Σάββατο, Απριλίου 10, 2021

Μακαριότατε, λίγο Χριστό πεθυμήσαμε!

 «Το θέμα του εμβολιασμού πρέπει να το δούμε σαν τοίχος προστασίας. Ιδιαίτερα εμείς οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να τρέξουμε, για να εμβολιαστούμε, όχι απλώς να πάμε» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην ΕΡΤ.
Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος εξήγησε, ότι «έτσι προστατεύουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους ανθρώπους. Και η χριστιανική αγάπη αυτό λέει». Επίσης, σημείωσε ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους ειδικούς και να μη διστάσουμε να εμβολιαστούμε, ώστε να γίνουμε ο τοίχος που θα μπορέσει να εμποδίσει την περαιτέρω ακμή της ασθενείας του κορονοϊού».



Με πολύ σεβασμό στο σχήμα σας και πολύ πόνο για τα λόγια σας, Μακαριότατε, θα επισημάνουμε ότι τόση πρεμούρα δεν δείξατε όταν έκλεισαν τις εκκλησιές, όταν μας στέρησαν το Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας.....

Επίσης θα θέλαμε να πούμε πως "χριστιανική αγάπη" είναι η ελευθερία που έδωσε ο Χριστός μας και όχι ο καταναγκασμός της κάθε εξουσίας. Το Ευαγγέλιο μας μιλάει ακριβώς για την Αγάπη και ...συγχωρείστε τους θεόπνευστους Πατέρες που δεν έχουν συμπεριλάβει τα...εμβόλια και ό,τι άλλο σκεφτείτε εσείς να εντάξετε, κατά το δοκούν ή κατά το συμφέρον (πάντως όχι της προς Κύριον αιτήσεως)!

Όσο για τους επιστήμονες, τους εμπιστεύομαστε αλλά δεν τους θεοποιούμε διότι δεν πιστεύουμε στα είδωλα και αυτοί είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη (αποδεδειγμένα).

Η χριστιανική αγάπη υπαγορεύει, νομίζω, εσείς οι πνευματικοί μας πατέρες να φροντίζετε για τις ψυχές των πιστών (αντί να εντείνετε τον φόβο και να δημιουργείτε σύγχυση). Όσο για το ιατρικό έργο, αφήστε το στους γιατρούς.

Ο τοίχος που θα εμποδίσει την εξάπλωση της ασθένειας είναι οι λιτανείες που ΔΕΝ κάνετε (αλλά ευτυχώς υπάρχουν ιερείς που κάνουν εν κρυπτώ και έτσι μπορούμε να ελπίζουμε) και οι προσευχές που θα προσελκύσουν το έλεος του Κυρίου. Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια. Είναι ένας ανθρώπινος τρόπος (αμφισβητούμενος από πολλούς-ακόμη και από επιστήμονες).

Οι πληροφόρηση που μας δίνεται για τον κορονοϊό, τα εμβόλια και τα φάρμακα φτάνει και περισσεύει (από ειδικούς και μη). Από σας λίγο Χριστό λαχταρήσαμε. Μπορείτε;

Υ.Γ. Ακούμε και άλλους εκτός από σας μακαριότατε. Ακούστε και σεις!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου