Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019

Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν, η Επανεκκίνηση της Προφητείας.


Το ανώτατο εθνικό συμβούλιο της Τουρκία που συνεδρίασε επί πολλές ώρες πριν την επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στην τουρκία αποφάσισε και σαν να του ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ : «δες, όταν έρθεις να φέρεις μαζί σου και τους 8 τούρκους φυγάδες αξιωματικούς για να κατευνάσουμε την τουρκική κοινή γνώμη»…

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Το πακέτο των επί μέρους διμερών προβλημάτων των δύο χωρών είναι πάρα πολύ βαρύ.
Πριν από λίγα 24ωρα φόρτωσε και με άλλες διεκδικήσεις που επισύναψε το ανώτατο εθνικό συμβούλιο της Τουρκίας, άμεσα απαιτητές από την Ελλάδα , που συνήλθε λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη.
Από την εποχή της περιβόητης συνθήκης της Μαδρίτης (γκριζάρισμαΑιγαίου) μετά την Κρίση των Ιμίων που έφερε την νύχτα των μνημονίων και την συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα ωδινάται στους πέντε δρόμους δίχως να έχει ΦΩΝΗ.
«Πριν ακριβώς από 20 χρόνια, την 8η Ιουλίου 1997 στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη και μετά από πολύμηνες και έντονες παρασκηνιακές πιέσεις της τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Madeleine Albright, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Σημίτης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Süleyman Demirel συμφωνούν σε ένα «Κείμενο Αρχών» με σκοπό την αποφυγή εντάσεων στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου στρατιωτικής εμπλοκής Ελλάδος-Τουρκίας.
Το συμφωνηθέν αυτό κείμενο ονομάσθηκε όπως πλέον όλοι το γνωρίζουμε «Κοινό Ανακοινωθέν της Μαδρίτης».
Πως φθάσαμε όμως στο περίφημο πλέον «Ανακοινωθέν της Μαδρίτης» και τι τελικά σήμαινε για την Ελλάδα και την Τουρκία;
Ήταν τελικά μία δεσμευτική συμφωνία με νομική ισχύ και πως διαμόρφωσε την εξέλιξη των Ε/Τ σχέσεων μέχρι σήμερα 20 χρόνια μετά;
Με την μέγιστη δυνατή νηφαλιότητα θα επιχειρηθεί να δοθούν στον αναγνώστη ξεκάθαρες απαντήσεις.
Με την κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο 1996, αρέσει ή όχι, η Τουρκία «σφράγισε το γκριζάρισμα» του Αιγαίου αμφισβητώντας την κατοχυρωμένη με διεθνείς συνθήκες Ελληνική κυριαρχία σε ένα μεγάλο αριθμό μικρονησίδων και βραχονησίδων.»
Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*
https://www.liberal.gr/arthro/150845/amyna--diplomatia/2017/to-isonellinotourkiko-anakoinothen-tis-madritissin-i-simasia-tou-eikosi-chronia-meta.html
Σήμερα τα καλοσωρίσματα στον Έλληνα πρωθυπουργό δόθηκαν πριν πάει αυτός στην Τουρκία:
«Στενά παρακολουθεί τις εξελίξεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) της Τουρκίας έπειτα από την πεντάωρη συνεδρίασή του υπό τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.
«Τονίστηκε με έμφαση ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα παρακολουθούνται στενά και θα συνεχιστούν να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, που πηγάζουν από διεθνείς συμφωνίες», αναφέρεται.
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται και έμμεση αναφορά στη Ελλάδα για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.
«Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να αποφεύγουν την έκδοση φυγόδικων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, η έκδοση τους απαιτείται από το διεθνές δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
https://hellasjournal.com/2019/01/to-vlemma-strammeno-stis-exelixeis-se-aigaio-kypro-kai-mesogeio-echoyn-erntogan-kai-toyrkiko-symvoylio-asfaleias/
O τούρκος ψάχνει για μια καλή αφορμή, διότι τα πράγματα δεν πάνε καλά μέσα στην χώρα του.
«Το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκία είναι ότι το εξωτερικό της χρέος (σε δολάρια και ευρώ κυρίως) αναλογεί στο 50% του ΑΕΠ και όσο επιδεινώνονται οι συνθήκες τόσο αυτό φουσκώνει.
Στο μεταξύ, οι ξένοι πιστωτές συνεχίζουν να τραβούν χρήματα από την τουρκική οικονομία, καθώς δεν ανανεώνουν δάνεια σε ξένο νόμισμα και όλοι φοβούνται τι θα συμβεί αν αρχίσουν να παίρνουν μαζί τους και τις καταθέσεις τους.
Την ίδια ώρα, τα CDS δείχνουν ότι ο κίνδυνος για την τουρκική οικονομία δεν έχει περάσει καθώς τα ασφάλιστρα κινδύνου είναι υψηλότερα και από αυτά της Αργεντινής»
https://www.liberal.gr/arthro/238869/amyna--diplomatia/2019/me-nea-krisi-apeileitai-i-tourkia.html?fbclid=IwAR0BrFprZCbDcyi4T0LdQnNB_qF1OHafLvvTrmxSEecN8.
Και ενώ το χοντρό πακέτο των επί μέρους προβλημάτων των δύο χωρών (μοιρασιές- αντιπαροχές- ενεργειακά) φαίνεται να έχει λυθεί με το σκούντημα των δυτικών δυνάμεων , παραμένει ένα μικρό αγκαθάκι, τόσο μικρό αλλά σουβλερό.
Και αυτό είναι η μη έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών που πρόσφατα καταδικάστηκαν ερήμην στην τουρκία ως πραξικοπηματίες.
Αυτή είναι η ΑΦΟΡΜΗ ο σουλτάνος να ζητήσει κάτι παραπάνω από αυτά που του δίνουν οι δυτικοί και να απαιτήσει άμεσα πρωτόκολλο για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης, αποστρατικοποίηση των νησιών του Βόρειου Αιγαίου και ότι άλλο του κατέβει.
Το διπλωματικό επεισόδιο που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 μετά την διαφυγή των 8 τούρκων αξιωματικών στην ΘΡΑΚΗ και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολη ,ενώ είχαν μεσολαβήσει λίγες ώρες μετά το πραξικόπημα του Ερντογάν …παραμένει στην κορυφή της προτεραιότητας των μεταξύ των δυο χωρών εκκρεμοτήτων, έστω και αν δεν φαίνεται ή να ξεχάστηκε.
Η επανεκκίνηση της προφητείας τρέχει από τότε και κινδυνεύει να ανατινάξει και τα ελάχιστα ψήγματα της δήθεν καλής γειτονίας.
ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη»
Μόλις ήρθε μέσα του λέω "γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο".
Μου λέει ο γέροντας :
«θα σου πω... Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό... Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη.
(ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016)
Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.
( ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2016 μέχρι σήμερα δεν λύνεται )
Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
(ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΗ)
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!".
Τον ρωτάω "εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;"
"Όχι!", μου λέει. "Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης.
Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει.
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι..."»
http://topothoumeno.blogspot.com/2018/03/blog-post_67.html
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αναρτήθηκε από km58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου