Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Σάββατο, Φεβρουαρίου 02, 2019

Έρχονται εκπλήξεις ..βάζουν και την Βουλγαρία στο μεγάλο κόλπο των Βαλκανίων;Φώτο : ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ
Μας προϊδέασαν ήδη με δηλώσεις, ότι το περίκλειστο κρατίδιο των γειτόνων μας σκοπιανών, θα βρει διέξοδο στο ΑΙΓΑΙΟ μέσω του λιμένος της Θεσσαλονίκης και του λιμένος του Αποστόλου Παύλου της Καβάλας.
Και το ερώτημα είναι, ότι μεγαλύτερη γεωπολιτική συνάφεια και ιστορικό επεκτατικό ενδιαφέρον έχει η περιοχή της Καβάλας από την Βουλγαρία(μαρτυρική πολιτεία που δέχθηκε τρεις αλλεπάλληλες γενοκτονίες στα χρόνια των Βαλκανικών και παγκοσμίων πολέμων από τους σημερινούς σύμμαχους Βουλγάρους), άρα τι μας λένε για δεύτερη έξοδο της πόλης των σκοπίων στην θάλασσα ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτοί δουλεύουν στο παρασκήνιο, ώστε τα σχέδια τους βγαίνουν κατόπιν εορτής και μοιάζουν με εκπλήξεις, ενώ δεν είναι εκπλήξεις, αλλά ανειλημμένες αποφάσεις.
«όταν μαλώνουν τα βουβάλια στον βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια»έλεγε τακτικά ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Τα βατράχια είμαστε εμείς , η ιστορία μας, τα ιερά και τα όσια μας που τα τσαλαπατούν, γιατί ο ένας ισχυρός πρέπει να προκαταλάβει γεωστρατηγικές θέσεις απέναντι στον άλλον εν όψει επικείμενης παγκόσμιας σύγκρουσης.
Σήμερα μια νατοϊκή ομπρέλα στα δυτικά Βαλκάνια δίνει το προβάδισμα στους δυτικούς να περικυκλώσουν την στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας σε επικείμενη κάθοδο της στην Μεσόγειο και από εκεί στο Σουέζ, στον Ινδικό κτλ.
Αυτή η ομπρέλα καλύπτει μια χαλαρή σε πρώτη φάση συνομοσπονδία κοινών γεωπολιτικών ενδιαφερόντων μεταξύ Αλβανίας – Σκοπίων - Βουλγαρίας και Ελλάδος, δηλ. μια περιοχή που βρέχεται από τρεις κρίσιμες θάλασσες την Αδριατική, το Αιγαίο και την Μαύρη θάλασσα.
Έτσι ο Ρώσος δεν μπορεί να περάσει από αυτήν την περιοχή όχι απλώς αγωγό μεταφοράς ενέργειας αλλά ούτε σωλήνα ύδρευσης.
Άντε μετά να κουνηθεί ο Ρώσος, μάλλον αυτός εκνευρίζεται περισσότερο και μεθοδεύει ποιο δραστικές λύσεις .
Σχέδια υπήρχαν από παλαιά, απλώς τώρα τα επικαιροποιούν, άσχετα αν ήταν κομουνιστικής κόπιας.
Σήμερα αυτά τα σχέδια ταιριάζουν σαν γάντι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
«Σε ένα από τα εκατομμύρια έγγραφα της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) που αποδεσμεύθηκαν πρόσφατα αποκαλύπτεται ότι το ΕΑΜ είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει την Μακεδονία σε ένα σλαβικό κρατικό μόρφωμα με την ονομασία «Βαλκανική Ομοσπονδία».
Σε έγγραφο της υπηρεσίας της 5ης Ιουνίου του 1947 με τίτλο«Μακεδονία και Ομοσπονδία των Βαλκανίων», αναφέρεται ότι σύμφωνα με στέλεχος της βουλγαρικής κυβέρνησης που είχε αυτομολήσει, καθώς και με ένα Βούλγαρο ανώτατο στρατιωτικό που είχε διαφύγει στην Δύση,το βουλγαρικό κομμουνιστικό κόμμα συμφώνησε να παραχωρήσει την βουλγαρική περιοχή του Πιρίν, προκειμένου να ενωθεί με την Μακεδονία, εφόσον ηγέτης της νέας Βαλκανικής Ομοσπονδίας θα ήταν ο Βούλγαρος Γκεόργκι Ντιμιτρόφ και όχι ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο και να σχηματιστείη «Βαλκανική Ομοσπονδία»!.
Ως παραχώρηση σε αυτό, η Βουλγαρία ήθελε να βγει στο Αιγαίο, αλλάζοντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στη Νοτιοσλαβία που θα ήταν μέρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και να λάβει ο ηγέτης Γκεόργκι Ντιμιτρόφ την ηγεσία της Ομοσπονδίας, αντίτου στρατάρχη Τίτο (ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας).
Οι Βούλγαροι κομμουνιστές στην προτεινόμενη συμφωνία προέβλεπαν τελωνειακή και νομισματική ένωση και στενή οικονομική, πολιτιστική, στρατιωτική και πολιτική συνεργασία.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η Στέλλα Μπλαγκόεβα πρότεινε ότι η Μόσχα έπρεπε να παρουσιάσει την πρόταση αυτή.
Στη Βαλκανική Ομοσπονδία είχαν συνηγορήσει τα μέλη του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Χρίστο Καλαϊντζεφ, Βλαντιμίρ Ποπτόμοφ, οι οποίοι είχαν ιδιαίτερες ευθύνες σε σχέση με το ζήτημα της βαλκανικής ομοσπονδίας.
Μάλιστα, όπως σημειώνει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων, υπήρξε μια μυστική συνάντηση με τον Νίκο Ζαχαριάδη, αρχηγό των Ελλήνων Κομμουνιστών εκείνη την εποχή και τον επικεφαλής των Αλβανών Κομμουνιστών, στο Καϊμακτσαλάν.
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) ανακοίνωσε πρόσφατα 13 εκατομμύρια σελίδες των εγγράφων της, που δεν αποτελούν πλέον εμπιστευτικά και είναι διαθέσιμα στο κοινό.
Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κομμουνιστές ανέλαβαν αυτήν την ιδέα των βαλκανικών κρατών και ξεκίνησαν την πραγματοποίησή της ως μιας πιθανής λύσης για τα καυτά θέμα των Βαλκανίων.»
https://www.pronews.gr/istoria/567518_eggrafa-tis-cia-toy-1947-sti-valkaniki-omospondia-i-makedonia-toy-pirin-kai-i
Υπάρχουν άρθρα στην συμφωνία των Πρεσπών που φαίνεται να δένουν το γλυκό.
«Το Άρθρο 13 της Συμφωνίας με τα Σκόπια αναφέρει: 
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, τα Σκόπια, είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας». 
https://www.pentapostagma.gr/ 14 Ιουνίου 2018 
Όλους τους ενδιαφερόμενους τους ρώτησαν, αλλά δεν ρώτησαν ακόμα τον τούρκο, αν συμφωνεί με τέτοιο ευρύτερο σχεδιασμό στα δυτικά Βαλκάνια.
Ο τούρκος επείγεται τούτη την στιγμή να λύσει υπέρ του τα ενεργειακάτου ΑΙΓΑΙΟΥ και της Κύπρου, αλλά και να εξυπηρετήσει τον φίλο του Πούτιν και τον αγωγό τους, τον Turkish steam, που είναι σχεδιασμένος ώστε να περάσει από αυτήν την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων που καλύπτει σήμερα η ανωτέρω νατοϊκή ομπρέλα .
Είναι τόσο μπερδεμένα τα κουβάρια που μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μπορεί να τα λύσει, καθώς και ένας μεγάλος πόλεμος που δεν θα επιθυμούμε να γίνει γιατί θα μας ξαναθυμίσει ματωμένες σελίδες ιστορίας.
Στώμεν καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αναρτήθηκε από km58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου