Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2021

Κορονοϊός: Βρέθηκε το αντιβιοτικό που θα βάλει τέλος στην πανδημία;



Σημαντικές ελπίδες για τη θεραπεία με αντιβιοτικό όσων έχουν ήδη κολλήσει κορoνοϊό δημιουργούν οι τελικές κλινικές μελέτες του φαρμάκου με μολνοπιραβίρη (molnupiravir). Η λήψη μολνοπιραβίρης σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα εξαφανίζει εντελώς τον ιό σε πέντε μέρες. Eνώ φαίνεται να λειτουργεί και προληπτικά, αποτρέποντας τη μόλυνση από τον SARS-
CoV-2.

Όπως ανέφερε η «kathimerini.gr», το φάρμακο αυτό δείχνει να αναστέλλει επιτυχώς την αντιγραφή του RNA πολλών ιών. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο νέος κορονοϊός. Όπως επίσης και παλαιότεροι, όπως ο SARS-CoV-1 και ο MERS.

Όταν ο κορονοϊός αναπαράγεται, δημιουργεί αντίγραφο του δικού του RNA. Αλλά το φάρμακο αυτό εισβάλλει στο νέο RNA δίνοντας του εντολή αυτοκαταστροφής. Γεγονός που οδηγεί τον ιό στον θάνατο. Παράλληλα ο ανθρώπινος οργανισμός καθαρίζει από τον ιό.
Έχουν γίνει μελέτες σε συμπτωματικούς ασθενείς με κορονοϊό
Οι μελέτες σε ανθρώπους έχουν προχωρήσει. Ειδικότερα έχει γίνει χορήγηση του φαρμάκου σε 202 συμπτωματικούς ασθενείς με Covid-19 (εκτός νοσοκομείο). Μάλιστα καταγράφτηκε ότι τρεις ημέρες μετά τη χορήγησή του, ο ιός ελαττώνεται σημαντικά στον οργανισμό όσων εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Μόνο το 2% όσων υποβλήθηκαν σε τριήμερη θεραπεία με 800 μικρογραμμάρια μολνοπιραβίρης είχαν ακόμη ιικό φορτίο. Έναντι 17% όσων έλαβαν ομοίωμα (placebo) της θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πέντε ημέρες από την έναρξη της θεραπείας όλοι (100%) όσοι έλαβαν είτε 400 είτε 800 μικρογραμμάρια του φαρμάκου εξαφάνισαν εντελώς τον κορονοϊό από τον οργανισμό τους. Ενώ 11% όσων έλαβαν placebo εξακολουθούσαν να έχουν ιικό φορτίο.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι κλινικές μελέτες σε νοσηλευόμενους πλέον ασθενείς, είναι: Όχι μόνο το φάρμακο καθαρίζει τον οργανισμό από τον κορονοϊό, αλλά εμποδίζει τη μετάδοσή του.


Εν κατακλείδι, το χάπι αυτό θα αρκεί να προλάβει τις περισσότερες περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας. Την ίδια στιγμή θα παρεμποδίσει τη μετάλλαξη του ιού. Διότι ουσιαστικά τον υποχρεώνει να μεταλλάξει τον εαυτό του σε κάτι θνησιγενές. Θα μπορούσαμε να δώσουμε την ονομασία… Μετάλλαξη Ωμέγα, η οποία θα βάλει τέλος στην έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

https://news12.gr/koronoios-vrethike-to-antiviotiko-poy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου