Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2018

Γιώργος Τράγκας: «Ο Ζάεφ παίζει τα ρέστα του και ο ουρανός στα Σκόπια βρέχει δολάρια και ρούβλια»


Για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια μετά την τεράστια αποχή των γειτόνων στο δημοψήφισμα της Κυριακής αλλά και για ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) που κάνει λόγο για μυστική διπλωματία Κοτζιά και Μητσοτάκη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μίλησε ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή Εν Αθήναις στα Παραπολιτικά 90.1 fm. Συγκεκριμένα ανέφερε:


«Με βάση όσα μεταδίδονται από τα Σκόπια και την Ευρώπη, ο Ζάεφ παίζει τα ρέστα του και ο ουρανός του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο θεωρείται από τα πιο διεφθαρμένα του κόσμου, βρέχει δολάρια και ρούβλια!!!


Για να περάσει ο Ζάεφ την συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να πάρει μαζί του 11 βουλευτές της αντιπολίτευσης και αυτό κοστίζει, όπως υπολογίζουν, 100 εκ. ευρώ ή και παραπάνω!!!


Ο πρόεδρος Ιβάνοφ χαρακτήρισε άκυρο το δημοψήφισμα και μαζί με την αντιπολίτευση χαρακτήρισε προδότες όσους τολμήσουν να ψηφίσουν την αλλαγή του συντάγματος στη Βουλή.


Το πιθανότερο είναι ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές στο γειτονικό κρατίδιο, με απώλεια της εξουσίας από τον Ζάεφ και αιωρούμενο κίνδυνο να διωχθεί ποινικά για αυτό που κάνει σήμερα.


Οι γερμανικές εφημερίδες αποκαλύπτουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έστειλε δύο φορές την κ. Σπυράκη να συναντήσει μυστικά τον Ζάεφ. Οι Γερμανοί σε δημοσίευμα της μεγάλης εφημερίδας ΦΑΖ, σε εκτενές ρεπορτάζ του Μίκαελ Μάρτεν που τιτλοφορείται «Μυστικά έγγραφα από την Μακεδονία – με το φόβο για την Ρωσία στο σβέρκο», αποκαλύπτει τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών της ΦΥΡΟΜ στις 31 Ιανουαρίου του 2018.


Ο Γερμανός καταγράφει το φόβο ανάμειξης τρίτων χωρών με έμφαση στην Ρωσία, σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, επέμενε στην ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και αναφέρει ότι ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών έλεγε ότι δεν πρέπει να φανούμε μη εποικοδομητικοί στα μάτια τρίτων κρατών και ότι έχει σημασία τι στάση θα κρατήσουμε ακόμη και εάν δεν υπάρξει λύση.


Εκεί στην κουβέντα των αρχηγών της ΦΥΡΟΜ, όπως αποκαλύπτει ο Γερμανός δημοσιογράφος, σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν ένας φιλελεύθερος., επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του.


Δεν έχει πρόβλημα με τη συμφωνία των Πρεσπών για τη λύση του ονοματολογικού, αλλά πρέπει να κάνει θόρυβο για να κρατήσει ενωμένη τη Ν.Δ.


Το δημοσίευμα του Γερμανού αναφέρει ότι η κ. Σπυράκη, είχε δύο μυστικά ραντεβού με τον Ζόραν Ζάεφ μετά από σχετική εντολή του κ. Μητσοτάκη. Η ευρωβουλευτίνα μετέφερε στον κ. Ζάεφ τα χαιρετίσματα του κ. Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της Ν.Δ. που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της. Εδώ πρέπει να εξηγηθεί από την Πειραιώς εάν αγωνιά μόνος για τις ψήφους και την απώλεια οπαδών ή την τύχη της Μακεδονίας.


Αυτό σημαίνει ότι και ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα με τον Κοτζιά είχε μυστικές συνομιλίες με τους Σκοπιανούς, προέβη σε μυστική διπλωματία.


Εάν αυτό είναι αληθές, ο κ. Μητσοτάκης σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, κράτησε μυστικές τις επαφές του με τους Σκοπιανούς από το ελληνικό λαό και είναι υποχρεωμένος σήμερα να εξηγήσει για αυτή την απαράδεχτη απόκρυψη πληροφοριών από το ελληνικό λαό σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας θέμα, όπως το μακεδονικό.


Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ΦΑΖ, αποκαλύπτεται σήμερα ότι ο Ζάεφ είπε στον Τσίπρα «τι τη θέλεις την συνταγματική αλλαγή αφού εάν έρθει στην εξουσία η αντιπολίτευση θα απαιτήσει άμεσα την ανάκληση της συνταγματικής αλλαγής.


Επίσης ο Ζάεφ, σύμφωνα με την εφημερίδα, τονίζει ότι ο Τσίπρας θα αποδεχόταν ένα χρονικό αλλά και ένα γεωγραφικό προσδιορισμό.


Παράλληλα με τους Γερμανούς, η Καθημερινή δημοσιεύει σήμερα εκτενή αποσπάσματα από τις δύο συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της ΦΥΡΟΜ στις 27 Ιανουαρίου και τις 19 Μάιου του 2018.


ΤΟ ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι εξαιρετικό και περιέχει τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Ιβάνοφ με αντικείμενο της διαπραγματεύσεις με την Αθήνα και την κυβέρνηση Τσίπρα.


Στις συσκέψεις ο Ζάεφ υπογράμμισε ότι εάν δεν υπάρξουν συνταγματικές αλλαγές, ο Τσίπρας δεν μπορεί να σχηματίσει κυβερνητική πλειοψηφία και αυτή δεν θα έρθει από τις ψήφους του Καμμένου αλλά από το Ποτάμι. Αυτό θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές.


Ο πρόεδρος Ιβάνοφ σημείωσε ότι ο Τσίπρας είναι θετικότερος από τον Παπανδρέου.


Δεν ορκίστηκε ενώπιον της Εκκλησίας, είναι πιο ελεύθερος.


Ο Υπουργός των Εξωτερικών, ο Ντιμιτρόφ, είπε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ονομάσει τη Μακεδονική γλώσσα ως μακεδονική και τη υπηκοότητά μακεδονική, πολίτες της δημοκρατίας της Μακεδονίας του Ίλιντεν!!!


Μέσα από τα πρακτικά αυτά των συσκέψεων, φαίνεται ότι οι Σκοπιανοί ψάχνουν να βρουν την πολιτική και τον τρόπο να μην φανούν αρνητικοί στα μάτια των τρίτων χωρών.


Να μην δώσουν επιχειρήματα. Ουσιαστικά δεν θέλουν αλλαγές στο Σύνταγμα αλλά επιδιώκουν να εμφανιστούν ως καλά παιδιά προς όλες τις κατευθύνσεις.


Μάλιστα ο Ντιμιτρόφ, σε κάποιο σημείο λέει δύο πράγματα: Ότι ο Καμμένος βρίσκεται ακριβώς στο 3%, δεν θα περάσει το εκλογικό όριο και ότι ο Τσίπρας μετά το τέλος του μνημονίου θα πάει σε πρόωρες εκλογές, τις τελευταίες που ο νικητής παίρνει μπόνους 50 έδρες.


Ο Ντιμιτρόφ καταλήγει ότι ουδείς στην ΦΥΡΟΜ θέλει να λύσει πρόβλημα αλλά η μη λύση είναι το πρόβλημα.


Στα πρακτικά φαίνεται ότι υπάρχει σύγκρουση Ιβάνοφ και Ζάεφ.


Ο υπουργός των Εξωτερικών κοστολογεί ότι στο ζήτημα της γλώσσας έχουν τα λιγότερα επιχειρήματα και ο μετέχων Οσμάνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λέει σε κάποια στιγμή ότι εάν βγούμε δημόσια και πούμε ότι είμαστε κατά της συνταγματικής αλλαγής, θα διακόψει τη συνεργασία η Ελλάδα».


https://www.crashonline.gr

Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου