Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022

Το ....παλληκάρι μας, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Η Μερόπη, η κόρη μου, τον λέει " το παλληκάρι μας" κι' εμένα αναγαλλιάζει η ψυχή μου γιατί ξέρω πως αυτή η έκφραση οικειότητας προς τον Αη Γιάννη τον Ρώσο δεν είναι παρά ο πόθος της να της είναι, αυτό το...παλληκάρι της πίστης και της ομολογίας, κοντινός Άγιος, προσβάσιμος, δικός της (και δικός της, για την ακρίβεια).
Γιορτάζει ο Φίλος μας....(Γιατί κι' εμείς -εκτός από την κόρη μου- έχουμε αλισβερίσια μαζί του...).

Γιορτάζει και γιορτάζουμε! Την παρουσία του στις ημέρες μας γιορτάζουμε, την λαχτάρα μας να βρεθούμε κοντά του, το λίγωμα της καρδιάς όσο το καράβι πλησιάζει στην Εύβοια, τα λιβάνια που μας κυκλώνουν σαν πλησιάζουμε στο ναό του, το δίπλωμα της ψυχής μας όταν ακουμπάμε την λάρνακα και τον πόθο να φύγει η ψυχή μας καθώς τον κοιτάζουμε έτσι δικό μας, έτσι αγαπημένο, έτσι που ορίζει παραμέτρους Χριστού στην χαμοζωή μας και της δίνει δικαίωμα κουβέντας μαζί του!



Δεν είναι που του μιλάμε...Είναι που είμαστε σίγουροι ότι μας ακούει και μάλιστα του αρέσει η άτεχνος ομιλία μας. Τώρα τι να πούμε εμείς σ' έναν Άγιο....αλλά αυτή η αμηχανία και τα ψελλίσματα δίχως ειρμό ίσως, είναι που τον κάνουν να μας αφήνει εκεί στα ποδαράκια του να αγαπάμε, να πονάμε, να παρακαλάμε και να χαιρόμαστε...

Κι 'εμείς -σαν παιδάκια σε λουλουδισμένο λιβάδι- ζούμε την αγιότητά του, μαζεύοντας λουλούδια και όπου κόβουμε ανθό φυτρώνει καινούργιος γιατί αυτό κάνουν οι Άγιοι: Δεν αφήνουν τα ανθοτόπια να ορφανέψουν.....Παίρνουν ευλογίες κρινάκια, παπαρούνες, σπάρτα οι άνθρωποι και οι Άγιοι, χαμογελώντας, ανθίζουν καινούργια για τους επόμενους πιστούς. Ποτέ δεν θα τελειώσουν οι πιστοί γιατί ποτέ δεν θα μείνουν ορφανά ανθέων τα μυστικά λιβάδια στις παρυφές των ουρανών, στα περάσματα των Αγίων μας.

Να είχαμε, λέει, ένα στασίδι μόνιμο κοντά του...Να ξαποσταίνουμε κι' εκείνος να νοιάζεται να φτάσει η ανάσα μας στο θυμιατήρι της Αγίας Τριάδος. Και να μην έχουμε αιτήματα, λόγια, κουβέντες ξοδεμένες πριν ειπωθούν. Μόνο ανάσες να έχουμε για να κρατιέται το κορμί ζωντανό και να μπορεί να διπλώνει, δοξάζοντας Εκείνον που μας έστειλε ετούτο το παλληκάρι, με τα κέφια της παντοτινής Γιορτής του Παραδείσου....

" Μέγα το Όνομα της Αγίας Τριάδος".....Ναι, γνέφει το παλληκάρι μας και ευλογεί....
Δημοσιεύτηκε 2 hours ago από τον χρήστη ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου