Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019

Έλληνας Ευρωβουλευτής: Οι Αλβανοί κλέβουν περιουσίες Ελλήνων



Το ζήτημα της ιδιοκτησίας της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία συζητήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.


Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος ζήτησε ορισμένες απαντήσεις σε αυτό που ονόμασε «Κλοπή μειονοτικών εδαφών από την αλβανική κυβέρνηση», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.




Σύμφωνα με την ‘Koha.net’ ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε ότι αυτή είναι μία σοβαρή παραβίαση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και είναι έτοιμος να την παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου.




Η απάντηση ήρθε από τον Επίτροπο της Διεύρυνσης, Γιόχανες Χαν, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει μεγάλη σημασία στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας και το κράτος δικαίου για την επίλυση περιουσιακών διαφορών σε ολόκληρη την Αλβανία.




Στην ετήσια έκθεσή της για την Αλβανία, που δημοσιεύθηκε στις 17 Απριλίου 2018,η Επιτροπή δήλωσε ότι η χώρα δεν έχει ακόμη σημειώσει πρόοδο στη βελτίωση του νομικού πλαισίου καταχώρησης, απαλλοτρίωσης και αποζημίωσης ακινήτων.




Ο Γιόχανες Χαν σημείωσε περαιτέρω ότι η Επιτροπή γνωρίζει τις ανησυχίες που εξέφρασε η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία σχετικά με τις πιέσεις επί των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας.




«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο θέμα αυτό. Επίσης, δεδομένης της πολυπλοκότητας και της σημασίας του θέματος των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, η Επιτροπή παρέχει χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια στη χώρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στον τομέα αυτό», πρόσθεσε ο Επίτροπος Χαν, σημειώνει το δημοσίευμα.




--
The Hellenic Information Team



Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης τουιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου