Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

english.pravda : ΜΟΣΧΑ πριν λίγο : ” Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΩΝΙΈΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;” ετοιμασία της Ρωσίας για αυτό

ΔΙΕΘΝΗ. 


Κατά τη διάρκεια συνάντησης τον Ιανουάριο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την ανάγκη για συνεχή ανάλυση της εμπειρίας του ρωσικού στρατού στη Συρία και την Ουκρανία, προκειμένου να είναι σε θέση να υπολογίσει ανάλογα τις προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού.

Συντάκτης Ντμίτρι Σουντάκοφ



Το 2023, ο ρωσικός στρατός θα λάβει υπερσύγχρονους στρατηγικούς πυραυλοφορείς, εκτοξευτές με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και νέα φορητά όπλα.
Στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160M

Το 2023, η αεροπορία μεγάλης εμβέλειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων θα λάβει τρία βομβαρδιστικά Tu-160M. Το πρώτο στρατηγικό πυραυλοφόρο Tu-160M, το οποίο συναρμολογήθηκε στη Ρωσία στο σύνολό του, απογειώθηκε για την παρθενική του πτήση τον περασμένο Ιανουάριο. Ένα άλλο βομβαρδιστικό αεροσκάφος White Swan απογειώθηκε μετά τον εκσυγχρονισμό τον ίδιο μήνα.

Τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη ήταν εξοπλισμένα με νέα αεροηλεκτρονικά συστήματα , καθώς και κινητήρες NK-32-02.

Η βασική έκδοση του αεροσκάφους με τέσσερις κινητήρες και μεταβλητή πτέρυγα σάρωσης μπορεί να μεταφέρει έως και 45 τόνους ωφέλιμου φορτίου, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Kh-101 και Kh-555. Το Tupolev Tu-160 αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα έως και 2.230 χιλιόμετρα την ώρα.
Πυρηνικό υποβρύχιο Emperor Alexander III

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, η Ρωσία ναυπήγησε το πυρηνικό υποβρύχιο καταδρομικό Emperor Alexander III του Project 955A Borei-A. Ο ναύαρχος Νικολάι Εβμένοφ, ο Ανώτατος Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού, δήλωσε ότι το Ναυτικό θα παραλάβει το πυρηνικό υποβρύχιο Emperor Alexander III το 2023.

Ο αυτοκράτορας Alexander III μπορεί να μεταφέρει 16 βαλλιστικούς πυραύλους στερεού καυσίμου Bulava. Αυτά τα ICBM μπορούν να κάνουν ελιγμούς στο ανώτερο στάδιο της πτήσης, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα αναχαίτισής τους από συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Το πυρηνικό υποβρύχιο είναι επίσης εξοπλισμένο με έξι τορπιλοσωλήνες των 533 mm.
Yars, Sarmat, Avangard

Το 2023, οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας θα λάβουν 22 εκτοξευτές με ICBM, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Yars. Τον Δεκέμβριο, ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Σεργκέι Καρακάεφ, δήλωσε ότι ο επανεξοπλισμός των κινητών επίγειων πυραυλικών συστημάτων Yars θα ολοκληρωθεί το 2023.

Το στρατηγικό πυραυλικό σύστημα RS-24 Yars με ICBM στερεού καυσίμου είναι μια τροποποίηση του συμπλέγματος Topol-M. Ο πύραυλος με βεληνεκές έως και 12.000 χιλιόμετρα διαθέτει μια νέα τεχνολογία για να ξεπεράσει την αντιπυραυλική άμυνα. Η έκδοση αυτή μπορεί να χτυπήσει από οπουδήποτε κατά μήκος της διαδρομής της περιπολίας.



Το 2023, η Ρωσία θα λάβει επίσης εκτοξευτές με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους του συγκροτήματος Avangard εξοπλισμένους με υπερηχητικές κεφαλές. Αυτά τα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να κάνουν ελιγμούς ενώ ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα για να ξεπεράσουν τις αντιπυραυλικές άμυνες.

Η ταχύτητα του αιωρούμενου συστήματος Avangard φτάνει περίπου τα 7,5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Αυτό το καθιστά σχεδόν άτρωτο σε συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Το δεύτερο σύνταγμα Avangard ανέλαβε καθήκοντα μάχης στο τμήμα πυραύλων Orenburg των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων τον Δεκέμβριο.

Το 2023, οι Ρωσικές Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις θα λάβουν επίσης εκτοξευτές με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους RS-28 Sarmat. Η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσει πυραύλους Sarmat.

Το συγκρότημα RS-28 Sarmat έρχεται ως αντικατάσταση του σοβιετικού συγκροτήματος R-36M2 Voevoda. Ο νέος πύραυλος έχει συντομευμένη τροχιά φάσης ώθησης. Ο πύραυλος Sarmat μπορεί να χτυπήσει στόχους σχεδόν οπουδήποτε στη Γη.



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ βίντεο https://youtube.com/watch?v=C2Z0Opblm4w&si=EnSIkaIECMiOmarE
Αναγνωριστικά και επιθετικά ελικόπτερα Ka-52M

Στις αρχές Ιανουαρίου, μια πηγή του TASS είπε ότι ο ρωσικός στρατός παρέλαβε τα αναβαθμισμένα αναγνωριστικά και επιθετικά ελικόπτερα Ka-52M. Αργότερα έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ελικόπτερα Ka-52M στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Τα ελικόπτερα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους υψηλής ακρίβειας Product 305.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του Ka-52 έλαβε ένα σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης της δομής και ένα νέο σύστημα παρακολούθησης, το οποίο επιτρέπει στον πιλότο να αυξήσει το εύρος ανίχνευσης και αναγνώρισης στόχων τη νύχτα. Το Ka-52M ήταν εξοπλισμένο με σύνθετα θερμαινόμενα πτερύγια ρότορα και ένα βελτιωμένο αερομεταφερόμενο σύστημα άμυνας που προστατεύει το όχημα από φορητά από συστήματα αεράμυνας (MANPADS).
Πιστόλια Udav

Το 2023, το Μηχανολογικό Εργοστάσιο του Izhevsk θα ξεκινήσει τη σειριακή παραγωγή των πιστολιών 6P72 Udav. Οι προμήθειες πιστολιών Udav σε νέα διαμόρφωση με σιγαστήρα θα ξεκινήσουν και φέτος στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ένα αυτογεμιζόμενο πιστόλι με θάλαμο για φυσίγγια 9 επί 21 mm αναπτύχθηκε από ειδικούς του Κεντρικού Ινστιτούτου Ερευνών Μηχανικών Ακριβείας. Το Udav διαθέτει ένα νέο σχεδιαστικό γεμιστήρα χωρητικότητας 18 φυσιγγίων, που καθιστά δυνατό τον οπτικό ή απτικό προσδιορισμό πόσων φυσιγγίων έχουν απομείνει μέσα. Το Udav μπορεί να χρησιμοποιήσει φυσίγγια με σφαίρα ενισχυμένης διείσδυσης που διαπερνά τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δεύτερης κατηγορίας προστασίας.
Αναβαθμισμένο AK-12

Το καλοκαίρι του 2022, αναφέρθηκε ότι το τυφέκιο εφόδου AK-12 αναβαθμίστηκε με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης. Ο Alan Lushnikov, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Καλάσνικοφ, δήλωσε ότι η παραγωγή του αναβαθμισμένου τουφέκι επρόκειτο να ξεκινήσει το 2023.

ΠΗΓΗ https://english.pravda.ru/news/russia/155612-sarmat_borei/

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/01/blog-post_419.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου