Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021

Πώς να αντιμετωπίσετε την υπερηφάνεια;



Πώς να αντιμετωπίσετε την υπερηφάνεια; Πηγαίνετε λοιπόν στην εκκλησία και προσεύχεστε, αλλά δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε στον εαυτό σας. Υπάρχουν επίσης αγωνίες, αμφιβολίες, απόγνωση. Πώς να τους αντισταθείτε;

- Θυμηθείτε ότι ολόκληρη η επίγεια ζωή μας είναι σύντομη. Δεν είναι εγγυημένο ούτε για μια μέρα σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά ο Κύριος μας υπέδειξε την αιωνιότητα. Ο Κύριος θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει τα πάντα για αυτή τη ζωή. Θα μπορούσε να απαλλαγεί από τον διάβολο και όλα τα ανώμαλα και να στρέψει ένα άτομο στον εαυτό του. Αλλά επειδή ο άνθρωπος είναι το στέμμα της δημιουργίας, είναι προικισμένος με θέληση.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα 12 αποστόλων, συμπεριλαμβανομένου του Ιούδα. Ο Θεάνθρωπος-Σωτήρας γνωρίζει ότι ο Ιούδας θα Τον προδώσει.

Θα μπορούσε να τον κρατήσει, όπως και οι άλλοι απόστολοι. Ο Κύριος του έδωσε τα πάντα για να πιστέψει, αλλά ... Με τον ίδιο τρόπο, ο Κύριος οδηγεί κάθε άνθρωπο στο καλό, αλλά διατηρεί το θέλημά του γι 'αυτόν. Είμαστε προσωρινοί. Όλη μας η ζωή είναι πολύ μικρή, πολύ περιορισμένη. Και ο Κύριος δείχνει την αιωνιότητα. Πόσες αυτοκρατορίες, πόσα κράτη ήταν ... Ο Κύριος μας δείχνει τη μελλοντική μας ατέλειωτη αιωνιότητα.



αρχιμανδρίτης Έλι (Νοζδρίν)




Αναρτήθηκε από PROSKINITIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου