Πέμπτη, Ιουνίου 10, 2021

Να σκίσεις την γάτα ή να σε σκίσει;

 

 Ότι δεν πάμε καλά σ' αυτή την χώρα, δεν πάμε. Το βάθος της ασυδοσίας, της βλακείας και της αναισχυντίας είναι τελικά απύθμενο. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και θεσμοθετημένα πλέον, άρα νόμιμα. Αυτό ακριβώς είναι η αρχή της αλητείας που υφιστάμεθα. Το τέλος της ..αόρατο ακόμη.

Περιπτώσεις αποδεικτικές πολλές. Σήμερα θα αναφερθούμε σε μία "συγκλόνισε" το πανελλήνιο και συνέβη στην μικρή μας πόλη.

 

Ένας γέρος παππάς, ετών 89, σκότωσε μια γάτα με το σκουπόξυλο και την πέταξε στα σκουπίδια. Νεαρός που είδε την σκηνή τον κατήγγειλε, συνελήφθη και όταν του είπαν ότι του επιβάλλεται πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ, έπεσε....ξερός. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε φρουρούμενος (ο...."εγκληματίας") και όταν εξήλθε, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αντιμετωπίζει δε, την πιθανότητα επιβολής ποινής κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια και χρηματική ποινή από 300 έως 1.000 ημερήσιες μονάδες, ύψους καθεμίας από 50 έως 200 ευρώ, εφόσον κατά την τέλεση της πράξης χρησιμοποιήθηκε βία ή οπλοφορούσε (νόμος 4711/2020).

Η ιστορία είναι απλή. Ο παππούλης ήταν στην αυλή του και μία γάτα του όρμησε. Εκείνος πήρε μια σκούπα για άμυνα, προφανώς σκότωσε το ζώο, τον είδε το άλλο ζώο (ο φιλεύσπλαχνος γείτονας) και άρχισε το ...πάρτυ.

  • Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε αν ο παππάς έπρεπε να καθίσει να τον ξεσκίσει η γάτα (παροιμιώδης η έκφραση "λυσσασμένη γάτα"), 
  • αν ο καταγγέλλων θα έκανε το ίδιο αν η γάτα έριχνε χάμω τον γέροντα και τον έβγαζε φέτες, 
  • αν κάποιος διεστραμμένος νους διανοείται ότι ο παππάς, στα καλά καθούμενα, άρχισε να κυνηγάει την γάτα (λίγο δύσκολο στην ηλικία του)
  • αν υπάρχει νόμος να καλύπτει τον πολίτη και όχι το ζώο, σε περίπτωση επίθεσης από αδέσποτα (φέξε μου και γλίστρησα-συνήθως κυνηγούν κάποιον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα που πάντα αθωώνεται)
  • αν ο νόμος, εκτός από φιλόζωος, μπορεί να είναι και φιλάνθρωπος
  • αν κάποιος έχει σκεφτεί ότι με τέτοιες ποινές σε συμφέρει να αφήσεις το ζώο να ζήσει και να σε ξεσκίσει και, αν επιζήσεις, να τα βάλεις με τον "σπλαχνικό" που ψυχοπονάει τα ζώα και "εκτελεί" τόσο ψυχρά τους ανθρώπους, καθώς αυτό θα σου στοιχίσει λιγότερο!
  • Και, τελικά, πρέπει να είσαι ζώο ή ΖΩΟΝ για να την βγάλεις καθαρή σε τούτο βιλαέτι;

http://anazhthseis-elena.blogspot.com/2021/06/blog-post_10.html

Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου