Σάββατο, Μαΐου 21, 2022

Google: Κυβερνητικές υπηρεσίες στην Ελλάδα αγόρασαν το λογισμικό παρακολούθησης Predator



«Κυβερνητικοί παράγοντες» στο έδαφος της Ελλάδας προμηθεύτηκαν το λογισμικό παρακολούθησης Predator που μολύνει κινητά Android, αναφέρει την Παρασκευή η Google.



H Predator αναπτύχθηκε από μια start-up στα Σκόπια, πωλήθηκε από την Intellexa, μια εταιρεία (φάντασμα) με έδρα την Αθήνα. Αλλά ποιος αγόρασε το λογισμικό; Σύμφωνα με το Citizen Lab, είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι μια ιδιωτική εταιρεία έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει το Predator και την νομιμότητα να το χρησιμοποιήσει.

Ορισμένα email που δημοσιεύθηκαν από το Wikileaks το 2015 και ανακτήθηκαν από το Inside Story αποκαλύπτουν ότι από το 2011 το ελληνικό κράτος είχε δείξει ενδιαφέρον για την αγορά συσκευών απομακρυσμένης παρακολούθησης.
ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Τουρκικά μαχητικά πέταξαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη

Οι Reporters United ανέφεραν επίσης ότι είχαν στην κατοχή τους έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι επικοινωνίες του Κουκάκη είχαν πράγματι υποκλαπεί από τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες σταμάτησαν απότομα την παρακολούθηση μόνο όταν ο δημοσιογράφος απευθύνθηκε στην ADAE για να ζητήσει πληροφορίες.

sigmalive.com

https://hellas-now.com/google-kyvernitikes-ypiresies-stin-ellada-agorasan-to-logismiko/
Ακολουθήστε το Hellas-now στο Google News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου