Τρίτη, Ιουλίου 02, 2019

ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟΝ ΦΩΣ ΛΟΥΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ !!!




Ένα γεροντάκι ξεκίνησε με πόθο από την Ελλάδα να πάει στα ΑΓΙΑ ΜΕΡΗ της Παλαιστίνης την περίοδο της Πεντηκοστήςκαι εκεί όταν εμφάνισε τις φωτογραφίες του εξεπλάγη σφόδρα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




Την ώρα που διαδραματίζονται κινήσεις προβοκάτσιας στην Μεγαλόνησο Κύπρο βλ. πτώση πυραύλου άγνωστης προελεύσεως (άλλοι λένε για S-200, άλλοι δικαιολογούν τις εκτεταμένες καταστροφές από γόμωση άλλου πυραύλου)...
Οφθαλμοφανές θαύμα έγινε και δεν θρηνήσαμε αθώα θύματα γύρω στις δομημένες περιοχές της Λευκωσίας μέχρι περιοχή Πενταδάκτυλου που έγινε η πτώση ...
Θαύματα μεγάλα γίνονται και θα γίνονται κάθε μέρα αλλά δεν τα βλέπουμε.
Όμως ο κυρ Νίκος είδε το Μέγα Θαύμα του ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ της Πεντηκοστής και εξεπλάγη ανήμερα της εορτής στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ναό της Αναστάσεως.
Είθισται ο Πατριάρχης των ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ την Πεντηκοστή να διαβάζει Ευχές και να Ευλογεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμα των προσκυνητώνέμπροσθεν του κουβουκλίου του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ.
Ο κυρ Νίκος από το Ηράκλειο της Κρήτης αποθανάτισε την ευλογημένη στιγμή και όταν γύρισε στην κάμαρη του και ανέτρεξε στις φωτογραφίες που τράβηξε εξεθαμβήθει.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ήταν λουσμένος μέσα στο ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ της ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ.
Μπορεί και ο Πατριάρχης να μην έβλεπε εκείνη την στιγμή τίποτε.
Ουδείς έβλεπε τίποτε εκείνη την στιγμή, αλλά η φωτογραφική κάμερα έδειξε το ΕΚΤΑΚΤΟ παράδοξο.
Έτσι μας κοινοποίησαν αυτή την φωτογραφία και ευχαριστούμε την πρεσβυτέρα Νεκταρία προς τούτο.
Όποιος ξεφύγει από τους λογισμούς του είδους ... «μας πώς έγινε αυτό;» «αν είναι φωτομοντάζ;» «ποιους σκοπούς εξυπηρετεί αυτό;»..........
Αν ξεφύγει λοιπόν από αυτούς τους λογισμούς μπορεί να χαρεί και να θαυμάσει το έκτακτο αυτό γεγονός μαζί με τον κυρ Νίκο από το Ηράκλειο.
Σημεία Παρηγοριάς για τους κρίσιμους καιρούς μας.
Τις θεός μέγας ως ο Θεός ημών , συ εί ο Θεός ο ποιών θαυμάσια μόνο.(Ψαλμ. 76,14-15)
Φέτος το ΑΓΙΟΣ ΦΩΣ εκπήγασε το Μεγάλο Σάββατο από τον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ για να παρηγορήσει και να χαροποιήσει πάλι την τεθλιμμένη από αλλόκοτα βάσανα ανθρωπότητα.
Και να μας πει ότι:
«Ο Χριστός, η μόνη προσωπικότητα στον κόσμο που έθεσε εαυτόν υπέρ της δικαιοσύνης
Tο πρόβλημα των ανθρώπων σήμερα είναι η αίσθηση και η έννοια της δικαιοσύνης.
Αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο» ευχήθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ'
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ περιφέρεται συνέχεια πέριξ του Ιερού ΝΑΟΥ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ και προσβλέπει την Ελλάδα που χρειάζεται άμεσα θεραπεία και αποκατάσταση πνευματική για να διαδραματίσει πάλι το Αποστολικό της έργο σε όλη την καθημαγμένη ανθρωπότητα.
Με τα επερχόμενα δεινά, ο πρώτος ασθενής που θα ιανθεί θα είναι η Ελλάδα, για να γίνει μετά η ίδια θεραπευτής της οικουμένης με το βότανο του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού που φύεται σε αυτήν.
Αυτό είναι και το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ του Ουρανού
«Την ημέρα της Πεντηκοστής έλαβε χώρα η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους 120 μαθητές, συμπεριλαμβανομένων και των αποστόλων του Ιησού, (Πράξεις 1,15) όπου, σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων, έλαβαν το Άγιο Πνεύμα μιλώντας σε ξένες γλώσσες (γλωσσολαλιά), γεγονός που έγινε αντιληπτό από Ιουδαίους και προσήλυτους που ήταν στην Ιερουσαλήμ για τη γιορτή των Εβδομάδων.
Ως αποτέλεσμα, έπειτα και από το κήρυγμα του Πέτρου, βαφτίστηκαν εκείνη την ημέρα 3.000 νέα μέλη της χριστιανικής εκκλησίας. (Πράξεις 1,13-15· 2,1-41).
Η Πεντηκοστή άρχισε να γιορτάζεται από την πρώτη Εκκλησία είτε στο ναό των Ιεροσολύμων μαζί με τους Ιουδαίους (Πράξεις 20,16), είτε χωριστά.
Σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς Πατέρες και συγγραφείς του β’ μισού του 4ου μ.Χ. αιώνα γίνεται λόγος για τον εορτασμό από τους αποστολικούς χρόνους, όταν κατά την εορτή αυτή γινόταν και η βάπτιση των κατηχουμένων και για το λόγο αυτό συνεχίζεται και ψάλλεται ο ύμνος:
«Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε…»
https://www.pemptousia.gr/2015/05/50sth/
η Ελλάδα μας ζει καθημερινά μια ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ, αλλά η τύρβη και η εισαγόμενη αμαρτία που μεθόδευσαν τόσα χρόνια δεν μας αφήνουν να την δούμε και να την χαρούμε.
Μήπως ήρθε ή ώρα;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας






Αναρτήθηκε από km58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου