Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2018

Οι επόμενες κινήσεις: η Tουρκία θα προκαλέσει στον 25ον Μεσημβρινό με καυτό επεισόδιο;


Ακόμα δεν προλάβαμε να το ακούσουμε στην τηλεόραση το θέμα για την επέκταση των μιλίων σε 12 και κάλεσαν τον πρέσβη μας στην Άγκυραγια συστάσεις.
Όλοι επιβεβαιώνουν τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ!!!
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας







Πάμε αμέσως στα καίρια γεγονότα και στις επισημάνσεις.
Ο τούρκος πιάστηκε εξ απήνης, εκεί που ψάρευε στην Κυπριακή ΑΟΖ με το ερευνητικό σκάφος Barbaros και το γεωτρύπανο Fatih στην προσπάθεια του να εκβιάσει να πάρει κάποιο ποσοστό από τα ενεργειακά οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας εν όψει της επικείμενης συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού (που δεν βλέπουμε να γίνεται), ξαφνικά ακούει από την Ελληνική Τηλεόραση για επέκταση αιγιαλίτιδος ζώνης, πρώτα στο Ιόνιο και μετά τμηματικά από Αντικύθηρα- Κρήτη, Αντικύθηρα – Σαρωνικό- Εύβοια.
Το πρώτο 24ωρο ο γείτονας το έπαιξε ψύχραιμος, αλλά το δεύτερο έγινε «τούρκος» με αποτέλεσμα τα σημερινά.
«Το τουρκικό ΥΠΕΞ μας υπενθύμισε το casus beli
Όλη η δήλωση :
We have followed the statements of former Foreign Minister of Greece Kocias and Prime Minister and new Foreign Minister Chipras about the plans for the gradual expansion of Greek territorial waters and the related news.
It is not possible to tolerate the stepswhere there is no bilateral agreement on the Aegean, where the two countries have mutual shores.
The declaration of the Grand Assembly dated 8 June 1995 has the necessary political warning in this context and it still maintains its validity today.
Our opinions and warnings about the issue were also f orwarded to the Ambassador of Greece to Ankara.» https://www.militaire.gr/to-toyrkiko-ypex-mas-ypenthymise-to-casus-beli/?fbclid=IwAR2j6JgRA7U2WCqezJO89XzY5pehaVr0GLsDCEhdxsKjW-Gi2cWx2Pxut2E
Από εδώ και πέρα τι μπορεί να έλθει;
Τα μαζεύει από Αν. Μεσόγειο ο τούρκος και έρχεται προς τα πάνω;
Τι βλέπει ο τούρκος και τι μήνυμα θέλει να μας δώσει;
Ο τούρκος βλέπει ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για την πρόθεση επέκτασης της αιγιαλίτιδος ζώνης , προσγειώνονται
«Έντεκα ισραηλινά μαχητικά F-16 στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα»…
Ο εκκωφαντικός θόρυβος των κινητήρων των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, όχιμόνο δεν πέρασε απαρατήρητος, αλλά προκάλεσε την περιέργεια πλήθους Λαρισαίων, έγραψε χθες το “onlarissa.gr” σε ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα.
Επρόκειτο για την προσγείωση στην 110 πτέρυγα μάχης, 11 συνολικά μαχητικών αεροσκαφών από το Ισραήλ, τα οποία θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση με την χώρα μας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς και στο παρελθόν έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκπαίδευση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας.»
https://www.defence-point.gr/news/enteka-israilina-machitika-f-16-stin-110-pteryga-machis-sti-larisa
Τι βρίσκεται απέναντι από την 110 ΠΜ;
Σε χρονική απόσταση 2 - 3 λεπτών για τα μαχητικά αεροσκάφη βρίσκεται το κέντρο της γραμμής που χαράσσει τον 25ον Μεσημβρινό στο Αιγαίο.
Σε άλλα 2 λεπτά της ώρας, αυτά βρίσκονται στην Νήσο Χίο και στα απέναντι Μικρασιατικά παράλια.
Τι μήνυμα θέλει να μας δώσει άμεσα ο τούρκος για να καθίσουμε ήσυχα στα αυγά μας;



13 ΜΑΙΟΥ 2016 κτυπάμε ένα καμπανάκι .
Η γεωπολιτική καρωτίδα του ΑΙΓΑΙΟΥ είναι η νήσος ΧΙΟΣ
«Η Στρατηγική θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.»
Δυτικά της νήσου ΧΙΟΥ είναι το άπλετο γαλάζιο και η ακτογραμμή της ηπειρωτικής Ελλάδας, εκεί που υφίσταται μελλοντική πρόθεση να επεκταθεί η αιγιαλίτιδα.
Δηλώσεις Κοτζιά «Η επέκταση μέχρι τα Αντικύθηρα σύμφωνα και με τις οδηγίες της κυβέρνησης, είναι το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα» ανέφερε αναλυτικά και έκανε γνωστό ότι το δεύτερο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και αφορά από τα Αντικύθηρα στην Κρήτη, σημειώνοντας ότι απλώς θέλει το τσεκάρισμα από διεθνείς χαρτογράφους, ενώ θέλει ξανά μέτρημα αυτό από τα Αντικύθηρα μέχρι και τον Σαρωνικό και από τον Σαρωνικό μέχρι τον Παγασητικό, τη Μαγνησία, π εριλαμβάνοντας και την Εύβοια.
«Το σχέδιο», όπως τόνισε, «είναι κλιμακωτά να φτάσουμε να το ολοκληρώσουμε ως κυβέρνηση».
http://www.kathimerini.gr/990893/article/epikairothta/politikh/epektash-ths-aigialitidas-zwnhs-sta-12-milia-proanhggeile-o-n-kotzias
Όλα μας έρχονται μαζωγμένα, ονοματοδοσία Σκοπίων, ανοικτά θέματα με την Αλβανία, προσφυγική πλημμυρίδα, οικονομική και κοινωνική εξόντωση και τώρα …ΑΙΓΑΙΟ .
Λες και κάποιο αόρατο χέρι τα κινεί όλα.
- Παιδί μου, οι άνθρωποι έχουν τα δικά τους σχέδια για την Ελλάδα αλλά δίχως να το καταλαβαίνουν κάνουν το Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ..να έχουμε την ΕΥΧΗ του όλοι μας τούτες τις κρίσιμες ώρες.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αναρτήθηκε από km58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου