Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2019

Κατεβαίνουν στην Κύπρο με παπόρια και υποβρύχια, αλλά θα συντριβούν από τους ΑΓΙΟΥΣ της νήσου που συνέτριψαν τις εικόνες τους.

Φώτο από https://english.cyprustimes

« Τώρα θα γίνουν αυτά.»

« Σου το επαναλαμβάνω, τώρα θα γίνουν» επέμενε ο Γέροντας.
Τόσα πολλά πράγματα να τρέχουν και να μην μπορείς να τα προλάβεις , φυσικά ούτε και να τα αξιολογήσεις.
Είμαστε πλέον στα χέρια του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ, όπως πάντα Ελλάδα – Κύπρο.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα εγκλήματα του παρελθόντος συνδέονται με το σήμερα και κορυφώνεται η Ελληνοκυπριακή τραγωδία που επαναλήφθηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα από το ιστορικό βδέλυγμα της βαρβαρότητας.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
« Η Τουρκία σκουπίζει τη χριστιανική κουλτούρα της κατεχόμενης Κύπρου.
"Η Τουρκία διαπράττει δύο μεγάλα διεθνή εγκλήματα κατά της Κύπρου. Έχει εισβάλει και διαιρέσει ένα μικρό, αδύναμο αλλά σύγχρονο ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος ... Η Τουρκία έχει επίσης αλλάξει τον δημογραφικό χαρακτήρα του νησιού και έχει αφιερωθεί στη συστηματική καταστροφή και εξάλειψη της πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών που τελούν υπό τον στρατιωτικό έλεγχο της
«Πάνω από 550 ελληνορθόδοξες εκκλησίες, παρεκκλήσια και μοναστήρια που βρίσκονται σε πόλεις και χωριά των κατεχομένων περιοχών έχουν λεηλατηθεί, σκόπιμα βανδαλίστηκαν και σε ορισμένες περιπτώσεις, κατεδαφίστηκαν. Πολλοί χριστιανικοί τόποι λατρείας έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, αποθήκες του τουρκικού στρατού, αποθήκες και αρτοποιεία.
"Η UNESCO θεωρεί την εκ προθέσεως καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς ένα έγκλημα πολέμου." - Artnet News, 2017.
Ένα μωσαϊκό του Αγίου Μάρκου του 6ου αιώνα, κλεμμένο από μια εκκλησία μετά την εισβολή της Τουρκίας από το στρατό στην Κύπρο το 1974, ανακτήθηκε πρόσφατα σε διαμέρισμα του Μονακό και επέστρεψε σε Κυπρίους αξιωματούχους. Το αρχαίο αριστούργημα περιεγράφηκε από τον ολλανδό ερευνητή Arthur Brand, ο οποίος το βρήκε ως "ένα από τα τελευταία και ωραιότερα παραδείγματα τέχνης από την πρώιμη βυζαντινή εποχή".


Πολλά άλλα πολιτιστικά κυπριακά λείψανα, από εκκλησίες και άλλους χώρους, κλέφθηκαν από την Κύπρο από Τούρκους εισβολείς και λαθρεμπόριο στο εξωτερικό. Ορισμένα ανακτήθηκαν και επέστρεψαν στο παρελθόν. Το 1989, τα ψηφιδωτά που κλέφθηκαν από την εκκλησία της Παναγίας της Κανακάριάς, που ανακαλύφθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέστρεψαν στην Κύπρο.»
https://english.cyprustimes.com/cyprus/news/turkey-wipes-out-the-christian-culture-of-occupied-cyprus/?fbclid=IwAR2wzpD4bsdJO1WaPs9Qu9W1YcLq2CX23KdTP0wDFJtkograewL49csGvXg
μια καλή φίλη που είδε τις εικόνες αυτές μας έγγραψε
« Μεγάλη λύπη μου προκάλεσε...!!!
Θα ήθελα να πάω να μαζέψω κάθε μικρό κομματάκι.»

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
« Λίγες ώρες μετά την δήλωση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, περί πλήρης απομόνωσης της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο το κεντρικό δελτίο του δικτύου ATV ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τις κυρώσεις της ΕΕ στην Άγκυρα «θεώρησαν πως η Τουρκία θα κάνει πίσω. Όμως έκαναν λάθος».
Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η απόφαση των ΗΠΑ για μη παράδοση των F-35 στην Άγκυρα.
Το πρακτορείο Anadolu είχε προαναγγείλει την αποστολή του τέταρτου πλοίου Oruc Reis
Κατά την ίδια πηγή, πέρα από τα γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ και το Μπαρμπαρός, «πλώρη» για την ΑΟΖ της Κύπρου ετοιμάζεται να βάλει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis (Ορούτς Ρέις).
Ηδη στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να κυκλοφορούν τα σχετικά βίντεο
Αυτό που όμως δείχνει την ετοιμότητα της Τουρκίας για πρόκληση μείζονας κρίσης είναι ότι τα τέσσερα πλέον ερευνητικά σκάφη θα συνοδεύονται από πολεμικά πλοία, υποβρύχια καθώς και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Σημειώνεται ότι στην ΑΟΖ της Κύπρου βρίσκεται και η τουρκική Ακτοφυλακή η οποία πραγματοποιεί περιπολίες.
Στα τουρκικά ΜΜΕ γίνονται εκτενείς αναφορές για τις θέσεις που θα λάβουν τα τουρκικά πλοία πέριξ της Κύπρου.» Θεόφραστος Ανδρεόπουλος https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/789702_i-agkyra-etoimazei-meizona-
ΠΑΤΕΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
« Κατεβαίνουν στην Κύπρο με παπόρια και υποβρύχια»
« Ανοίγει μείζονα κρίση που θα συμπαρασύρει την Ελλάδα»
« Η τρομοκρατία των τούρκων στα νερά αποσκοπεί σε σύρσιμο σε διαπραγματεύσεις υπό διεθνή εποπτεία»
« τώρα θα δούμε την διαχρονική αναισθησία των συμμάχων μας, όπως το 74»
« Στην Κύπρο δεν θα είναι τραγωδία, αλλά ανησυχία»
« Τώρα θα την πληρώσει η Ελλάδα»
« οι τούρκοι θα βιαστούν και θα πιαστούν»
« Κατεβαίνουν στην Κύπρο με παπόρια και υποβρύχια αλλά θα συντριβούν από τους ΑΓΙΟΥΣ της νήσου που συνέτριψαν τις εικόνες τους»
« Στους βαρβάρους πάντα λειτουργεί το πεπρωμένο τους»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Το διαβάσαμε από το: Κατεβαίνουν στην Κύπρο με παπόρια και υποβρύχια, αλλά θα συντριβούν από τους ΑΓΙΟΥΣ της νήσου που συνέτριψαν τις εικόνες τους. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/07/blog-post_628.html#ixzz5u4BNO3k4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου