Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

Αποδοκίμασαν τον Σημίτη στην Γερμανία

 
Στόχος φραστικής επίθεσης έγινε ο  Κώστας Σημίτης, ο οποίος και παρευρέθη στο Βερολίνο για να μιλήσει σε συνέδριο.
Εκεί νεαροί σήκωσαν πλακάτ και του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ του ζήτησαν να αποχωρήσει.

«Είχες την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην οποία μετείχαν ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος» φέρεται να του είπαν, ενώ το πλακάτ είχαν επάνω το σήμα της Siemens.



Τι είπε στην ομιλία του

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης πραγματοποίησε την ομιλία του στο Ίδρυμα HEINRICH BΟLL στο Βερολίνο, με θέμα: «Ελλάδα quo vadis;».

Σημεία της ομιλίας του είχαν προδημοσιευτεί από τον ίδιο την Παρασκευή, ενώ αίσθηση έκανε η αναφορά του στο Μνημόνιο, το οποίο και χαρακτήρισε «πολιτικά μοιραίο λάθος».

Η αναφορά του αυτή θεωρήθηκε ως ξεκάθαρη αιχμή για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

«Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης υποστήριξε ότι «η διαφορά επιπέδων ανάπτυξης μεταξύ Βορρά και Νότου, η μειωμένη ανταγωνιστικότητα των περιφερειακών χωρών και τα μεγάλα ελλείμματα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών τους ήταν ένας πολύ σοβαρότερος λόγος για την έξαρση του χρέους στις χώρες της περιφέρειας της Ένωσης από την διαχειριστική ανικανότητα των διοικούντων της. Κατά μέσο όρο το διάστημα 2000-07 το ετήσιο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδος ήταν -8,4% και της Πορτογαλίας -9,4% ενώ το πλεόνασμα της Γερμανίας ήταν 3,2% και της Ολλανδίας 5,4%. Για να καλύψουν το έλλειμμα αυτό οι περιφερειακές χώρες είναι υποχρεωμένες να δανείζονται όλο και περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση του δημοσίου χρέους τους»


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου