Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2022

Ο Ανδρέας Κονάνος πέταξε τα ράσα.

Θεοχάρης Κόνιαρης
Ο Ανδρέας Κονάνος πέταξε τα ράσα.
Στο Instagram, λανσάρει τη νέα του εμφάνιση και δηλώνει…
Μια υπέροχη βδομάδα αρχίζει.

Ζήσε τη με ελπίδα, χαρά, σωστή διατροφή, κίνηση, μελέτη, εργασία, δημιουργικότητα, ένταση - τρέλα τη μέρα και χορταστικό ύπνο το βράδυ!
Οι superstars ιερείς, κατηγορία στην οποία ανήκει ο Κονάνος. Καταξιωμένοι πλέον αστέρες, για τους οποίους «σφάζονται» οι Ενορίες ποια θα τους πρωτοκαλέσει για ομιλία. Best-sellers εκδοτικών οίκων, εκατοντάδες χιλιάδες followers στα social media. Παπάδες που καταπιάνονται επί παντός επιστητού, Αρχιμανδρίτες που δέχονται ύποπτα κολακευτικά σχόλια για την ομορφιά τους από γυναίκες και άνδρες, Αγιορείτες μοναχοί «αρχιμάγειρες» που είναι γκεστ - σταρ σε εστιατόρια γκουρμέ, άλλοι Αγιορείτες που δεν μαζεύονται στα Μοναστήρια τους, αλλά γυρνάνε συνεχώς έξω για ομιλίες και δημόσιες σχέσεις, Μητροπολίτες που βγαίνουν συνεχώς στα κανάλια ορεγόμενοι αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Όλοι οι παραπάνω, όχι απλά δεν φέρνουν τον κόσμο κοντά στην Εκκλησία, όπως ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα διώχνουν τους πιστούς και δημιουργούν μια προτεσταντικού τύπου αίρεση που βασίζεται στην ... αγαπολογια...μπουρδολογια..., αλλά όχι στον Πατερικό Λόγο κ κατ επέκταση στο Σταυρό του Χριστού.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, όμως σταματώ εδώ. Δυστυχώς, ο πειρασμός της ματαιοδοξίας και της μεγαλομανίας είναι πολύ ισχυρός για όλους μας, πόσο μάλλον για τους ρασοφόρους. Εκείνο που χρειάζεται, ειδικά στην εποχή μας, δεν είναι ένα star-system κληρικών, αλλά να βρίσκεται στο κέντρο ο Χριστός και μόνον Αυτός!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2679261228955817&id=100006158981223

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου