Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021

Ο Θεός προστάζει να λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ!

 


Ο Θεός προστάζει να λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ! Ο κόσμος κανένα πράγμα δεν μισεί περισσότερο από την ΑΛΗΘΕΙΑ! Γι’ αυτό λέει ο Χριστός με το Θείο στόμα Του: «Το Πνεύμα της Αληθείας ο κόσμος δεν μπορεί να το πάρει, γιατί δεν το βλέπει ούτε το γνωρίζει!»· διότι ο κόσμος θέλει επιβουλές, κολακείες και ψέματα..!



«Δεν έγινε η αλήθεια για την αγάπη, αλλά η αγάπη για την αλήθεια...! Δηλαδή η αλήθεια είναι πάνω απο την αγάπη, οτι αγάπη χωρίς την Αλήθεια δεν νοείται!»


- Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής, ο Θεοφώτιστος πατέρας της Εκκλησίας μας


Και η Αλήθεια είναι ο Χριστός, και στην Αλήθεια, τον Χριστό, δεν χωράνε εκπτώσεις, ούτε παζάρια, πόσο μάλλον στα Δικαιώματα Του!


«Όπως ακριβώς δεν είναι πάντοτε η ομόνοια καλή, έτσι ακριβώς ούτε η διχόνοια είναι πάντοτε κακή!» - Ιερός Χρυσόστομος


«Καλύτερη από την γεμάτη εμπάθεια ομόνοια είναι η διάσταση για χάρη της ευσέβειας!»


- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος


«Τίποτε δεν είναι τόσο πρόσφορο να οδηγήσει σε σύγκρουση και διχόνοια, όσο το να υπάρχει διαφωνία στο θέμα του Θεού!»

 

- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος


Ο Κύριος είπε: 


«Δεν ήρθα να βάλω ειρήνη στη γη, ούτε αγάπη γονέων προς τα τέκνα ή αδελφών προς τους αδελφούς, σε όσους αποφάσισαν να Με υπηρετήσουν! Αντίθετα ήρθα, να φέρω μάχη και μάχαιρα, να διχάσω τους φίλους του Θεού, από τους φίλους του κόσμου, τους υλικούς από τους πνευματικούς, τους φιλοδόξους από τους ταπεινόφρονες! (Ματθ. 10,34) Ο Κύριος ευφραίνεται γι' αυτήν την διαμάχη και τον χωρισμό που γίνεται, για την Αγάπη Του..!


- Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος


«Ο Θεός ικανοποιείται με τον διχασμό, όταν αυτός οφείλεται στην αγάπη Του!» 


- Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ


«Προτιμότερη η διχόνοια, από την αμαρτωλή ομόνοια!» 


- Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας


Τα λόγια του Ιωάννη του Πρόδρομου, του αρχηγού του τάγματος των ανθρώπων που θα αντικαταστήσει το εκπεσών τάγμα του εωσφορού, διαχρονικά... και απευθύνονται σε όλες τις γενιές των ανθρώπων:


«Μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν!» (Ματθ. 3, 2)


Οι ψευτοευγενείς και οι αγαπολόγοι οικουμενιστές θα κακολογούσαν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο για το αυστηρό κήρυγμά του!


Μίλησε για οργή, για τιμωρία Θεού!


«Έχιδνες, φίδια φαρμακερά, οχιές!»


Οι ψευτοευγενείς της εποχής μας, δε θα ενέκριναν τέτοιο κήρυγμα...! Έχουν διαφθαρεί οι αντιλήψεις στο θρησκευτικό, στο χριστιανικό χώρο σήμερα, εν πολλοίς, από τους ψευτοευγενείς και τους ευφημιστάς, κληρικούς και λαικούς! Ο Κύριος όμως όσα είπε είναι διαχρονικά, ισχύουν για πάντα και δεν αλλάζει ούτε και ένα γιώτα από οσα έχει πει και δεν βάζει νερό στο κράσι του! Και όποιος τα αλλάζει δεν μπορεί παρά να είναι αναπολόγητος εμπρός του Άγιου Θεού!


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ!


Στην διαβάζουμε: «Εγώ ειμι τό Α και τό Ω, λέγει Κύριος ο Θεός, ο Ων και ο Ην και ο Ερχόμενος, ο Παντοκράτωρ!» Aποκ. (Ά,8)


Το Άλφα και το Ωμέγα! Πρώτος και Άναρχος! Τελευταίος και Ατελεύτητος! Περιέχει τα πάντα όντας ο Ίδιος Άπειρος!


Ευτυχώς, αδελφοί μου, που υπάρχει το Ευαγγέλιο, αλλιώς θα είχαν επιβάλλει ένα άλλο ευαγγέλιο οι ψευτοευγενείς άνθρωποι και οι οικουμενισταί, των οποίων το τροπάριο είναι συνεχής ψευτοαγαπολογία, ψευτοευγένεια...!


ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ! ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΑ ΔΟΞΑ ΣΟΙ! ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΚΕΠΕ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ! ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ, ΑΓΓΕΛΟΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ!


ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΤΤΕ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΑ ΣΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟ!


ΔΟΞΑ ΤΩ ΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΤΩ ΥΙΩ ΚΑΙ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ! 🇬🇷

email απο φιλο τον ευχαριστουμε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου