Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19, 2018

Την ώρα που έστηναν οι Τούρκοι γέφυρες στον Έβρο, η ΠΑΝΑΓΙΑ άπλωνε οφθαλμοφανώς το ΠΕΠΛΟ της από την Ι. Μ. ΙΒΗΡΩΝ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ μέχρι το σημείο της άσκησης.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Την Τετάρτη στις 14 Φεβρουαρίου 2018 μετά από μια καταρρακτώδη βροχή άρχισαν οι γείτονες να στήνουν μεγαλειώδη θεατρική σκηνή σε μια παραποτάμια λίμνη δίπλα στον Έβρο.


Το σενάριο περιείχε άσκηση διάβασης του ποταμού Έβρου και η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη .

Την Τετάρτη μετά την βροχή και την ώρα που έστηναν την θεατρική σκηνή άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες για να μας τρομάξουν οι « κολλυβάδες» γείτονες .

Δεν πρόσεξαν από πίσω τους κάτι που το διαπιστώσαμε όλοι μας ένα Ουράνιο Τόξο υπέρλαμπρο.

Το βράδυ της Πέμπτης στις 15 Φεβρουαρίου 2018 κατέκλυσαν την επικαιρότητα τους με τα φωτογραφικά ανδραγαθήματα τους μέσα στις λάσπες γιατί η βροχή συνεχίστηκε.

« Δεν έχει τελειωμό η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, με τους γείτονες να δυναμιτίζουν ολοένα και πιο πολύ το κλίμα, στον απόηχο του «θερμού» επεισοδίου στα Ίμια. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» (σ.σ. «Ανατολή») μετέδωσε την Πέμπτη (15/02) εικόνες από στρατιωτική άσκηση που πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονος κοντά στη ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή του Έβρου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 55η τουρκική διοίκηση Μηχανικού διεξήγαγε άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, σε λίμνη, με την ευρεία συμμετοχή 197 Τούρκων στρατιωτικών και 61 στρατιωτικών οχημάτων αλλά και τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης.» http://www.newsbomb.gr/



Ήταν λογικό να προκαλέσουν την μήνιν που εκφράστηκε για της αρθρογραφίας μας μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου με τον τίτλο:

«ΑΝΤΙ να περάσουν αυτοί τον ΕΒΡΟ θα διαβούμε εμείς για ΠΟΛΗ.»

Μετά από λίγες ώρες ξημερώματα της Παρασκευής λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από το ιστολόγιο http://epanastasilae.blogspot.gr/ που είχε λάβει γνώση και είχε αναρτήσει το παραπάνω άρθρο .

Μας επεσήμαναν να δούμε φωτογραφίες από το http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2018/02/10243.html

Τονίζοντας μας

ΕΧΟΥΜΕ  ΜΕΊΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΠΤΩΣΗ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ χθες Τετάρτη 14/2 με το νέο ημερολόγιο ΚΑΙ 1η/2 με το παλαιό ημερολόγιο ημέρα εορτής του Αγίου Τρύφωνα του προστάτη των αμπελουργών στο περιβόλι της Παναγίας ιερείς και μοναχοί έκαναν αγιασμό στα αμπέλια τους σε όλο το Όρος.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ.

Αυτό που παρατήρησαν ήταν το γεγονός ότι όλο το Άγιον Όρος καλύπτονταν από ένα παράξενο Ουράνιο τόξο.

Δείτε το όπως το φωτογράφησαν να βρίσκεται πάνω από το περιβόλι της Παναγίας και το πιο σημαντικό δείτε από που ξεκινούσε.

ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MONH ΙΒΗΡΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,  δηλ εκεί ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΥΡΙΝΟΥ ΣΤΥΛΟΥ…. ΜΈΣΑ ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΤΥΧΑΙΑ  ​  !!!!

Ακολουθούν φωτογραφίες από το http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2018/02/10243.html



Μάλιστα το Ουράνιο αυτό Τόξο φαίνεται ως φωτοστέφανο με τρεις επάλληλες κυκλικές διαθλάσεις.



Ουσιαστικά την ώρα που οι « τουρκαλάδες- κολλυβάδες» έστηναν την θεατρική σκηνή διάβασης του ποταμού Έβρου για να μας εκφοβίσουν η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ άπλωνε το φωτεινό Πέπλο της δίκην λαμπρού Ουράνιου Τόξου από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ έως τον Συνοριογραμμή μας με την Καθ ημάς Ανατολή .

Τι λέτε να ήταν μια σύμπτωση;

Όμως αυτό μας έκανε να θυμηθούμε το παρακάτω περιστατικό που ήρθε εν γνώσει μας τον Απρίλιο του 2016 και περί αυτού γράψαμε τότε:

2 Απριλίου 2016 γράφουμε:

« Γνωστή μας οικογένεια με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Προυσού και των Αγράφων ευλαβούμενη ιδιαιτέρως την ΠΑΝΑΓΙΑ την Προυσιώτισσα έχει ένα μέλος της να υπηρετεί αυτήν την στιγμή στην συνοριογραμμή μας στον Έβρο.

Η μητέρα του παιδιού που υπηρετεί στον Έβρο καθημερινά απαγγέλει όρθια τρείς φορές την ημέρα του ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ έμπροσθεν της Εικόνος Της Παναγίας Προυσιώτισσας που έχουν στο οικογενειακό τους εικονοστάσι με το αναμμένο κανδήλι.

Μια μέρα αποκαμωμένη από τον κόπο της ημέρας λύγισε τα πόδια της και στηριζόμενη σε ένα κάθισμα αποκοιμήθηκε ελαφριά ενώπιον της Εικόνος της Προυσιώτισσας.

Όπως η ίδια μας περιέγραψε είδε δίπλα της μια Μαυροφόρα Γυναίκα Πανώρια ( ΠΑΝ- ΩΡΑΙΑ) που της σήκωσε το βιβλίο των χαιρετισμών που είχε πέσει από τα χέρια της και της είπε.

¨ κόρη μου τα φανταράκια του Έβρου σύντομα θα γίνουν η Φρουρά στην ΠΟΛΗ μου, για να δω και ΕΓΩ τα δικά μου μέρη ελεύθερα¨

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου