Κυριακή, Μαΐου 31, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Υικά και θερμά επαινούμε την Εκκλησία της Κρήτης για τις γενναίες και ορθόδοξες θέσεις που εκφράζει με την Ανακοίνωσή της, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Αν όντως οι Ιεράρχες της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης πιστεύουν αυτά που υπέγραψαν στο Ανακοινωθέν τότε οφείλουν ΑΜΕΣΩΣ να οδηγήσουν σε συνοδικό δικαστήριο για καθαίρεση τον βλάσφημο και νεωτεριστή κληρικό της Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας π. Χαράλαμπο Κοπανάκη.

Όχι μόνον επειδή διατύπωσε πρωτοφανείς βλασφημίες για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αλλά και επειδή με δεύτερη ανάρτησή του αποδεικνύει ότι αμετανόητα εξακολουθεί να πρεσβεύει αυτά τα βλάσφημα που εξεστόμισε.

Το Πανελλήνιο κατασκανδαλίστηκε με τον βλάσφημο και αχαρακτήριστο αυτό κληρικό και η Εκκλησία της Κρήτης οφείλει ανυπερθέτως να καθαρίσει τον σταύλο του Αυγείου.

Αν ο συγκεκριμένος κληρικός που διατύπωσε τέτοιες αιρέσεις και βλασφημίες δεν καθαιρεθεί, τότε όλα όσα αναφέρει η Εκκλησία της Κρήτης στο Ανακοινωθέν της είναι λόγια χωρίς περιεχόμενο.

Η Εκκλησία της Κρήτης στέκει ψηλά στην συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας, επειδή οι Ιεράρχες της είναι αδιάβλητοι παραδοσιακοί κληρικοί, έστω και αν λόγω της εξάρτησής τους από το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμετέχουν σε ορισμένα οικουμενιστικά έκτροπα.

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2020/05/blog-post_662.html


Σε αυτή την περίπτωση, όμως, έχουμε να κάνουμε με ένα κυριολεκτικά βλάσφημο κληρικό, ο οποίος είναι αδιανόητο να συνεχίσει να κοπρίζει τις τάξεις του ιερού κλήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου