Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2020

ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η COVID-19 ΕΙΝΑΙ «SIMEX» - ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ο.Υ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Από την Silviu "Silview" Costinescu

Όλα εξηγούνται τώρα…

Οι παγκόσμιοι ηγέτες ασχολήθηκαν πίσω από την πλάτη μας, έπαιξαν τα παιχνίδια τους και κράτησαν τους πληβείους στο σκοτάδι χρησιμοποιώντας σαν παραπετάσματα καπνού μια τεχνοκρατική γλώσσα. 

Οι ελίτ επανατακτοποιούν τη ζωή μας. Όλα για το The Great Reset, την Μεγάλη Επαναφορά.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το 2005, τα κράτη μέλη του ΠΟΥ υπογράφουν το νέο Διεθνή Κανονισμό Υγείας (ΔΥΚ), ο οποίος βασικά είναι η εφαρμογή του κεφαλαίου «Διαχείριση Υγείας» Στην Μεγάλη Επαναφορά, το εγχειρίδιο τακτικής για την Νέα Τάξη Πραγμάτων  γνωστή και σαν Νέα Κανονικότητα. Το έγγραφο οραματίζεται τη χρήση ασκήσεων για την τελειοποίηση του νέου συστήματος.

Λήψη ΔΥΚ σε PDF

2014 - Η δημιουργία του Παγκόσμιου Θεματολογίου για την Ασφάλεια της Υγείας (GHSA), «μια ομάδα 69 χωρώνδιεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων ΜΚΟ και εταιρειών του ιδιωτικού τομέα που έχουν ενωθεί για να επιτύχουν το όραμα ενός κόσμου ασφαλούς από απειλές από μολυσματικές ασθένειες, που πλήτουν την παγκόσμια υγεία  ».

Ξεκίνησε από μια ομάδα 44 χωρών και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του Π.Ο.Υ, ως πενταετής πολυμερής προσπάθεια με σκοπό την επιτάχυνση της εφαρμογής της ΔΥΚ, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το 2017, το GHSA επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει μη κρατικούς φορείς. Επεκτάθηκε επίσης έως το 2024 με την κυκλοφορία του Πλαισίου Παγκόσμιας Ατζέντας για την Ασφάλεια της Υγείας (GHSA) 2024 (που ονομάζεται «GHSA 2024»). Η τελευταία έχει σκοπό να επιτύχει ένα τυποποιημένο επίπεδο ικανότητας για την καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών.

Όλα χρηματοδοτούνται μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας, φυσικά. Η οποία ελέγχεται από το καρτέλ Rothschild.

Ο Rothschild κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο κιτ δοκιμής Covid-19 στην Ολλανδία, για τον έλεγχο και την ιχνηλάτιση πανδημιών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ολλανδικής Κυβέρνησης για εγγραφές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας: 

''Παρέχεται μέθοδος για την απόκτηση και μετάδοση βιομετρικών δεδομένων (π.χ. ζωτικών σημείων) ενός χρήστη, όπου τα δεδομένα αναλύονται για να προσδιοριστεί εάν ο χρήστης πάσχει από ιογενή λοίμωξη, όπως η COVID -19. Η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση παλμικού οξυμέτρου για την απόκτηση τουλάχιστον του ποσοστού κορεσμού οξυγόνου, του παλμού του αίματος, το οποίο μεταδίδεται ασύρματα σε smartphone. Για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα είναι ακριβή, ένα επιταχυνσιόμετρο μέσα στο smartphone χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της κίνησης του smartphone ή / και του χρήστη. 

Μόλις ληφθούν ακριβή δεδομένα, μεταφορτώνονται στο cloud (ή στον κεντρικό υπολογιστή), όπου χρησιμοποιούνται τα δεδομένα (μόνα ή μαζί με άλλα ζωτικά σημεία) για να προσδιοριστεί εάν ο χρήστης πάσχει (ή πιθανόν να υποφέρει) από ιογενή λοίμωξη, όπως η COVID-19. Ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις, τα δεδομένα, οι αλλαγές τους ή / και ο προσδιορισμός μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προειδοποίηση του ιατρικού προσωπικού και τη λήψη αντίστοιχων ενεργειών. "

2017-2018 - Ο ιστότοπος της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει μαζικές αποστολές ιατρικών συσκευών COVID-19 (κυρίως δοκιμαστικά τέστ). Δείτε τις προηγούμενες αναφορές μας.

2019 Στην πρώτη ετήσια έκθεσή του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Παρακολούθησης Ετοιμότητας του ΠΟΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προσδιορίζει τις πιο επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για την επιτάχυνση της ετοιμότητας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην υγεία. Αυτή η πρώτη έκθεση επικεντρώνεται σε επιδημίες και πανδημίες.

Το έγγραφο «συνυπογράφεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ομάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας».

Στην ενότητα "Δείκτες  προόδου έως τον Σεπτέμβριο του 2020", αναφέρεται στην έκθεση

Τα Ηνωμένα Έθνη (συμπεριλαμβανομένου του ΠΟΥ) διεξάγουν τουλάχιστον δύο ασκήσεις εκπαίδευσης και προσομοίωσης σε όλο το σύστημα, συμπεριλαμβανομένης μιας για την κάλυψη της σκόπιμης απελευθέρωσης ενός θανατηφόρου αναπνευστικού παθογόνου.

Ο ΠΟΥ αναπτύσσει ενδιάμεσα κίνητρα για την κινητοποίηση εθνικών, διεθνών και πολυμερών δράσεων στις αρχές της επιδημίας, για να συμπληρώσει τους υφιστάμενους μηχανισμούς για μεταγενέστερα και πιο προχωρημένα στάδια μιας επιδημίας στο πλαίσιο του ΔΥΚ (2005)

Global Preparedness Monitoring Board


ΧΩΡΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

Μια ταχέως διαδεδομένη πανδημία που οφείλεται σε θανατηφόρο αναπνευστικό παθογόνο (είτε εκφυλιζόμενο φυσικά είτε τυχαία ή απελευθερώνεται εσκεμμένα ) θέτει πρόσθετες απαιτήσεις ετοιμότητας

Οι δωρητές και τα πολυμερή ιδρύματα πρέπει να διασφαλίσουν επαρκή επένδυση για την ανάπτυξη καινοτόμων εμβολίων και θεραπευτικών προϊόντων, την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, τα αντιιικά ευρέος φάσματος και τις κατάλληλες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις. Όλες οι χώρες πρέπει να αναπτύξουν ένα σύστημα άμεσης ανταλλαγής αλληλουχιών γονιδιώματος οποιουδήποτε νέου παθογόνου για σκοπούς δημόσιας υγείας, μαζί με τα μέσα για την κοινή χρήση περιορισμένων ιατρικών αντιμέτρων σε όλες τις χώρες

ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, με τον ΠΟΥ και το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA), πρέπει να ενισχύσει το συντονισμό σε διαφορετικές χώρες, σε θέματα υγείας και ανθρωπιστικής βοήθειας, διασφαλίζοντας σαφείς ρόλους και αρμοδιότητες σε παγκόσμια κλίμακα, γρήγορη επαναφορά των στρατηγικών ετοιμότητας και αντιμετώπισης κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην υγεία · και, ενίσχυση της ηγεσίας του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για ετοιμότητα, μεταξύ άλλων μέσω ασκήσεων προσομοίωσης ρουτίνας. 

Ο ΠΟΥ πρέπει να εισαγάγει μια προσέγγιση για την κινητοποίηση της ευρύτερης εθνικής, περιφερειακής και διεθνούς κοινότητας σε προγενέστερα στάδια μιας επιδημίας, πριν από την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία του δυκ (2005).

Δείκτες προόδου έως τον Σεπτέμβριο του 2020

• Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ και τον Γενικό Γραμματέα Ανθρωπιστικών Υποθέσεων ενισχύει τον συντονισμό και προσδιορίζει σαφείς ρόλους και ευθύνες και έγκαιρες ενεργοποιήσεις για μια συντονισμένη συστηματική αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε διάφορες χώρες και διαφορετικά περιβάλλοντα έκτακτης ανάγκης για την υγεία και την ανθρωπιστική βοήθεια.

• Τα Ηνωμένα Έθνη (συμπεριλαμβανομένης του ΠΟΥ) διεξάγουν τουλάχιστον δύο ασκήσεις εκπαίδευσης και προσομοίωσης σε όλο το σύστημα, συμπεριλαμβανομένης μιας για κάλυψη της σκόπιμης απελευθέρωσης ενός θανατηφόρου αναπνευστικού παθογόνου.

• Ο ΠΟΥ αναπτύσσει ενδιάμεσα κίνητρα για την κινητοποίηση εθνικών, διεθνών και πολυμερών δράσεων νωρίς στα κρούσματα, για να συμπληρώσει τους υφιστάμενους μηχανισμούς για μεταγενέστερα και πιο προχωρημένα στάδια μιας επιδημίας στο πλαίσιο του ΔΥΚ (2005)

• Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών συγκαλεί διάλογο υψηλού επιπέδου με αξιωματούχους υγείας, ασφάλειας και εξωτερικών υποθέσεων για να καθορίσει πώς ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή θανατηφόρου αναπνευστικής πανδημία παθογόνου, καθώς και για τη διαχείριση της ετοιμότητας για εστίες νόσων σε περίπλοκα, ανασφαλή πλαίσια.

Οι πιθανότητες μιας παγκόσμιας πανδημίας αυξάνονται. Ενώ οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις παρέχουν νέα εργαλεία που προωθούν τη δημόσια υγεία (συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς αξιολόγησης των ιατρικών αντιμέτρων), επιτρέπουν επίσης την κατασκευή ή την αναδημιουργία μικροοργανισμών που προκαλούν ασθένειες σε εργαστήρια. Μια εσκεμμένη απελευθέρωση θα περιπλέκοντας την εμφάνιση εστιών. 

Εκτός από την ανάγκη να αποφασιστεί πώς να αντιμετωπιστεί το παθογόνο, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας που θα περιορίζουν την ανταλλαγή πληροφοριών και θα προκαλέσουν κοινωνικές διαιρέσεις. Συνολικά, φυσικά, τυχαία ή εσκεμμένα συμβάντα που προκαλούνται από παθογόνα αναπνευστικών υψηλών επιπτώσεων ενέχουν «παγκόσμιους καταστροφικούς βιολογικούς κινδύνους». (15)

Ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος για μια ταχέως, μολυσματική παθογόνο αναπνευστική πανδημία. Η παγκόσμια πανδημία γρίπης του 1918 αρρώστησε το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού και σκότωσε έως και 50 εκατομμύρια ανθρώπους - 2,8% του συνολικού πληθυσμού (16,17). 

Εάν ένας παρόμοιος ιός μεταδοθεί σήμερα με έναν πληθυσμό τέσσερις φορές μεγαλύτερο και ο χρόνος ταξιδιού οπουδήποτε στον κόσμο είναι λιγότερο από 36 ώρες, 50 - 80 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να χαθούν (18,19). Εκτός από τα τραγικά επίπεδα θνησιμότητας, μια τέτοια πανδημία θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό, να αποσταθεροποιήσει την εθνική ασφάλεια και να επηρεάσει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία και εμπόριο.

Στη σελίδα 25, ανησυχούν για την ένοπλη αντίσταση στην επιβολή εμβολίων.  Παράθεση,

''Οι προκλήσεις για τις προσπάθειες εξάλειψης της πολιομυελίτιδας (πολιομυελίτιδα) στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν και εκείνες που βίωσαν ενώ περιείχαν τη δέκατη επιδημία του Έμπολα στη ΛΔΚ καταδεικνύουν έντονα τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής στην αντίδραση έκτακτης ανάγκης στην υγεία. 

Οι συνέπειες περιλαμβάνουν επιθέσεις εναντίον τόσο των εθνικών όσο και των διεθνών εργαζομένων στον τομέα της υγείας και καθυστερήσεις ή διακοπές στις προσπάθειες αντίδρασης. 

Σε ορισμένες χώρες, η εξασθένιση της εμπιστοσύνης στη δημόσια υγεία και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους μαζί με τις πολιτιστικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις οδηγεί στη μείωση των ποσοστών εμβολιασμού και στην επανεμφάνιση της ιλαράς και άλλων ασθενειών που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια, ένα φαινόμενο που εντοπίζεται σε κοινότητες όλων των οικονομικών και εκπαιδευτικών επίπεδα.

Στην σελίδα 34 προτείνει να καταστεί η «ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης» προϋπόθεση για τη λήψη δανείων και χρηματοοικονομικής στήριξης από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. 

Παράθεση,

''Για τον μετριασμό των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων μιας εθνικής, περιφερειακής επιδημίας ή / και μιας παγκόσμιας πανδημίας, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα πρέπει να ανανεώσουν επειγόντως τις προσπάθειές τους να ενσωματώσουν την ετοιμότητα σε οικονομικούς κινδύνους και θεσμικές αξιολογήσεις, όπως ο επόμενος κύκλος διαβουλεύσεων του ΔΝΤ στο άρθρο IV με χώρες και τα επόμενα Συστηματικά Διαγνωστικά χωρών της Παγκόσμιας Τράπεζας για πιστώσεις και επιχορηγήσεις IDA. Οι ανανεώσεις χρηματοδότησης του IDA, του Παγκόσμιου Ταμείου για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, και της Συμμαχίας Gavi θα πρέπει να περιλαμβάνουν ρητές δεσμεύσεις σχετικά με την ετοιμότητα.

Τώρα ποιοί είναι οι υπέροχοι άνθρωποι που είναι μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Παρακολούθησης Ετοιμότητας. 

Θυμάστε τον Fauci; 

Θυμάστε το Ίδρυμα Bill Gates

Άλλοι διάσημοι είναι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Η εμπιστοσύνη στα ιδρύματα διαβρώνεται. 

Οι κυβερνήσεις, οι επιστήμονες, τα μέσα ενημέρωσης, η δημόσια υγεία, τα συστήματα υγείας και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σε πολλές χώρες αντιμετωπίζουν μια κατάρρευση της εμπιστοσύνης του κοινού που απειλεί την ικανότητά τους να λειτουργούν αποτελεσματικά. 

Η κατάσταση επιδεινώνεται από παραπληροφόρηση που μπορεί να εμποδίσει τον έλεγχο της νόσου που μεταδίδεται γρήγορα και ευρέως μέσω των κοινωνικών μέσων.

Όχι, δεν ανησυχούν για παραπληροφόρηση. Ανησυχούν για την ατζέντα τους να αντιμετωπίζονται από αλήθειες που διαρρέουν στα κοινωνικά μέσα.

Στην ενότητα "Πρόοδος στην ημερομηνία", βρίσκουμε το ακόλουθο απόσπασμα (σελίδα 19):

Το 2017 η Γερμανία, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Wellcome Trust και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ίδρυσαν το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) για τη διευκόλυνση της εστιασμένης υποστήριξης για την ανάπτυξη εμβολίων για την καταπολέμηση σημαντικών επιδημιών / απειλών πανδημίας στην υγεία .



                                SOURCE: WHO   

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ:



WHO elaborates on what a SimEx is in October 2019 

 «Οι ασκήσεις προσομοίωσης έχουν αναγνωριστεί ως βασικό εθελοντικό μέσο στην επικύρωση των βασικών ικανοτήτων στο πλαίσιο της  ''Εφαρμογής των Διεθνών Κανονισμών Υγείας': 

Σχέδιο 5ετούς σχεδίου παγκόσμιου στρατηγικού σχεδίου για τη βελτίωση της ετοιμότητας και της ανταπόκρισης στη δημόσια υγεία '', το οποίο εγκρίθηκε από την πρώτη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας. Οι ασκήσεις προσομοίωσης, μαζί με το After Action Review, αντιπροσωπεύουν τη λειτουργική αξιολόγηση των ικανοτήτων και συμπληρώνουν τις ετήσιες εκθέσεις των συμβαλλομένων μερών, ανεξάρτητες κριτικές και κοινές εξωτερικές αξιολογήσεις. Διαδραματίζουν βασικό ρόλο στον εντοπισμό των πλεονεκτημάτων και των κενών στην ανάπτυξη και την εφαρμογή των ικανοτήτων ΔΥΚ και στηρίζουν τις χώρες να εκτιμήσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της εθνικής τους ικανότητας για ετοιμότητα και ανταπόκριση στη δημόσια υγεία. " - ΠΟΥ

Ασκήσεις πλήρους κλίμακας / πεδίου (FSX):

«Μια άσκηση πλήρους κλίμακας προσομοιώνει ένα πραγματικό γεγονός όσο το δυνατόν πιο κοντά και έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει την επιχειρησιακή ικανότητα των συστημάτων διαχείρισης έκτακτης ανάγκης σε ένα πολύ αγχωτικό περιβάλλον, προσομοιώνοντας πραγματικές συνθήκες απόκρισης. Αυτό περιλαμβάνει την κινητοποίηση και μετακίνηση προσωπικού έκτακτης ανάγκης, εξοπλισμού και πόρων. Στην ιδανική περίπτωση, η πλήρης άσκηση θα πρέπει να ελέγχει και να αξιολογεί τις περισσότερες λειτουργίες του σχεδίου διαχείρισης έκτακτης ανάγκης ή του επιχειρησιακού σχεδίου. Διαφορετικά από το FX, μια άσκηση πλήρους κλίμακας συνήθως περιλαμβάνει πολλούς φορείς και συμμετέχοντες που αναπτύσσονται φυσικά σε μια τοποθεσία πεδίου άσκησης. " - ΠΟΥ


Ασκήσεις πεδίου:

«Δείτε πλήρη άσκηση. Η άσκηση πεδίου είναι μια μορφή άσκησης πλήρους κλίμακας, εστιάζοντας σε πιο συγκεκριμένες ικανότητες ή σειρές ικανοτήτων, όπως διαδικασίες για ομάδες ταχείας απόκρισης (RRT), εργαστηριακή ανάλυση ή άλλη συλλογή και μεταφορά δειγμάτων. "- ΠΟΥ

Οι ασκήσεις δεν είναι εφάπαξ εκδηλώσεις, αλλά πρέπει να πραγματοποιούνται ως μέρος ενός προσεκτικά σχεδιασμένου προγράμματος άσκησης που εξασφαλίζει την αντιμετώπιση ενός κοινού στρατηγικού στόχου. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης αποτελείται από προοδευτικά πολύπλοκες ασκήσεις, οι οποίες βασίζονται στις προηγούμενες, έως ότου είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αυτή η «δοκιμαστική προσέγγιση» πρέπει να ξεκινά με βασικές ασκήσεις που ελέγχουν συγκεκριμένες πτυχές της ετοιμότητας και της απόκρισης, ακολουθούμενες από προοδευτικά πολύπλοκες ασκήσεις που απαιτούν επιπλέον χρόνο και πόρους προετοιμασίας.

Το παρακάτω σχήμα παρέχει μια απεικόνιση του επιπέδου προετοιμασίας και της ικανότητας που απαιτείται για κάθε τύπο άσκησης.



Χάρτης προσημείωσης από τις 10 Σεπτεμβρίου 2020. Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Σκανδιναβία και άλλες χώρες φαίνεται να διεξάγουν τις δικές τους ασκήσεις ακολουθώντας μια διαφορετική ατζέντα και ταιριάζει με την πραγματική κατάσταση του πεδίου

Τι σχεδιάζει λοιπόν ο ΠΟΥ για την Ουκρανία;

Η Ουκρανία είναι σίγουρα «φτειαγμένη » για ένα δεύτερο κύμα Covidiocracy. Πηγή





ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ "ΕΚΔΗΛΩΣΗ 201", ΤΟ "CRIMSON CONTAGION", "CLADE X", "DARK WINTER", Ή "ATLANTIC STORM";

Ενώ η Covid-19 είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, αυτές οι προσομοιώσεις έχουν μακρά ιστορία.




Η παραπάνω φωτογραφία αντιπροσωπεύει το κέντρο επιχειρήσεων «The Department of Health and Human Services» Covid-19 στην Ουάσινγκτον. Το τμήμα διεξήγαγε μια εκτεταμένη άσκηση πέρυσι προσομοιώνοντας μια πανδημία »- NY Times

«Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα ξεχωριστά στάδια, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2019.

Τα γεγονότα υποτίθεται ότι δεν ήταν σε πραγματικό χρόνο - με το χειρότερο σενάριο σε εξέλιξη από τις 13 Αυγούστου 2019 - όταν, σύμφωνα με το σενάριο, είχαν ήδη αναφερθεί 12.100 περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον μεγαλύτερο αριθμό στο Σικάγο, οι οποίες είχε 1.400.

Το φανταστικό ξέσπασμα περιελάμβανε μια πανδημία γρίπης, την οποία το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών λέει ότι «ήταν πολύ διαφορετικό από το μυθιστόρημα κορανοϊού». Το σταδιακό ξέσπασμα είχε ξεκινήσει όταν μια ομάδα 35 τουριστών που επισκέφτηκαν την Κίνα μολύνθηκαν και στη συνέχεια πέταξαν στο σπίτι τους στην Αυστραλία, το Κουβέιτ, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Βρετανία και την Ισπανία, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μερικά αναπτυσσόμενα αναπνευστικά συμπτώματα και πυρετούς εν κινήσει.

Ένας 52χρονος άνδρας από το Σικάγο, ο οποίος ήταν στην περιοδεία, είχε «χαμηλή ενέργεια και ξηρό βήχα» κατά την επιστροφή του στο σπίτι. Ο 17χρονος γιος του την ίδια μέρα βγήκε σε μια μεγάλη δημόσια εκδήλωση στο Σικάγο και άρχισε η αλυσίδα των ασθενειών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλές από τις στιγμές κατά τη διάρκεια της επιτραπέζιας άσκησης είναι τώρα οικεία.

Στην φανταστική πανδημία, καθώς ο ιός εξαπλώθηκε γρήγορα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το C.D.C. εξέδωσε οδηγίες για την κοινωνική απόσταση, και πολλοί υπάλληλοι είχαν την υποχρέωση να εργάζονται από το σπίτι. " - NY Times

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 201 ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Σύμφωνα με τη δική τους ιστοσελίδα, το «Event 201 ήταν μια επιτραπέζια άσκηση πανδημίας 3,5 ωρών που προσομοίωσε μια σειρά από δραματικές συζητήσεις που βασίζονται σε σενάριο, που αντιμετώπιζαν δύσκολα, αληθινά διλήμματα που σχετίζονται με την ανταπόκριση σε μια υποθετική, αλλά επιστημονικά εύλογη, πανδημία. 15 παγκόσμιοι ηγέτες των επιχειρήσεων, της κυβέρνησης και της δημόσιας υγείας ήταν παίκτες στην άσκηση προσομοίωσης που επισήμαναν ανεπίλυτα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα πραγματικού κόσμου που θα μπορούσαν να επιλυθούν με επαρκή πολιτική βούληση, χρηματοοικονομικές επενδύσεις και προσοχή τώρα και στο μέλλον.

Η άσκηση περιελάμβανε προ-ηχογραφημένες εκπομπές ειδήσεων, ζωντανές ενημερώσεις «προσωπικού» και συντονισμένες συζητήσεις για συγκεκριμένα θέματα. Αυτά τα θέματα σχεδιάστηκαν προσεκτικά σε μια συναρπαστική αφήγηση που εκπαίδευσε τους συμμετέχοντες και το κοινό.

Το Κέντρο Johns Hopkins για την Ασφάλεια της Υγείας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates προτείνουν από κοινού αυτές τις συστάσεις. "

ΣΚΟΠΟΣ
Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό επιδημικών συμβάντων, που ανέρχονται σε περίπου 200 συμβάντα ετησίως. Αυτά τα γεγονότα αυξάνονται και διαταράσσουν την υγεία, τις οικονομίες και την κοινωνία. Η διαχείριση αυτών των γεγονότων επιβαρύνει ήδη την παγκόσμια ικανότητα, ακόμη και με την απουσία πανδημικής απειλής. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει μια από αυτές τις επιδημίες παγκόσμια - μια πανδημία με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Μια σοβαρή πανδημία, η οποία γίνεται «Event 201», θα απαιτούσε αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ πολλών βιομηχανιών, εθνικών κυβερνήσεων και βασικών διεθνών οργανισμών.

Οι απαντήσεις των παικτών στο σενάριο φωτίζουν την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της βιομηχανίας, των εθνικών κυβερνήσεων, των βασικών διεθνών οργανισμών και της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια πανδημία μεγάλης κλίμακας.
Παρόμοια με τις 3 προηγούμενες ασκήσεις του Johns Hopkins Center - το Clade X, το Dark Winter και το Atlantic Storm - το Event 201 στόχευε στην εκπαίδευση ανώτερων ηγετών στο υψηλότερο επίπεδο των ΗΠΑ και των διεθνών κυβερνήσεων και των ηγετών στις παγκόσμιες βιομηχανίες.

Είναι επίσης ένα εργαλείο για την ενημέρωση των μελών της κοινότητας πολιτικής και ετοιμότητας και του κοινού. Αυτό διαφέρει από πολλές άλλες μορφές ασκήσεων προσομοίωσης που δοκιμάζουν πρωτόκολλα ή τεχνικές πολιτικές ενός συγκεκριμένου οργανισμού. 
Οι ασκήσεις παρόμοιες με το Event 201 είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κατανοήσουν πληρέστερα τις επείγουσες προκλήσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε μια δυναμική, πραγματική κρίση.

ΣΕΝΑΡΙΟ
Λεπτομέρειες σχετικά με το σενάριο είναι διαθέσιμες εδώ.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
«Η επόμενη σοβαρή πανδημία όχι μόνο θα προκαλέσει μεγάλες ασθένειες και απώλειες ζωών, αλλά θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στον παγκόσμιο αντίκτυπο και τα δεινά. 
Η άσκηση πανδημίας Event 201, που διεξήχθη στις 18 Οκτωβρίου 2019, έδειξε έντονα ορισμένα από αυτά τα σημαντικά κενά στην ετοιμότητα για πανδημία, καθώς και ορισμένα από τα στοιχεία των λύσεων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που θα χρειαστούν για την κάλυψή τους. Το Κέντρο Johns Hopkins για την Ασφάλεια της Υγείας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates προτείνουν από κοινού αυτές τις συστάσεις. "

ΚΟΙΝΟ
Ένα κοινό μόνο με πρόσκληση περίπου 130 ατόμων παρακολούθησε τις ασκήσεις και μια ζωντανή ροή της εκδήλωσης ήταν διαθέσιμη σε όλους. Η κάλυψη βίντεο είναι διαθέσιμη εδώ.

ΟΜΑΔΑ ΑΣΚΗΣΗΣ
Ο Eric Toner, MD, είναι ο επικεφαλής της ομάδας άσκησης από το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας Johns Hopkins. Οι Crystal Watson, DrPH, MPH και Tara Kirk Sell, PhD, MA είναι συνιδρυτές από το Johns Hopkins Center for Health Security. Ο Ryan Morhard, JD, είναι ο επικεφαλής της άσκησης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο Jeffrey French είναι ο επικεφαλής της άσκησης για το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. "

Κύριοι διοργανωτές:
Το Κέντρο Johns Hopkins για την Ασφάλεια Υγείας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο Bill & Melinda Gates.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, είναι οι ιδεολόγοι που δημιούργησαν το The Great Reset.

Βίντεο Elites Decided THEY Need to Reset Us. Get Informed Before You Enrol! 

Για να δημιουργήσει δυναμική για τη Μεγάλη Επαναφορά, ο βασιλιάς πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η φαντασία και η βούληση της ανθρωπότητας «θα πρέπει να συλληφθεί» έτσι ώστε να μπορούν να θέσουν τον κόσμο σε μια νέα τροχιά.
Αυτό προέρχεται από την ιστορική, αλλά σε μεγάλο βαθμό αγνοημένη ομιλία του στην επίσημη εκδήλωση για το The Great Reset.

Πρότεινε επίσης ότι οι μακροχρόνιες δομές κινήτρων που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στα περιβάλλοντα πρέπει να επαναπροσανατολιστούν και ότι τα συστήματα και οι πορείες θα πρέπει να επανασχεδιαστούν για την προώθηση καθαρών μηδενικών εκπομπών παγκοσμίως.

«Αυτή η στιγμή επαναφοράς είναι μια ευκαιρία να επιταχύνουμε και να ευθυγραμμίσουμε τις προσπάθειές μας για να δημιουργήσουμε πραγματικά παγκόσμια δυναμική. Χώρες, βιομηχανίες και επιχειρήσεις που κινούνται μαζί μπορούν να δημιουργήσουν αποτελεσματικότητα και οικονομίες κλίμακας που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στη συλλογική πρόοδό μας και να επιταχύνουμε τη μετάβασή μας », δήλωσε ο πρίγκιπας.

Διαβάστε επίσης για το εντυπωσιακό Clade X, Dark Winter και Atlantic Storm.

Πολύ σύντομα, επιστρέψτε αργότερα!

Εάν θέλετε να αποκτήσετε τη μεγαλύτερη εικόνα αργότερα, διαβάστε επίσης:


Χρηματοδοτούμαστε αποκλειστικά από τους πιο γενναιόδωρους αναγνώστες μας και θέλουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον τρόπο. Βοηθήστε το SILVIEW.media να προσφέρει περισσότερα, καλύτερα, πιο γρήγορα, δωρίστε εδώ, οτιδήποτε βοηθά. Σας ευχαριστώ!

! Τα άρθρα μπορούν πάντα να αποτελέσουν αντικείμενο μεταγενέστερης επεξεργασίας ως τρόπο τελειοποίησής τους

ΠΗΓΗ





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου