Τρίτη, Ιουλίου 09, 2019

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΕΣ



Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η ΝΔ επανήλθε στις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αντήλλαξε» την ευρωπαϊκή ανοχή στην οικονομική του πολιτική με την συμφωνία των Πρεσπών.

H ΝΔ, σημειωτέον, είχε συμφωνήσει, σύμφωνα με όλες τις διαβεβαιώσεις που έχουμε από στελέχη της που είναι σε θέση να γνωρίζουν, κατ’ αρχήν, με την επερχόμενη λύση του μακεδονικού και είχε ενημερώσει σχετικά την Υπερδύναμη. 

Μετέβαλε στάση τον Φεβρουάριο 2018 υπό την πίεση του λαϊκού παράγοντα και της ίδιας της πολιτικής της βάσης και έκανε πολύ καλά. Βέβαια ήταν ευκολότερο να το πράξει η ΝΔ, αφού, ως αντιπολίτευση, δεν θα μπλόκαρε έτσι τη συμφωνία, μπαίνοντας στο δρόμο των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών σχεδίων.

Ο κ. Τσίπρας προτίμησε, όπως έκανε από την αρχή της ανόδου του στο πολιτικό στερέωμα, να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς, νομίζοντας ότι έτσι θα παραμείνει στην εξουσία. Το πλήρωσε το ’15, το ξαναπλήρωσε ακόμα πιο άσχημα τώρα! Υπάρχει μια ειρωνεία στο ότι αυτά γίνονται από έναν πολιτικό που άρχισε στην ΚΝΕ τη θητεία του, αλλά, όπως λένε, οι φανατικοί γίνονται ευκολότερα αιρετικοί!

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως αντήλλαξε τις συντάξεις με το Μακεδονικό. Δεν φαίνεται όμως καθόλου απίθανο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό όμως που δεν μας λέει η ΝΔ είναι τι θα έκανε η ίδια αν της ετίθετο το δίλημμα. Θα έκοβε τις συντάξεις, καταφέροντας συντριπτικό πλήγμα σε μια μερίδα του ελληνικού λαού και σε όσους ανέργους και παιδιά εξαρτώνται από αυτή για την επιβίωσή τους; Θα αντιστεκόταν μέχρι τέλους στις αμερικανικές και γερμανικές πιέσεις;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε όντως ίσως, μικρά πάντως, περιθώρια να χειριστεί πιο έξυπνα το ζήτημα και να αποσπάσει, αν μη τι άλλο, μια καλύτερη συμφωνία. Δεν το έπραξε γιατί διαπνέεται από μια βαθιά εσφαλμένη αντίληψη για το ζήτημα του έθνους, αλλά και διακρίνεται για πολύ μεγάλη προχειρότητα, αποφυγή σοβαρής μελέτης όλων των θεμάτων και ακόμα περισσότερο της εξωτερικής πολιτικής.

Η έλλειψη σοβαρότητας δεν διακρίνει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό όλου του πολιτικού συστήματος και αντανακλά την βαθιά κρίση της χώρας.Μόνο που όταν ένα κόμμα θέλει να έρθει στην εξουσία σε αντίθεση με το κατεστημένο, οι απαιτήσεις είναι και πολύ μεγαλύτερες.

Τούτου δοθέντος όμως είναι πολύ μεγάλη ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε λέγεται Μητσοτάκης, έχει πολλά περιθώρια να ασκήσει κάπως ανεξάρτητη, «εθνική» εξωτερική και αμυντική πολιτική όταν πρέπει να εκλιπαρεί το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτων, πότε να μην του πεθάνουνε τους συνταξιούχους και πότε να μην πετάξουν δεκάδες χιλιάδες Ελληνες στο δρόμο.

Ο γράφων άσκησε εντονότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του. Τα λάθη όμως αυτού του κόμματος, ενίοτε και εγκληματικά, δεν μπορούν να γίνονται «πλυντήριο» για να ξεχάσουμε βολικά όλα τα υπόλοιπα που γίνονται στη χώρα και την πράξη μιας εκάστης των πολιτικών της δυνάμεων!

Το Ναι στους Αμερικανούς και τους Γερμανούς στο μακεδονικό, δεν είναι, στην πραγματικότητα, παρά η λογική συνέχεια της άτακτης συνθηκολόγησης του 2015.

Ο κύριος τρόπος που καταστρέφεται αυτή την ιστορική περίοδο ο ελληνισμός είναι με την οικονομική αποικιοκρατία. 

Αν στην ήδη επιτευχθείσα διάλυση, οικονομική και κοινωνική καταστροφή της Ελλάδας, προστεθεί και μια ακόμα γερή δόση εξτρεμιστικού νεοφιλελευθερισμού τότε ζήτω που καήκαμε. 

Μας έχουν ήδη πάρει τα πάντα, αεροδρόμια και λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, εφορίες και στατιστική υπηρεσία. 

Αν αρπάξουν τώρα μέρος του συστήματος ασφάλισης και νοσοκομειακής περίθαλψης και δεν ξέρω τι άλλο, θα είναι ζήτημα λίγου χρόνου να γίνει αναπότρεπτο το τέλος της νεώτερης Ελλάδας και αναπόφευκτη η πορεία προς μια Ελλάδα χωρίς Ελληνες.

Θα πραγματοποιηθεί έτσι το όνειρο του Αδόλφου Χίτλερ και, πριν από αυτόν, του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντισραέλι.

Ας ελπίσουμε ότι τέτοια σχέδια θα βρουν αντιμέτωπο τον ελληνικό λαό. Ας ελπίσουμε επίσης ότι και στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν πατριώτες πολιτικοί, που δεν θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με το ρέκβιεμ του νεώτερου ελληνισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου