Κυριακή, Ιουλίου 08, 2018

Μπορεί ένα διπλωματικό επεισόδιο που δεν λύνεται να μας οδηγήσει σε Γενική Επιστράτευση με την τουρκία και να ανατρέψει σχεδιασμούς εκλογών ; ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Πλησιάζει η εορτή του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και κάποιοι πιστεύουν ότι ο χρόνος τους ανήκει και μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν με πονεμένες ζωές και κατασκανδαλισμένες ψυχές.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αφού δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, αυτοί το ίδιο βιολί προκειμένου να μην χαθεί η εξουσία;

«Ανάσα» 7-9 μηνών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν φέρουν την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή, προσέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.


Στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Ζάεφ είπε ότι μετά την χθεσινή (δεύτερη) επικύρωση της συμφωνίας στην σκοπιανή βουλή, σχεδιάζει να προκηρύξει το δημοψήφισμα για το οποίο έχει δεσμευθεί στις 23 ή 30 Σεπτεμβρίου και πάντως το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Ο κ. Ζάεφ «βλέπει» την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Γεγονός που, εκ των πραγμάτων, σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει περιθώριο μέχρι τον Φεβρουάριο-Μάρτιο για να φέρει την συμφωνία προς κύρωση στην Βουλή, δηλαδή μέχρι να σημάνει… η ώρα της κρίσεως για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενδεχομένως και η ώρα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.» http://www.iefimerida.gr/news/428918/paratasi-stin-kyvernisi-syriza-anel-dinei-o-zaef-apo-neo-etos-stin-elliniki-voyli-i


Καλά όλα αυτά αλλά τον σουλτάνο τον ρώτησαν τι θέλει;

Η γειτονική τουρκία με την άδικη απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας στο Έβρο της Θράκης έστρωσε ήδη το χαλί της Ελληνοτουρκικής εμπλοκής.



Και επιμένουν οι γείτονες να συνδέουν την απαγωγή αυτή που επιτέλεσαν με τους 8 φυγάδες τούρκους.

«Δώστε μας τους 8 για να έχουν δίκαιη δίκη οι 2», είναι ουσιαστικά το ρεζουμέ της τουρκικής επιστολής, με ημερομηνία 31 Μαΐου, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα». 

Η επιστολή της Άγκυρας, με αποστολέα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, έρχεται ως απάντηση στο ψήφισμα υπέρ της απελευθέρωσης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Όσο για το περιεχόμενο της επιστολής, σύμφωνα με τα «Νέα», ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει, δε, την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τελευταία παράγραφο της επιστολής.». http://www.iefimerida.gr/news/428900/doste-mas-toys-8-gia-na-ehoyn-dikaii-diki-oi-2-epistoli-vomva-tis-agkyras


Οι τούρκοι δείχνουν τις προθέσεις τους και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρόκειται λόγω αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης να γυρίσει πίσω τους 8 φυγάδες.

Άρα βρισκόμαστε σε εξελισσόμενο αδιέξοδο.

Άρα το διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 στην Θράκη με την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρουπόλεως του στρατιωτικού ελικοπτέρου με τους 8 φυγάδες μετά το τουρκικό πραξικόπημα…ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ..και δεν θα μπορεί να λυθεί.

Πέρασαν ακριβώς δυο χρόνια και το διπλωματικό αυτό έγινε πιο περίπλοκο με την απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας στον Έβρο , πάλι στην Θράκη.

ΚΑΙ ποιος ΑΓΙΟΣ μας τα επεσήμανε αυτά πριν γίνουν για να γίνουν ;

« Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. 

Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.» ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ 1990 Άγιος Παίσιος

Ένα μείζον διπλωματικό επεισόδιο με μεγάλη γεωπολιτική απήχηση καθότι ενεπλάκησαν Δυτικές κυβερνήσεις και υποβαθμίστηκε επίτηδες για να μην προβληματισθούν οι Έλληνες ώστε άνετα να συνεχίζουν να τους αρμέγουν φορολογικά οι παντός είδους τοκογλύφοι.

Όμως αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη.

Ο Ερντογάν αισθάνεται ισχυρός – παντοδύναμος- υπερφίαλος.

Έχει ήδη εντάξει το διπλωματικό επεισόδιο σε μια ατζέντα εκβιασμών.


Παρακολουθεί την πορεία των ανοικτών εθνικών μας θεμάτων βλ. Σκοπιανό- Αλβανικό και καραδοκεί πότε θα μας βρει μπόσικους.

Φυσικά οι δικοί μας σχεδιάζουν επί χάρτου εκλογές και από εδώ και πέρα θα είναι το ζήτημα που θα απασχολεί τα ΜΜΕ.

Λες και θα σωθούμε από δοκιμασμένους μνημονιακούς σωτήρες;

Στον παρακάτω διάλογο ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ με ακρίβεια περιγράφει την αιτία της έναρξης εμπλοκής με τους τούρκους και το τέλος αυτής.

ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ 1990 μαρτυρία

( δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 πολύ πριν το τουρκικό πραξικόπημα, το διπλωματικό με τους 8 φυγάδες και την απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας )

« Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί.

Μόλις ήρθε μέσα του λέω «γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο».

Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. 

Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.

Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».

Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»

«Όχι!», μου λέει. »Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. 

Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. 
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»» http://topothoumeno.blogspot.com/2018/03/blog-post_67.html

Φυσικά σε άλλους προσκυνητές και σε δεκάδες απομαγνητοφωνημένες μαρτυρίες ο ΑΓΙΟΣ ομιλεί για την ενδιάμεση εξέλιξη των γεγονότων αυτών με την απόσυρση των πρεσβειών Ελλάδος – Τουρκίας , την στρατιωτική πλέον σύγκρουση με αφορμή τα ΕΞΑΜΙΛΙΑ « θα πιαστούμε ξαφνικά» έλεγε ο ΑΓΙΟΣ βλ.

« Die Welt: Πιθανός ένας πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας από λάθος»

ΚΑΙ πάμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης

Τι μας διαμήνυσαν οι τούρκοι στις 8 Ιουνίου 2018 ;

« Sabah: «Η Ελλάδα χρωστάει τη δημοκρατία της στην Τουρκία»

Είναι σαν μας λένε « πάλι στο χέρι μας είναι να σας την πάρουμε πίσω» ;

Τελικά όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει.»

ΣΤΗΝ προκειμένη περίπτωση o ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ κλαίει για τα αδιέξοδα που οδήγησαν την Ελλάδα αντίχριστες δυνάμεις.

Η συνέχεια όμως θα είναι του Πραγματικού Κυβερνήτη του τόπου μας του ΚΥΡΙΟΥ ημών Ιησού Χριστού.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου