Κυριακή, Ιουλίου 25, 2021

Πάμε στον Άδωνη (όχι τον Γεωργιάδη) για καφέ, πάτερ;

Με πολύ στόμφο και με ζήλο διάβασε την περι(δια)βόητη εγκύκλιο για τον εμβολιασμό ο αρχιμανδρίτης. Έχει και μια σκηνική παρουσία ο συγκεκριμένος και είχε και θεατρικότητα το πράγμα....
Τέλος πάντων τελείωσε κι' αυτό.


Αλλά δεν τελείωσε τελικά διότι, στον καφέ που δόθηκε μετά, ο συγκεκριμένος έκανε ένα δεύτερο κήρυγμα υπέρ εμβολίων, σε υψηλούς τόνους, κατακεραυνώνοντας τους πιστούς οι οποίοι στο σχετικό του ερώτημα απαντούσαν ότι δεν εμβολιάστηκαν. Σε υψηλούς τόνους σχεδόν επέπληττε τους "απειθείς" και μάλιστα πρότεινε σε μερικούς να τους πάει ο ίδιος για εμβολιασμό!

Όταν δε κάποιοι εξέφρασαν αντίθετη άποψη και ζήτησαν και τον λόγο για την απουσία της Εκκλησίας από σημαντικότερα ζητήματα όπως το Μακεδονικό, τα μνημόνια κ.τ.λ., για τα οποία δεν εξεδόθη εγκύκλιος, εξεμάνη και έγινε προσβλητικός λέγοντάς τους πως δεν γνωρίζουν ιστορία, πως έχουν θράσος και άλλα τέτοια "πατρικά".....

Σκηνές απείρου (εκκλησιαστικού) κάλλους σε πανηγυρίζοντα ναό, με τους οικείους ιερείς σε αμηχανία, τις φωνές να ακούγονται ως τον δρόμο και τους συνδαιτημόνες του ... πικρού καφέ να αποχωρούν ένας-ένας διακριτικά και με σύνεση, για να μην εξαπλωθεί η ...."πυρκαγιά"!

Όσο για τον αρχιμανδρίτη, νομίζω πως ακόμη κηρύττει υπέρ εμβολίου τόσο ευχαριστημένος από τον εαυτό του που δεν πήρε είδηση πως ο καφές τελείωσε και ο κόσμος έχει φύγει!
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου