Κυριακή, Οκτωβρίου 24, 2021

Το ανατριχιαστικό «σύστημα κοινωνικής πίστωσης» της Κίνας όπου οι πολίτες παρακολουθούνται και βαθμολογούνται 24 ώρες το 24ωρο

Δημήτρης Σωτηρίου
Prime News

Η κινεζική κυβέρνηση οικοδομεί ένα παντοδύναμο σύστημα το οποίο προορίζεται να αξιολογεί την αξιοπιστία του κάθε πολίτη. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται «κοινωνική πίστωση» και εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε 40 πόλεις της αχανούς χώρας, με σκοπό να εφαρμοστεί πλήρως μέχρι τα τέλη του 2021. Επί της ουσίας είναι ένας μαζικός έλεγχος των πολιτών, σε πραγματικό χρόνο, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.


Ο κάθε πολίτης, ανά πάσα στιγμή, φακελώνεται όπως οι κινήσεις και η συμπεριφορά του. Οι αρχές μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα, να σαρώνουν το σώμα, να παρακολουθούν όλους τους πολίτες σε οποιοδήποτε σημείο της κινεζικής επικράτειας κι αν βρίσκονται. Παράλληλα οι κάμερες τροφοδοτούν το σύστημα «κοινωνικής βαθμολόγησης», το οποίο βασίζεται στην επιβράβευση, την τιμωρία και τη δημόσια ταπείνωση.

Το σύστημα βαθμολογεί τους πολίτες ανάλογα με την συμπεριφορά που καταγράφουν οι κάμερες. Στη συνέχεια λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης, διαχωρίζουν τους πολίτες σε καλούς – που δεν δημιουργούν πρόβλημα στην κοινωνία- και σε κακούς.

Το πιο ολοκληρωτικό καθεστώς στην ιστορία της ανθρωπότητας (μέχρι σήμερα) βασισμένο σε τρεις άξονες: Παρακολούθηση, φόβος, επιβράβευση- τιμωρία, έχει συγκροτηθεί στην Κίνα. Με την βοήθεια της τεχνολογίας και με την συμμετοχή σε αυτό όλων των πολιτών στήνεται μια ολοκληρωτική παρακολούθηση και κυβερνητική παρέμβαση χωρίς να χρειάζονται οι παραδοσιακοί ρουφιάνοι. Γιατί άλλωστε; Εφόσον τους έχουμε όλοι στην τσέπη μας.

Προσέξτε ιδιαίτερα το video για να καταλάβετε το πρέπει να αναμένουμε και την δύση καθώς όλες οι δυτικές χώρες αντιγράφουν το κινεζικό ολοκληρωτικό μετακομμουνιστικό μοντέλο.

Και βεβαίως καλό είναι να επαναλάβουμε πως η Κίνα ανδρώθηκε οικονομικά με την δύναμη της δύσης αφού οι μεγάλες εταιρείες μετέφεραν την παραγωγή τους και παρέδωσαν με αυτό τον τρόπο όλη την τεχνογνωσία στους ικανότατους Κινέζους αντιγραφείς.

Δείτε το σχετικό βίντεο (πατήστε το κουμπί των υποτίτλων για να εμφανιστούν τα ελληνικά, σε περίπτωση που δεν ξεκινήσουν αυτόματα):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου