Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017

Ποιά Τουρκία, ποιά φιλία, ποιός Ερντογάν.....


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο ελληνικης σημαιας
Διαβάστε τις δηλώσεις του Ερντογάν για την σημερινή επέτειο (από το enikos.gr), την ίδια ώρα που οι εγχώριοι προοδευτικάριοι συνεχίζουν να μιλούν για ελληνοτουρκική φιλία!




«Η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι μία νίκη - παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα», είπε στην ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν για την 564η επέτειο της άλωσης της Πόλης.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη: «Δίνουμε αγώνα ώστε να υπηρετούμε αυτή την ένδοξη πόλη με την ίδια πίστη, αποφασιστικότητα και θέληση, που άνοιξε πριν από 564 χρόνια τις πόρτες της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να προστατεύουμε συνεχώς τις παρακαταθήκες της Άλωσης».
Ο Ερντογάν χαρακτήρισε επίσης την Κωνσταντινούπολη «βιτρίνα» της Τουρκίας λέγοντας πως η πόλη αποτελεί μια μικρή «περίληψη» για τους ανθρώπους και την κοινωνία της Τουρκίας, σημειώνοντας πως κάποιος μπορεί να αποκαλέσει την Τουρκία «Κωνσταντινούπολη» και το αντίστροφο.
Στην ανάρτηση " Καλημέρα πατρίδα" θα υπογραμμίζαμε, σαν απάντηση στους ιεροσύλους, το απόσπασμα που ακολουθεί:

" Τους ακούω να λένε για φιλία των λαών…..

Ποιά πατρίδα χάσατε, ποιά πατρίδα λαχταρήσατε, εσείς που το λέτε;
  
Ποιο δάκρυ ξαλμυρίσατε να το φτιάξετε μυστικό θυμίαμα, αντάξιο χορταριασμένων μνημάτων, ποια κραυγή ξύπνησε τον ύπνο σας, για να μας νιώσετε;

Εύκολο να κάνετε πολιτική τον πόνο μας.
  
Δύσκολο να γίνετε αυτό που δεν υπήρξατε: Πρόσφυγες….
Πού πάει να πει άνθρωποι δίχως μέρος ανάπαυσης, δίχως μαλακό μαξιλάρι που να φιλοξενεί έρωτες και όχι αδικημένες κυτταρικές μνήμες, άνθρωποι με ματωμένα μάτια και ένα μεγάλο μαχαίρι να γυρίζει ,αιώνες τώρα, στο μέρος της καρδιάς.

Γεννάμε τα παιδιά μας και το μαχαίρι περνάει σ’αυτά την ώρα της γέννας.

Παιδί, το παιδί, όπως εσείς λέτε βήμα, βήμα, στον χορό, παιδί το παιδί εμείς, περνάμε το μαχαίρι από γενιά σε γενιά και έτσι δεν σώνονται οι βυζαντινοί. Επειδή έχουμε το μαχαίρι… Αυτό που κάποτε θα κόψει τα τριαντάφυλλα του κήπου μας στο Πέραν, στα Ταταύλα, στην Πρίγκηπο, στο Σταυροδρόμι και όπου αλλού φύτεψαν οι πρόγονοί μας λουλούδια και έρωτες και όπου αλλού έχουν ανεμίσει πορφύρες, σημαίες και απελπισίες αδικεμένων ανθρώπων............"
http://anazhthseis-elena.blogspot.gr/2017/05/blog-post_82.html

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου