Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2019

Η μάρτυρας, που της έκοψαν το σώμα κομματάκια με μαχαίρια

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr
Η μάρτυρας Χρυσή, από τα Σλάτενα (σήμερα έχουν το όνομά της) Μογλενών Πέλλας, που η μνήμη της εορτάζεται στις 13 Οκτωβρίου, μικρή νόμιζε πως ήταν, ανάξια προσοχής, κι όμως φάνηκε μεγάλη η αξία της.

Αγωνίστηκε για την αρετή και θυσιάστηκε για την επικράτηση της Βασιλείας του Θεού. Την πίεσαν αφόρητα οι Τούρκοι να εξισλαμιστεί.

Επηρέασαν και τους γονείς της και τους συγγενείς της, αλλά αυτή παρέμεινε ακλόνητη. Η απάντησή της σταθερή: «Εγώ τον Χριστό γνωρίζω και κανέναν άλλο».

Αφού δεν την έκαμψαν ούτε με βασανιστήρια, έκοψαν κομματάκια το σώμα της με μαχαίρια.

Μέσω της πίστης της η αγία Χρυσή εμψυχωνόταν και αγωνιζόταν ενάντια στους άδικους κατατρεγμούς, στις συκοφαντικές διαβολές, στους εξευτελιστικούς ονειδισμούς.

Μέσω της πίστης άντεξε στα βασανιστήρια και θριάμβευσε με τη σφαγή της κατά του θανάτου.

Μέσω της πίστης κυριάρχησε κατά της αμαρτίας και υπέταξε τα ανθρώπινα πάθη.

Η αγία Χρυσή μας υπενθυμίζει ξεκάθαρα ότι ο αγώνας των πιστών ποτέ δεν γνωρίζει ανακωχή.

Και σε ειρηνικές περιόδους, που δεν υπάρχουν τύραννοι και αιμοχαρείς διώκτες, εργάζονται και κοπιάζουν. Χρέος μας είναι αδιάκοπα να επιδιδόμαστε σε έργα αρετής και αγάπης και να πολεμούμε την αδικία.

Όσοι από τους πιστούς αγωνίζονται σ' αυτόν τον ειρηνικό στίβο είναι σε θέση να εκτιμήσουν και να υπολογίσουν το μέγεθος του αγώνα.

Το μαρτύριο ενός Χριστιανού κάνει εντύπωση, γιατί δεν έχει ο άνθρωπος τίποτε πολυτιμότερο να προσφέρει στο Χριστό από τη ζωή του.

Αλλά και ο συνεχής και αδιάκοπος αγώνας για το Χριστό δεν είναι μικρότερης σημασίας.

Ο κόσμος ως σύνολο παρομοιάζεται συχνά προς αχανή ωκεανό, τον οποίο δέρνουν όλοι οι άνεμοι και ξεσηκώνουν θεόρατα αφρισμένα κύματα.

Και οι άνθρωποι, όλοι εμείς οι πιστοί, είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να διασχίσουμε αυτόν τον ωκεανό.

Ο ασφαλής τρόπος είναι το υπερωκεάνειο, η πίστη.

Για να μην καταποντιζόμαστε μέσα στα κύματα, πρέπει να βρισκόμαστε στην κιβωτό της πίστης.

4 σχόλια:

  1. Πώς πολεμάει ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ τον ΑΝΘΡΩΠΟ - 20 ΤΑΚΤΙΚΕΣ που ακολουθεί
    https://www.youtube.com/watch?v=htxfENHNlRE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ευχαριστουμε πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ.
      Πώς τα βλέπεις τα πράγματα; είμαστε κοντά σε εξελίξεις ή θα πούμε πάλι μετά από καιρό οτι έδωσε κι άλλη παράταση ο Θεός κι η Παναγία;

      Έχω παρατηρήσει στο παρελθόν οτι όταν ακούγονται πολλές ερμηνείες για τα γεγονότα οτι βρισκόμαστε δίπλα στην εκπλήρωση των προφητειών και ειδικά όταν δίνονται και ημερομηνίες (δες εδώ π.χ. για χθες: https://cdn.cnngreece.gr/media/com_efimerides/images/full/2019/10/12/26390680.jpg ) τότε ποτέ δεν γίνεται τίποτε.
      Προσωπικά πιστεύω αυτό που αναφέρεται στο βίντεο εδώ: "2 ΠΙΘΑΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ..." https://www.youtube.com/watch?v=zlnJOyJuELE

      Για τους λόγους αυτούς πιστεύω οτι είναι πιθανότερο τα γεγονότα να ξεκινήσουν μετά από ένα μεγάλο καταστρεπτικό σεισμό, παρά με τη σειρά που ακούγεται και εκτιμούν πολλοί λόγω των ειδήσεων δηλ. "ατύχημα με Τούρκους, σύρραξη λίγων ημερών, ρωσοτουρκικός και μετά παγκόσμιος κλπ)

      Γι αυτό προτρέπω να λέμε κάθε βράδυ και την προσευχή για το σεισμό μαζί με το Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς, για να τον αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες καταστροφές αυτό το σεισμό που εξάλλου βέβαια και αυτό το έχουν προβλέψει οι σεισμολόγοι οτι έρχεται, αλλά δε θα έρθει όταν λένε συγκεκριμένες ημερομηνίες όπως τότε που είχε ακουστεί πάλι για 7 με 15 Σεπτεμβρίου και έγινε μεν ένας, αλλά ήταν πολύ μικρός. Πιστεύω οτι θα γίνει ξαφνικά.

      Είδομεν, η Παναγιά μαζί μας

      Διαγραφή
    2. αμην η Παναγια μας . Η αληθεια ειναι οτι ο χρονος του Θεου ειναι διαφορετικος απο τον δικο μας παντως για μια ακομα φορα τα γεγονοτα δειχνουν οτι πλησιαζουμε αρκετα και ερχεται σου μυαλο η προφητεια του Αγιου Κοσμα του Αιτωλου ή το αλογο στο αλωνι ή το βοδι στο χωραφι (Ιουλιος και Νοεμβριος). Εχεις μεγαλο δικιο για την προσευχη , αλλα τελικα μαλλον υπερισχυει η αμαρτια του λαου (η επιλογη του ουμανισμου) και εκει μεσα απο την επιλογη αυτη θα ζησουμε και τις συνεπειες. Ο κοσμος γυρω μας βεβαια ειναι εντελως αλλου νιωθουμε σαν να ειμαστε απο αλλο πλανητη .
      Θα δω το βιντεο που μου εστειλες, ο Θεος να μας δινει μετανοια και να μας χαριζει το ελεος Του .

      Διαγραφή