά από το χτύπημα στους Πύργους δεν είχαμε αρχή της τρομολαγνείας και την Αρχή της Νέας Τάξης λόγω της τρομοκρατίας ;;;Τώρα μια από τα ίδια και εδώ ;;;;Ειδικά αν παρατηρήσετε στο τέλος του κειμένου τι γράφει θα δείτε ότι όλα δεν είναι σενάριο επιτημονικής φαντασίας .......είδωμεν!




Norway in shock by CNN_International


Death toll rises in Norway attacks by CNN_International

πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου