Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020

«Θα πάνε μέχρις εκεί για να υπογράψουν συμφωνία, αλλά τελικά δεν θα την υπογράψουν…» (Προφητεία Χατζηφλουρέντζου)

Μόρφου Νεόφυτος: Ο Oσιος Χατζηφλουρέντζος (†1969) βλέπει το μέλλον μας από  το 1960… - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Από το νέο βιβλίο: «Μητροπολίτου Μόρφου Νεόφυτου Ομιλίες – Λόγοι Εμπειρικής Θεολόγιας Αγίων Πατέρων και Μητέρων (ΤΟΜΟΣ Β’)»

… Κάποτε ο γιος του Χατζηφλουρέντζου ο Αντώνης του είπε απογοητευμένος: «Οι Τούρκοι, πατέρα θα μας φάνε». Και του απαντά: «Άκουσε γιε μου. Θα έρθει μία ώρα, που τρεις μόνο άνθρωποι στην Κύπρο θα μπορούν να την ελευθερώσουν. Και η Κύπρος θα ελευθερωθεί από μόνη της, χωρίς να τη βοηθήσει κανένας». Όταν λέει τρεις μόνο άνθρωποι, δεν εννοεί τρεις συγκεκριμένους, αλλά ότι θα είναι τόσο αδύναμη η Τουρκία τότε, που δεν θα μπορεί να κρατήσει την Κύπρο υπό κατοχή.


Για δε τη λύση του Κυπριακού ζητήματος, για την οποία τόσο πασχίζουν οι καλοί μας πολιτικοί, έλεγε: «Θα πάνε μέχρις εκεί για να υπογράψουν συμφωνία, αλλά τελικά δεν θα την υπογράψουν. Ο σατανάς θα μπαρκάσει (δηλ. θα βάλει εμπόδια) και έτσι δεν θα υπογράψουν τα χαρτιά. Το πρόβλημα όμως θα λυθεί από μόνο του». Επίσης, για τη «λύση της Διχοτόμησης», που άρχισε να καλλιεργείτε από τους Τούρκους δεκαετίες πριν την Εισβολή, όταν το άκουσε είπε: «Διχοτόμηση δεν θα γίνει. Δεν μπορούν οι Τούρκοι να κάμουν διχοτόμηση».

Σε μια άλλη θαυμαστή προφητεία του λέει: «Ο κόσμος θα αμαρτήσει, θα προηγηθεί περίοδος ευμάρειας, αλλά μετά θα έρθει η κρίση. Αν δεν το καταλάβει ο κόσμος να στραφεί προς τον Θεό, θα έρθει μεγάλη κρίση. Μπορεί να κλείσει και τον ουρανό ο Θεός (ανομβρία). Το νερό, οι βροχές, είναι όλα δικά του αυτά. Θα έρθει καιρός που θα γυρεύετε γαϊδούρια και δεν θα βρίσκετε». Θα γυρεύουμε γαϊδούρια, γιατί προφανώς δεν θα υπάρχουν καύσιμα!

Τα ίδια είπε και ο άγιος Παϊσιος: «Θα γίνει μεγάλη καταστροφή στον κόσμο και δεν θα κυκλοφορούν καύσιμα, πετρέλαια κ.λ.π. Για αυτό, έπρεπε να φυλάτε τα χειροκίνητα στις φάμπρικες και στα χωριά, έπρεπε να φυλάτε τους γαϊδάρους και τα μουλάρια, γιατί θα κάνετε εσείς το έργο των γαϊδάρων» [1]

[1] (Μαρτυρία π. Γεωργίου Χιωτάκη από το βιβλίο του Νικόλαου Α. Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών. Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994, τομ. Β’ (εκδ. «Αγιοτόκος Καππαδοκία, σελ. 366)

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ
https://simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου